Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím
Malý má už tři dny teploty /kolem 39, teď už o něco nižší/, k tomu strašný kašel a rýmu. Jsou mu tři roky a nedávno jsme byli u dr na tříleté a dr žasla, že ho viděla naposledy při poslední prevenetivně, ale zakřikly jsme to. Má to od malé, ta to prodělala minulý týden, tři dny horečka, kašel, že tři dny nespala a teď ještě má pořád rýmu. Po dlouhé době jsem se vypravila k dr, ta jí poslechla, prý plíce, průdušky, vše ok a nic prý nepomůže, snad jen tussin. Takže teď, když mi tu leží malý, nevím co s tím, když půjdu k dr. řekne mi, že má to samé, co malá minulý týden. Ale je to taková bezmoc, leží, kouká, nic nejí. Když mu dám Nurofen, dá se na 5-6 hodin do kupy a pak spánkem opět horečka stoupá. Ach jo, nespala jsem už asi týden a mám taky dost ![]()
Nic než vydržet. U nás je pořád něco celou zimu. Taky dvojmo, teď mám ty horečky navíc i já. Co bych za to dala kdyby to bylo jednou za čas, my se v něčem plácáme už třetí rok, od nástupu starší do školky. Nyní mám jedno ve škole druhé (občas) ve školce a co nepřitáhne jeden tak přitáhne druhej
![]()
@Ainy Je to až nespravedlivý, když ty malí broučci marodí, viď? Malá se právě letos drží /te´d jí bylo 6/ a právě letošní zimu jsme přečkali bez zameškání ve školce, já si tak libovala a jakoby bych to tím přivolala.
@andice U nás ve škole za první pololetí 120 zmeškaných hodin, školku raději nevím…Já jsem dokonce zůstala doma po rodičáku, protože nevím kdy bych do té práce chodila
Jo a mladší měl teď dvě sezóny i léky na imunitu ale je to ještě horší tak už mu to dávat nebudu.
A chodíš s nimi ještě k lékaři? Já tam jdu jednou za rok a ještě jako že si to snad vymýšlím. Jinak na imunitu /i když to teď asi nevypadá/ doporučuji otužování. Otužujeme od malička. Teď jsem volala do školky, že nepřijde a prý popadalo půl školky, všichni to samé, horečky, kašel a rýma ![]()
K lékaři většinou ne, teď jsem chvíli chvíli zkusila pracovat tak jsem běhala pro OČR
Naše dr. stejně funguje tak, že se musí napřed volat a sestra tě odbyde po telefonu abyste tam nelezli…Otužování bych ráda ale kdy začít když jsou furt nemocní? Jinak chodíme na alergo, něco tam bude ale zatím neprokázáno. Dle ORL mají sliznice vzhled jako u alergiků, děti mají mírný ekzém a my jsme oba lehčí pyloví alergici.
@andice píše:
ZdravímMalý má už tři dny teploty /kolem 39, teď už o něco nižší/, k tomu strašný kašel a rýmu. Jsou mu tři roky a nedávno jsme byli u dr na tříleté a dr žasla, že ho viděla naposledy při poslední prevenetivně, ale zakřikly jsme to. Má to od malé, ta to prodělala minulý týden, tři dny horečka, kašel, že tři dny nespala a teď ještě má pořád rýmu. Po dlouhé době jsem se vypravila k dr, ta jí poslechla, prý plíce, průdušky, vše ok a nic prý nepomůže, snad jen tussin. Takže teď, když mi tu leží malý, nevím co s tím, když půjdu k dr. řekne mi, že má to samé, co malá minulý týden. Ale je to taková bezmoc, leží, kouká, nic nejí. Když mu dám Nurofen, dá se na 5-6 hodin do kupy a pak spánkem opět horečka stoupá. Ach jo, nespala jsem už asi týden a mám taky dost
Možno ide o akútnu alergickú reakciu, (v peľovej sezóne pri silných prejavoch alergie na peľ).
@Adowik To nebyla, dcera to přinesla ze školky, takže jsme věděli, že to chytne i syn, přestože jsem se je snažila držet odděleně. Po třech dnech naštěstí horečky ustoupily, teď pořád kašle, ale už aspoň spí. Rýma teda strašná, jen doufám, že se mu to nedá na uši.
@andice píše:
@Adowik To nebyla, dcera to přinesla ze školky, takže jsme věděli, že to chytne i syn, přestože jsem se je snažila držet odděleně. Po třech dnech naštěstí horečky ustoupily, teď pořád kašle, ale už aspoň spí. Rýma teda strašná, jen doufám, že se mu to nedá na uši.
Tak prajem skoré uzdravenie
náš maličký doma je tiež choručký, na svoje 2 rôčky mal 41°C teplotu.. Asi to bude tým počasím, bolo relatívne teplo a opať sa ochladilo.. :/ strasnéé :/
@Adowik Ježiš chudinka, 41 to je strašný, to já panika bych už frčela na pohotovost. A zabraly mu aspoň léky na snižování teploty?
@andice píše:
@Adowik Ježiš chudinka, 41 to je strašný, to já panika bych už frčela na pohotovost. A zabraly mu aspoň léky na snižování teploty?
Veď sme aj s ním bežali na pohotovosť.. :/ zabrali ale nie na dlho :/ na druhý deň mal 38, teraz je to už ok ![]()
Tak to je dobře
Já pořád říkám, že takhle malé dětičky by ani neměly marodit. Hlavně, že už je dobře a musíme doufat, že to byla na dlouho poslední nemoc! ![]()