Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jestli te to tak trapi, tak dr. zavolej. Ja mam skvelou dr., vzdy zvedne telefon osobne a poradi/pozve. Pokud tam nepujdes, nacpáa bych dite zakysanymi vyrobky atp., pripadne bych koupila probioticke kapky a videlo by se.
Nevím kolik je děcku, ale já bych mu dala Enterol capsličky, pro malé dítě obsah capsle vysypeš na trochu jogurtu nebo tekutiny, starší už normálně polkne jak je. Je to lepší než probiotikum, ale podobné. Obsahuje to taky breberu, která jednak hubí brebery způsobující infekční průjem, jednak napomáhá vlastní mikrofloře, takže Enterol je bezvadný na léčbu střevních chřipek apod., stejně jako alimentárních chyb, když něco trávení nesedne. Používá se i jako prevence cestovatelských průjmů při cestách do zahraničí a to pro děti i dospělé, takže neuškodí. Já už ničím jiným průjem sobě ani dětem neléčím. Bacha ty rozpustné sáčky pro děti paradoxně obsahují jakousi příchuť nevhodnou pro děti do 3 let.
@Anonymní píše:
Fakt myslíte že plaším? Takže je normální mít tekutou stolici? Na bolení bříška nebo něčeho jiného si nestěžuje. Jako nechci být za hysterku, ale na druhou stranu se fakt bojím třeba dehydratace nebo kdyby to byly nějaké viry, nebo tak něco. Právě že už to trvá přes dva týdny, tak mi to přijde divné.
no ja bych zrovna sla. Pokud mas pocit, ze je to tak spravne, tak to udelej. O nic prece nejde, akorat si vystojite frontu u detskeho lekare. Alespon budes mit jistotu. Zvladni to a at je prte v poradku ![]()
Také bych nešla, dcerce se po průjmu rovnalo zažívání dva týdny…
Nesla bych, akorat tam neco chytite. Dej ten enterol, jak radi Lekarnicka nebo uz jen ta probiotika. Bude to dobre.
@Sanlitun píše:
O nic prece nejde, akorat si vystojite frontu u detskeho lekare.
No… tedy… nevím, jak je to u Vás… ale u nás takové „zajdeme pro jistotu, ať mu udělá třeba výtěr“ znamená vzít si půlden volno z práce (případně, dokud jsem byla na RD, pokud možno zařídit hlídání pro mladší dítě, aby nemuselo mezi nemocné taky), dojet k lékaři (který není úplně „přes ulici“), čekat minimálně hodinku v čekárně s různě nemocnými dětmi (s dítětem, jehož imunita po střevní chřipce nebude zrovna na výši), dojet zpátky… takže ten výrok „o nic přece nejde“ nepovažuju úplně za výstižný. ![]()
@BohunkaP
Ano, přesně tak. Jsem s dítkem sama, takže jakýkoliv výkyv u něj = moje absence v práci.
Tak já zavolám dr, zkusím ten lék a uvidím. Když by se to nezlepšilo další týden, tak bych zašla k dr.