Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, mám problém s rýmou u holek, často se nám vracejí, dělší dobu bez vydržíme tak akorát v létě…malá má 2 roky a má rýmu dost často, tak co 2-3měsíce a už jí to šlo do ucha a měla zánět…nemáte radu nebo tip, aby se to pořád nevracelo? Chápu, že je to i počasím, na alergologii jsme byli a nic
Díky ![]()
My to máme taky tak.Syn má rýmu téměř co 14 dní a ta taky 14 dnů trvá. Takže do školky téměř nechodí. Byli jsme už na odstranění nosní mandle, ale ty rýmy má stejně pořád ![]()
@Tadruhá Vítej v klubu
A co s tím? Netuším, bojujem stále. Prý z toho vyrostou ale starší má 8 let a nic
Jo a mandle má pryč, jediné u čeho vidím efekt je, že po té co brala autovakcínu na hemofila tak nemívá rýmu zelenou. Ovšem jakoukoliv jinou furt takže je to jedno…
Tak to je ještě dobrý, mladší syn (2 roky) má rýmu od října do května furt (tedy minulej rok, tento rok to bude asi stejný)… Bere hlívu na imunitu, jinak nic víc ne. Je prý asi alergik, ale zatím se to neřeší
Taky se teď o to zajímám, protože syn má co chvíli rýmu, z toho kašel a pak musí zůstat doma ze školky.
Zabývám se tradiční čínskou medicínou, hlavně výživou. Narazila jsem teď v knize na to, že děti jsou svým založením jangové a mají nedostatečnost jinu. Proto by se jim měl jin doplňovat. Nedostatečnost jinu vede právě k zahlenění, zánětům středního ucha a pod. Léčba antibiotiky je kontraproduktivní. Vyléčí daný zánět, ale neléčí příčinu těch zánětů a oslabují imunitu.
Odpoledne donesu z práce knížku a vypíšu z ní, jak se ten jin jídlem doplňuje. Pokud je tedy zájem.
Teď čtu že ji máte co 2-3 měsíce, tak to je pohoda. My 2× do měsíce ![]()
Neporadim protoze bojujeme s tim taky…Syn ma rymu od prelomu rijen /listopad. Od zari chodi do skolky..
Pak mel cca mesic klid a od ledna cca ma zase rymu a pridal se kasel, ale ten kasel uz je lepsi, byly jsme na alergologii nic se nenaslo, takze pujdeme na ORL, ale tam uz jsme taky byly jen nas nevysetril protoze mel rymu prej mame prijit az ji nebude mit, ale jako to je tezky to se jim rekne ze jo, kdyz ji ma skoro neustale..A asi bude u nas problem s nosni mandli, ze bude asi zvetsena..
Tak uvidime no.
No, můj 4 a 2letý jsou nahormadě furt. Starší je max. týden ve školce a pak 14dní doma. Loni to samé a to ještě školkový nebyl.
@statecna.oslice píše:…no já taky zkusím tu hlívu, pohledala jsem na netu a mohla by zabrat
Tak to je ještě dobrý, mladší syn (2 roky) má rýmu od října do května furt (tedy minulej rok, tento rok to bude asi stejný)… Bere hlívu na imunitu, jinak nic víc ne. Je prý asi alergik, ale zatím se to neřeší
@Tadruhá Tak Imunoglukany, Preventany a spol. u nás nepomohly. A jak jsem psala v sousední diskusi tak ani léky na imunitu na předpis… Teď už je jen láduju vitamínama aby z těch nemocí aspoň nebyli tak vyčerpaní.
Bohužel v tomto období je to běžné. Za březen jsem byla týden v práci. (Včetně teda mé neschopenky.) A kluci už zase začínají chrchlat znova.
@omites prosim zaslat do sz jak to doplnit v jidle. Malej ma rymu snad porad. :/