Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, poraďte me, nějak se nemuzu dobrat ke strizlivemu zaveru. Mám dvě děti, 2 roky a 6 mesicu. Celá rodina máme už dva měsíce nějakou virózu, kašel, bolest v krku, rýma, bez teplot, bez zarudnuti, pořád si to předáváme, občas přijdou skolkove neteře a rýma zesílí… Už me tp nebaví, manžel pořád kašle, me bolí pořád v krku a děti jsou pořád zahlenene. Máme jít v sobotu na akci, běhat po lese a soutěžit, nějaká dětská akce v rámci velikonoc. Takže další bacilonosny kolektiv, buhvijake počasí a pohyb ve vlhku…
Říkám si, neměli bychom zůstat doma a být v klidu? Nesla bych tam, ale všechny tyhle akce organizuje pro svých 6 vnoucat tchýně a já bych zas poslouchala, jak to dětem upiram.
Já miluju přírodu a být zdraví, šla bych, ale potřebuju se těch hnusnych nudli zbavit a tohle bude další útok na imunitu! Nebo to vidím černé a měli bychom jít?
Ahoj, já osobně bych nešla. U nás řádila podobná viróza nedávno. Doma nás to nebavilo, tak jsme vyrazili ven a léčili se pak o to déle. Nestojí to za to. Pořádně se vyležte.
@MarieOVMUC píše:
Ahoj maminky, poraďte me, nějak se nemuzu dobrat ke strizlivemu zaveru. Mám dvě děti, 2 roky a 6 mesicu. Celá rodina máme už dva měsíce nějakou virózu, kašel, bolest v krku, rýma, bez teplot, bez zarudnuti, pořád si to předáváme, občas přijdou skolkove neteře a rýma zesílí… Už me tp nebaví, manžel pořád kašle, me bolí pořád v krku a děti jsou pořád zahlenene. Máme jít v sobotu na akci, běhat po lese a soutěžit, nějaká dětská akce v rámci velikonoc. Takže další bacilonosny kolektiv, buhvijake počasí a pohyb ve vlhku…Říkám si, neměli bychom zůstat doma a být v klidu? Nesla bych tam, ale všechny tyhle akce organizuje pro svých 6 vnoucat tchýně a já bych zas poslouchala, jak to dětem upiram.
Já miluju přírodu a být zdraví, šla bych, ale potřebuju se těch hnusnych nudli zbavit a tohle bude další útok na imunitu! Nebo to vidím černé a měli bychom jít?
cerstvej vzduch nebude utok na imunitu…s tim co pises fungujeme skoro celou zimu…malej na lyzich s rymou a zahlenenim…tady byly v zime zahleneny vsechny deti v okoli a normalne se chodilo do skolky, fungovalo…ja bych proste sla ![]()
Souhlas s @lajovka . Pokud bychom měli s rýmou sedět doma, tak jsem zavření asi 3/4 roku. Pokud nejsou teploty fungujeme normálně. Navíc v lese bude vlhko, to je na rýmu dobré. Jenom se dobře obléct.
Já bych určitě šla, čerstvý vzduch dětem i vám určitě prospěje
ahoj, já jsem hrozná…ale já bych nešla
- právě mezi další lidi, děti - prostě ne.
Naprosto s tebou soucítím - mladší syn marodil příšerně ve školce, byl takové to dítě typicky stále „na hromadě“ - ve školce nevydržel déle než týden a pravidelně odpadával o víkendech - takže kolik všech možných akcí jsme porušovali…to ani nepočítám - během posledních 3 let…
Ale asi spíš záleží na tom, jak se všichni cítíte - subjektivně. ![]()
Třeba to bude už lepší a půjdete ![]()
Já bych šla. Dle mě totiž jedním sezením doma vůbec nic nevyřešíš. Šílenej kašel, bolest v krku a brutální rýmu jsem měla už od ledna, další kašel dotáhl kluk ze špitálu a s tím mladším jsem si to předávala pořád dokola. Takže v podstatě jsme takto fungovali víc jak půl zimy, zbavili jsme se toho až teď, když bylo delší dobu tak hezky. Dětská doktorka mi řekla, že se toho zbavíme skutečně až začne být pořádné teplo a měla pravdu. Normálně jsme fungovali, za tenhle moribundus může ta letošní zima-nezima a obávám se, že jeden víkend doma vás z toho nevyléčí. Ovšem každý to máme jinak. Někdo s rýmou a kašlem sedí týden doma a někdo funguje naprosto bez omezení, budeš si to muset rozhodnout sama.
Pokud by mi nebo detetem nebylo zle, sla bych. My tohle mame furt, to bychom byli jinak uplne izolovany ![]()
@Kacka2 nj, já se bojím jen těch dalších děti s dalšími novými bacily.
Nj, tak asi půjdem. Prostě me to už jen nebaví. Dcera už se i vysmrka, ale malému to nejde ani odsat a kolikrát se nemůže ani nakojit, jak je zahleneny.
@MarieOVMUC píše:
@Kacka2 nj, já se bojím jen těch dalších děti s dalšími novými bacily.
a ty víš, že ty ostatní děti jsou nemocné? To bys musela sedět pořád doma a nevystrčit ani nos, když se bojíš bacilů.
@CokeLady píše: Šla bych podle aktuálního stavu, jakmile jsou děti bez teplot, tak pohyb venku jim jen prospěje. Také bych se hodně orientovala dle toho jak je mně, jestli mě by bolelo v krku a byla přejetá parním válcem, tak oblíkat, bali a chystat 2 malý děti a pak je mít celej den někde na krku a běhat za nima, to je asi lepší si to zase odstonat doma v co nejméně náročném provozu.
Taky tak, kdyby byly decka bez teplot, manzel ok a ja ne, poslala bych s manzelem.
@MarieOVMUC píše:
Ahoj maminky, poraďte me, nějak se nemuzu dobrat ke strizlivemu zaveru. Mám dvě děti, 2 roky a 6 mesicu. Celá rodina máme už dva měsíce nějakou virózu, kašel, bolest v krku, rýma, bez teplot, bez zarudnuti, pořád si to předáváme, občas přijdou skolkove neteře a rýma zesílí… Už me tp nebaví, manžel pořád kašle, me bolí pořád v krku a děti jsou pořád zahlenene. Máme jít v sobotu na akci, běhat po lese a soutěžit, nějaká dětská akce v rámci velikonoc. Takže další bacilonosny kolektiv, buhvijake počasí a pohyb ve vlhku…Říkám si, neměli bychom zůstat doma a být v klidu? Nesla bych tam, ale všechny tyhle akce organizuje pro svých 6 vnoucat tchýně a já bych zas poslouchala, jak to dětem upiram.
tak manžel chřipku léčí zásadně tak, že jde na vzduch a pomáhá mu to