Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak toho zas takové tuny taky nejí..Mně přijde, že každý alternativní směr hlásá něco jiného a na každém jídle je něco špatně. Jako nevím co už bysme měli jíst. Já se hlavně snažím vyhýbat chemii. Tvou víru v čínskou medicínu ti neberu ale za mě - nejsme Číňané, myslím, že to není to pravé pro středoevropana. ![]()
@omites
ráda si počkám na výpisek o čínské medicíně. Rýmy má syn často, ale dá se to vydržet. Moje mamka pořád sýčkuje, že máme přestat dávat mléčné výrobky. Myslím, že mít rýmu v zimním obdoví 1× za 2 měsíce je ještě dobrý. Ale ráda si počtu rady, malinko se o čínskou medicínu zajímám.
Jsem jen na otočku doma, dovezla jsem dítě ze školky, dala hlídat a svačím. Opsat to stihnu až večer.
@Ainy chápu skepsi, nenutím. Jen nabízím další úhel pohledu na nemoc ![]()
Holky z rymy ja uz jsem zoufala. Maly ji ma vazne furt 3 tydny z mesice pak tyden jakztakz ok a jedeme na novo. Jsou mu 2 roky a jeste neni ani doockovanej prevenarem protoze proste furt soplime a kasleme. Zjistili mu hemofila v nose ale na autovakcinu je pry moc malej a nic jineho nezabira :/ neumim si predstavit jak pujde do skolky.
Výživa podle pěti elemntů, Barbara Temelie:
„Dojde-li součastně ke snížení jangu srdce a k přebytku jinu v plicích, oslabí se zažívání, poklesne duševní vitalita a koncentrace; člověk je náchylný k nachlazení a chronické rýmě. Najdete mi jednu mateřskou školku, kde aspoň pár dětí netrpí těmito syndromy! Jižní ovoce, banány, syrová strava, tvaroh, jogurt, sýr a sladkosti jako bílý cukr, ale i med jsou toho příčinou. Není ironií, že všechny tyto potraviny - s výjimkou cukru - jsou považovány za zdravé? Léčba může vypadat následovně: vařené obilí jako proso, polenta nebo ovesné vločky s kompotem a se skořicí ke snídani, masový vývar se zeleninou k obědu a večeři. Po 14 dnech se zmenší chuť na sladké a zmizí chronická rýma. Dítě bude vnímavější, koncentrovanější. vitálnější, veselejší. Sezení u televize vymění za aktivní pohyb venku.“
Prosím, neberte to jako dogma, ale jako možnost jiného úhlu pohledu na věc. Dneska jsem na to v práci narazila, tak jsem to hned opsala Berte to jako možnost k zamyšlení.
čaj na doplnění jinu - povařit hrst pšenice s 1/2 vody 45 minut, vypít. Nevařit v kokovém hrnci, kov ničí terapeutický vliv pšenice. Takovýto čaj harmonizuje játra a dodává šťávu srdci.
Tý jo, tak to děláme všechno úplně blbě
…a nevařit v kovu nemohu, máme indukci, na kterou fungují jen kovové hrnce
.
@omites píše:
Výživa podle pěti elemntů, Barbara Temelie:
„Dojde-li součastně ke snížení jangu srdce a k přebytku jinu v plicích, oslabí se zažívání, poklesne duševní vitalita a koncentrace; člověk je náchylný k nachlazení a chronické rýmě. Najdete mi jednu mateřskou školku, kde aspoň pár dětí netrpí těmito syndromy! Jižní ovoce, banány, syrová strava, tvaroh, jogurt, sýr a sladkosti jako bílý cukr, ale i med jsou toho příčinou. Není ironií, že všechny tyto potraviny - s výjimkou cukru - jsou považovány za zdravé? Léčba může vypadat následovně: vařené obilí jako proso, polenta nebo ovesné vločky s kompotem a se skořicí ke snídani, masový vývar se zeleninou k obědu a večeři. Po 14 dnech se zmenší chuť na sladké a zmizí chronická rýma. Dítě bude vnímavější, koncentrovanější. vitálnější, veselejší. Sezení u televize vymění za aktivní pohyb venku.“Prosím, neberte to jako dogma, ale jako možnost jiného úhlu pohledu na věc. Dneska jsem na to v práci narazila, tak jsem to hned opsala Berte to jako možnost k zamyšlení.
Díky, už jsem dávno chtěla zařadit obilninové kaše, tak o důvod víc, proč to udělat. Vývyary taky super, ale co stím vším uvařeným masem!? ![]()
@evale
ale co stím vším uvařeným masem? : drůbeží rizoto. Hovězí na drobno krájet-některé maminky pomelou a zamíchat do mrkve(jedině tak to moje děti sní). Nebo to sní taťka ![]()
@VeruseS píše:
Ahoj mamči, jak to děláte u školkovych děti? Malá je co 14 dní snad nemocná, nachlazená ze školkyTed v zimě to je děsné. Jaké máte s tímto zkušenosti vy? Zabírá něco? Nějaké vitamíny nebo co třeba?
Ahoj, jasně, mužu poradit. Malé kupuju vitamíny, jsou to cucavý tabletky od Martánků ImunoForte, nezapíjí se, normálka jako bonbon
Jsou bylinného původu s obsahem černýho bezu a šípků s betaglukany, což je na imunitu bezvadná věc. Naše holka ted nemarodila a ani jí nezkolila chřipková epidemie ve škole.
Mě je doporučila naše pediatrička, a v lékárně mi řekli, že jsou navíc bez konzervantů, lepku a cukru ![]()
Jinak samozřejmě dávat hodně ovoce a zeleniny. Já třeba doma dělám hodně štávy a domácí sirupy ![]()
@Sandrusice píše:
Má tu někdo dvouleté díte, které když ma rýmu, z nosu mu teče proudem? Co zabírá?
když už je rýma, tak nic, max. ulevuje od zacpání, což není váš případ, když rýma teče. Je dobře, že teče. Známá je věta, že neléčená rýma trvá týden a léčena 7 dní
…Já teda dávala dětem Olynth HA, ale jestli to mělo účinek, nevím. Jen, že se jim uvolnil ucpaný nos.