Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MarieOVMUC píše:
Ahoj maminky, poraďte me, nějak se nemuzu dobrat ke strizlivemu zaveru. Mám dvě děti, 2 roky a 6 mesicu. Celá rodina máme už dva měsíce nějakou virózu, kašel, bolest v krku, rýma, bez teplot, bez zarudnuti, pořád si to předáváme, občas přijdou skolkove neteře a rýma zesílí… Už me tp nebaví, manžel pořád kašle, me bolí pořád v krku a děti jsou pořád zahlenene. Máme jít v sobotu na akci, běhat po lese a soutěžit, nějaká dětská akce v rámci velikonoc. Takže další bacilonosny kolektiv, buhvijake počasí a pohyb ve vlhku…Říkám si, neměli bychom zůstat doma a být v klidu? Nesla bych tam, ale všechny tyhle akce organizuje pro svých 6 vnoucat tchýně a já bych zas poslouchala, jak to dětem upiram.
Já miluju přírodu a být zdraví, šla bych, ale potřebuju se těch hnusnych nudli zbavit a tohle bude další útok na imunitu! Nebo to vidím černé a měli bychom jít?
tak manžel chřipku léčí zásadně tak, že jde na vzduch a pomáhá mu to
Jestli jde jen o rýmu a sem tam zakašlání, tak bych šla..jak je to bez teplot, tak to nic vážního není
Ja bych sla, ryma neni nemoc
pokud nejsou teploty, tak to nicemu nevadi ![]()
@darushka píše:
Ja bych sla, ryma neni nemocpokud nejsou teploty, tak to nicemu nevadi
přesně tak, a právě proto, když se budete vyhýbat bacilům, tak děti nebudou mít žádnou imunitu, jinak pokud nemáte, zkuste laktobacilky, pro lepší imunitu ![]()
@darushka píše:
Ja bych sla, ryma neni nemocpokud nejsou teploty, tak to nicemu nevadi
Nase deti maji rymu velmi casto, vzdy bez teplot a jsou u toho teda dost unaveni a neni jim dobre
U nas to nemoc je, ale vim, ze nektere to snasi v pohode.
@Ainy píše:
Nase deti maji rymu velmi casto, vzdy bez teplot a jsou u toho teda dost unaveni a neni jim dobreU nas to nemoc je, ale vim, ze nektere to snasi v pohode.
no ale prosím tě, unaveni jo, ale krátká procházka neuškodí ne, lepší než být furt zavřený
@tumpach píše:
no ale prosím tě, unaveni jo, ale krátká procházka neuškodí ne, lepší než být furt zavřený
Ano unaveni, s fialovymi kruhy pod ocima. Na prochazku jdeme ale urcite ne na nejake akce v kolektivu, do skolky a tak…
@tumpach vy jste nektere jak radia, ja se bacilu nebojim, mi vadi, ze mame 2 mesice rymu a maly nemuze jist, tak jsem nechtela pridavat dalsi bacily do uz tak oslabene imunity. Jinak v tomhle pocasi maji nudlu snad vsechny deti. jinak chodíme ven každý den…
@MarieOVMUC píše:
Ahoj maminky, poraďte me, nějak se nemuzu dobrat ke strizlivemu zaveru. Mám dvě děti, 2 roky a 6 mesicu. Celá rodina máme už dva měsíce nějakou virózu, kašel, bolest v krku, rýma, bez teplot, bez zarudnuti, pořád si to předáváme, občas přijdou skolkove neteře a rýma zesílí… Už me tp nebaví, manžel pořád kašle, me bolí pořád v krku a děti jsou pořád zahlenene. Máme jít v sobotu na akci, běhat po lese a soutěžit, nějaká dětská akce v rámci velikonoc. Takže další bacilonosny kolektiv, buhvijake počasí a pohyb ve vlhku…Říkám si, neměli bychom zůstat doma a být v klidu? Nesla bych tam, ale všechny tyhle akce organizuje pro svých 6 vnoucat tchýně a já bych zas poslouchala, jak to dětem upiram.
Já bych šla - protože, jestli jsem to správně pochopila, tak se už dva měsíce plácáte v nudlích, které nevedou ani k lepšímu, ani k horšímu.
Beru podobné situace jako příležitost k rozhodnutí - buď je to skolí a pak to vyléčíme s pomocí doktorky definitivně (i kdyby to mělo být za cenu ATB)… nebo je to neskolí a pak to znamená, že jim v zásadě nic není.
@BohunkaP píše:
Já bych šla - protože, jestli jsem to správně pochopila, tak se už dva měsíce plácáte v nudlích, které nevedou ani k lepšímu, ani k horšímu.Beru podobné situace jako příležitost k rozhodnutí - buď je to skolí a pak to vyléčíme s pomocí doktorky definitivně (i kdyby to mělo být za cenu ATB)… nebo je to neskolí a pak to znamená, že jim v zásadě nic není.
Sorry za anonymitu i když jde o blbost, ale nechci, aby rodina věděla můj nick, už mně tady jednou šmírovala známá a stačilo ![]()
Takže řeším-máme jet celá rodina zítra na velikonoční svátky k prarodičům, mají velký dům, zahrady atd.,takže velké vyžití pro dítě(rok a půl) a žranice. Prarodiče i my se velmi těšíme, protože je to naplánované hodně dopředu a nebyli jsme tam cca měsíc. Běžně jezdíváme jednou za 14 dní na celý víkend. Dítě má již cca měsíc velkou rýmu(byli jsme na vyš. ORL a vše ok) a nemůže se jí zbavit.
Teta (23 let)dítěte, která s prarodiči stále žije dostala „virózu“,ve středu přes 38,bolest svalů, trochu kašel a rýma. Dnes již jen trochu kašel a rýma plus únava a bolest svalů. Horečku už nemá(ale celý včerejšek byla na paralenu).
A máme dilema-JELI BY JSTE k prarodičům nebo ne? A kdy-když bude tetě třeba zítra dobře a bude mít už jen trochu kašel a rýmu, tak hned v sobotu nebo jen třeba na vel. pondělí? Nebo pro jistotu vůbec?
Jde mi o to, že se bojím, aby dítě k té vleklé rýmě nechytlo něco dalšího, už mám lítání po doktorech plné zuby. K tomu dítě celý minulý rok léčeno na imunologii kvůli poruše imunity, ted čekáme na výsledky zda léčba zabrala(ale už nebývá moc nemocné, tak snad ano).
ALE prarodiče vyváděj
Prý hysterčím, zbytečně zveličuju atd.,no znáte to…Těšili se na dítě, je mi jich i docela líto, zbožňujou ho
Takže máme dilema
Tak řekněte, co si o tom myslíte-přeháním? ![]()