Průjem u malé a doktor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.4.14 20:19

Šly byste k dr.?

Ahoj, prosím o zachování anonymity, švagrová mě špehuje na každém kroku a nechci, aby věděla o všem. Děkuji za pochopení.

A teď už k problému..asi před 2 týdny mělo moje dítko průjem. Bylo s příbuznými na víkend a bohužel ho tam cpali asi vším možným. Tak jsem nasadila dietní režim, černé uhlí jsem střídala s takovým roztokem jako je Smecta.
Průjem ustoupil, ale od té doby ještě nebyl tuhý bobek. Chodí jednou denně se vyprázdnit a je to prostě řidší, někdy to vyletí sakum prdum.
Jsem odhodlaná jít s tím zítra k dr. abych něco nezanedbala. Nestihla jsem už dr. zavolat a optat se jí a tak teď váhám, jestli má být dítko nalačno nebo může být najezené. Co myslíte? Kdyby dr. dělala výtěry z prdky, tak by nemuselo vadit nasnídání, nebo ano?
Díky za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
9.4.14 20:21

Nešla bych. Dej jí víc živých jogurtů nebo kup probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101466
9.4.14 20:22

Moje dítko má tuhý bobek jen někdy, někdy měkký, někdy průjem… a nevím co bych na tom měla řešit, záleží jak moc pilo, co zrovna v minulých dnech jedlo a zda mu rostou zuby… přijde mi, že to zbytečně řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.4.14 20:23

Taky bych nešla. Ať to bylo cokoliv, je to už pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.4.14 20:28

Nešla bych, pokud nemá fakt průjem. Co se týče jídla a tak, to nemá na výtěr žádný vliv ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 20:29

Fakt myslíte že plaším? Takže je normální mít tekutou stolici? Na bolení bříška nebo něčeho jiného si nestěžuje. Jako nechci být za hysterku, ale na druhou stranu se fakt bojím třeba dehydratace nebo kdyby to byly nějaké viry, nebo tak něco. Právě že už to trvá přes dva týdny, tak mi to přijde divné.

• Citovat
  • Upravit
425

Nešla bych, podle mě je třeba obnovit střevní mikrofloru, takže mléčné zakysané výrobky a probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101466

POkud chodí jednou denně, tak se nemůže dehydratovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 20:30

Ještě poznámka, je staré 4 roky, ne mimino kterému by rostly zuby nebo tak něco.
Jídlo jí už normálně, ovoce, zeleninu, obědy, svačiny, všechno.

• Citovat
  • Upravit
1561
9.4.14 20:48

Pokud má uz dva tydny prujem, i při diete a lecich, šla bych se poradit s dr. lepší než si pak něco vyčítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
9.4.14 20:52

Ne, nešla bych. Nasadila bych vyšší dávku probiotik plus k tomu jogurty - jednou denně řídká stolice u čtyřletého dítěte, to nepovažuji za „průjem“, ale za „postupnou normalizaci stavu“.

Samozřejmě za předpokladu, že dítě nic nebolí a jinak se jeví v pořádku.

Příspěvek upraven 09.04.14 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
9.4.14 20:52

Možná by stačilo se poradit po telefonu. Kdysi jsem řešila něco podobného, bylo to v trochu akutnějším stavu. Dr poradila další preparáty (momentálně si je nevybavím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.4.14 20:57

Určitě bych nešla..nber si to zl, ale kdyby tam chodily maminky s tím, že má jejich dítko stolici 1 denně, ale řidší, tak by doktorky nestíhaly :kytka: když tak o tom přemýšlím, starší syn má poslední 2 dny raky řidší stolici, ale já to teda vůbec neřeším, ani by mě to nenapadlo, upřímně řečeno..když chodí jednou denně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.14 20:59

Tak teda můžu upřímně říct, že mě vaše většinová reakce překvapila. Bála jsem se toho, že mě tu ukamenujete za to, že už jsem měla být před týdnem u dr.
Dám tedy na vás a zkusim ty probiotika plus konzultaci po telefonu.
Díky moc holky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21978
9.4.14 21:02
@Anonymní píše:
Tak teda můžu upřímně říct, že mě vaše většinová reakce překvapila. Bála jsem se toho, že mě tu ukamenujete za to, že už jsem měla být před týdnem u dr.
Dám tedy na vás a zkusim ty probiotika plus konzultaci po telefonu.
Díky moc holky :kytka:

A Ty jsi mu ta probiotika zatím nedávala vůbec?

Jestli ne, tak se opravdu nemáš čeho bát - ta střeva se musejí zklidnit, vrátit do normálu, a k tomu ta probiotika potřebují. Když je dostávají jen v jogurtech a normálním jídle, trvá to déle. Nasaď a uvidíš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí