Zlobivé děti - jak se nazývá tato nemoc, vada?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1242
6.4.14 12:19

zlobivé děti

Dobrý den, maminky vim že tady je spousta diskuzí ohledně dětí, které maji určitou nemoc(vadu),při teré se chovají jako zlobivé děti. prosím poradte jak ji mam najít jak se to nazýva? Mám totiž podezřeni u svého dítěte, tak bych chtěla pokecat s někým kdo to má doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
6.4.14 12:23

ADHD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.4.14 12:33

Nebo taky jen nedůsledná výchova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
6.4.14 12:41

No můj malý má rok, tak myslim že to nebude zatím výchovou, a má i vyvojovou vadu u které mohou ale taky nemusí být přidružné další vady, proto se chci ujistit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30378
6.4.14 12:43

Děti se „chovají“ jako zlobivé, protože mají nějakou nemoc(vadu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.4.14 13:05
@hanka.br. píše:
Děti se „chovají“ jako zlobivé, protože mají nějakou nemoc(vadu)…

Ne vždy. Diagnoza je občas berlička pro nevýchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
6.4.14 13:07

No právě, můj malý od roku pořád každého bije, kouše, řve, nehraje si s nikým, syn už je celý podrápaný a vykousaný, když mu něco nedovolím hned začne řvát hodi sebou o zem, dokáže kousat koberec, skřípat zubama, kousat se do ruky a nebo taky někdy se rozběhne proti zdi a bouchá se do hlavy o zed, o zem, o sklo, je mu to jedno, taky ho maloco bolí, spíš když se bouchne tak jde a udělá to znova a směje se, zasadně jí jen sám a dokáže hodinu brečet když mu to dám do jiné misky nebo mu dám jinou lžičku nebo mu prostě dám jidlo na které zrovna on nemá chut. Je to ted s nim hodně náročne, hlavně to děláni mostu a házení se o zem, je to všude u lékaře, venku v autobuse prostě všude stačí že se na něj třeba jen kouknu když on to právě nechtěl, tak nevim no, jestli z toho vyroste nebo je to něčím a měla bych to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
6.4.14 13:09

@Burj Chalifa rekla bych se od roka a půl ditěte jsem fakt dusledna a prostě moje ditě je nejzlobivější, ktere jsem viděla. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30378
6.4.14 13:10
@Burj Chalifa píše:
Ne vždy. Diagnoza je občas berlička pro nevýchovu.

Já vím. Byl to ode mě spíš povzdech, protože mi to přijde fakt divné. Místo, aby byla každá máma ráda, že má dítě zdravé, hledají se vady a nemoci, za které se dá schovat, když je dítě nevychované. Takových případů mám ve škole spousty. V životě se nikdo nikoho neptá, jestli má papír na to, že se nemusí chovat podle pravidel a hledat nemoc za tím, že dítě zlobí, to bych si hlavu nad tím ukroutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
6.4.14 13:13

@kalomi přesně moje starší od roka začala zlobit neskutečně a ten kdo to nezná takto „akční“ dítě tvrdí, že je to nevýchovou a neduslednosti. Kdo si to nezažil nevi. Taky zaleží na genetických předpokladech, že. Ja mam ADHD, manžel bral prášky na hyperaktivitu. A taky si s dcerou nevim rady. Blby je, že tluče ostatni. Všechny rady co existuji nezabiraj. Maximalně ji svazat a nodopovat. Trapi mě, že mi poslední dobou třeba tak desetrkát za den bije mladší devitiměsíční. A ja už fakt nevim. ADHD nema je zdrava, jen je živá. Jsem ráda, ale toto..pravděpodobně bude chyba v komunikaci. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
6.4.14 13:18

@hanka.br Nezlobte se ale tak to neni můj případ, Matyášek se narodil s celkovým levostranným rožštěpem, naše dětská doktorka mě od začatku straší že může mít syn další vady, můj brácha má LMD, takže sem jen pečlivá a nechci něco zanedbat, docela mě uraží vaše myšlení. Copak je to hřích že se snažím pomoct synovi, co když budu po něm řvát a zakazovat mu nebo já nevim co a nakonec třeba zjistím že chudák za to nemuže, jsem si myslela že je normálni že jako matka chci se dozvědět co nejvíce informalcí, jak už jsem psala viz nahoře, je tam pořád možnost více vad, prot se raději chci informovat než být v nevědomí. Je mi líto vašeho komentu a docela se mě to i dotklo, já možná chápu že už jsme unavená z vašich skušenosti, ale nehazejte všechny do jednoho pytle.
Možná sem jen moc pečlivá ale nic vic v tom nehledejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.4.14 13:22
@kalomi píše:
No právě, můj malý od roku pořád každého bije, kouše, řve, nehraje si s nikým, syn už je celý podrápaný a vykousaný, když mu něco nedovolím hned začne řvát hodi sebou o zem, dokáže kousat koberec, skřípat zubama, kousat se do ruky a nebo taky někdy se rozběhne proti zdi a bouchá se do hlavy o zed, o zem, o sklo, je mu to jedno, taky ho maloco bolí, spíš když se bouchne tak jde a udělá to znova a směje se, zasadně jí jen sám a dokáže hodinu brečet když mu to dám do jiné misky nebo mu dám jinou lžičku nebo mu prostě dám jidlo na které zrovna on nemá chut. Je to ted s nim hodně náročne, hlavně to děláni mostu a házení se o zem, je to všude u lékaře, venku v autobuse prostě všude stačí že se na něj třeba jen kouknu když on to právě nechtěl, tak nevim no, jestli z toho vyroste nebo je to něčím a měla bych to řešit.

může to být věkem, ale nemusí. má oční kontakt? komunikuje?(dělá pápá, ukazuje..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
6.4.14 13:22

@kalomi v klidu, absolutně te chapu. Ne nadarmo se řika, že u některých děti, se prvni tři roky musi přežit. A jestli mate ADHD v rodině, tak je pravděpodobnost, že to tež může mit. Musiš na neurologii a tam udělaji eeg, tušim. A zjisti jestli obě časti mozku pracuji „prozatim“ stejně. Ja s malou byla a zatim ok. Neznamena, že když je vysledek dobry, je tedy vyloučeno ADHD, že by to nemohl mit. Jinak ano, da se to zjistit už v roce, byly jsme na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30378
6.4.14 13:24

@kalomi Možná, že jsi měla být konkrétnější v úvodním příspěvku. Přidat jednu nebo dvě věty o tom, jaké jsou projevy synova chování nebo co tě vede k obavám by tě určitě nezabily. Když už jsi tu diskuzi založila a chtěla jsi o něčem hovořit, pak opravdu nechápu, proč jsi nenapsala více. Napsat, že se dítě chová, jako když zlobí, je formulace opravdu spíše matoucí. Zamysli se nad tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
6.4.14 13:25

@Niqitka :-) takže jsme na tom nějak podobně, Právě že přitel byl hyperaktivni, tak to možná má taky jen po něm, to vítě když vám vaše dr. od narozeni maleho pořád nějak připomíná že může mít i další vadu, tak ji pak opravdu vydíte ve všem :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí