Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, hledám maminku která měla podobný problém. Mám dvou měsíční holčičku. Trápilo nás hodně ublinkávání, ale to jsme vyřešili tím že jí dáváme hipp namýchaný - normální na půl s tím anti-refluxním a je to lepší, ublinkává jen malinko. Hezky papá a v noci už nám i spinkala 7 hodin - pokud tedy zrovna něměla problém a to je příšerné slinění v pusince. Dávám jí radši spinkat na bok, ale dnešní noc byla příšerná, vždy začala hodně slinit, neumí to spolknout a tím pádem jí vytékají proudy slin z pusinky ven - to jí samozřejmě vždy zbudí…já ji je utřu, ona usne a za chvíli zase. Dnes takhle hodně slinila asi 6×. Zoubky jí určitě ještě nerostou tak nevím co je za problém. Máte někdo tuto zkušenost prosím?
@Krkael píše:
Navstivila bych dr. Normalni mi to neprijde
@jizvíková píše:
Zkontroluj podjazykovou uzdicku
soulasím s oboumi příspěvky, zkontrolovat podjazykovou uzdičku a šla bych okamžitě k dr.
U Dr.jsem byla minulý týden (kvůli tomu blinkání) - dokonce nás poslal na sono bříška, takže jsme vyšetření přímo v nemocnici a nic nám nenašli… jen že jsme zaplynovaní…samozřejmě pokud to dnes v noci bude stejné tak zítra k dr. půjdu znovu, jen hledám maminku která měla něco podobného
my jinak krásně papáme a přibíráme dobře, takže malá prospívá…ta nevím ![]()
@exik21 píše:
U Dr.jsem byla minulý týden (kvůli tomu blinkání) - dokonce nás poslal na sono bříška, takže jsme vyšetření přímo v nemocnici a nic nám nenašli… jen že jsme zaplynovaní…samozřejmě pokud to dnes v noci bude stejné tak zítra k dr. půjdu znovu, jen hledám maminku která měla něco podobnéhomy jinak krásně papáme a přibíráme dobře, takže malá prospívá…ta nevím
promin, k tý doktorce jdi dnes, na co to odkládat, chápu, nebaví tě chodit po doktorech, to nikoho, ale lepší včas než jindy, a taky bych to tipla na tu uzdičku
Jsem 400 km daleko od našeho doktora, kdybych mohla zajdu za ním již dnes a neptám se na diskuzi a na zkušenosti maminek. Každopádně moc děkuji za názory, na uzdičku zítra lékaře upozorním, ať se na ni podívá ![]()
@jizvíková píše:
No u nas to byla prirostla podj. uzda
A jak píšete že to u vás byla ta uzdička srostlá, to slinilo vaše mimčo i přes den? nám se totiž tohle děje jen v noci, přes den si jen občas ublinkne, ale sliny jí takhle jak jsem popisovala přes den netečou…?
Tak jsem nakonec MUDr. stihla ještě dnes, dokonce začala malá slinit přímo u něj v ordinaci takže jsem mu nemusela ani nic popisovat. Říkal že se nejedná o nic vážného, doporučil změnit stravu protože HIPP který jsme papali od narození je sice hodně kvalitní, ale prý obsahuje hodně probiotik a to by malé nemuselo sedět a mohlo vyvolávat toto slinění. Doporučil tedy vyměnit za sunar a zítra uvidíme. Každopádně řekl že hlavně musím být trpělivá a prakticky to vydržet, že by to mělo odeznít stejně jako třeba reflux u miminek..tak snad to bude lepší