Častá rýma u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
444
7.4.14 11:27

To je zajímavé, ale hlavně aspoň nějaké vysvětlení těch věčných rým. Ještě jsem někde četla, že by to mohlo mít souvislost se zaneseným tlustým střevem. Takže jsem docela zvědavá, co vypíšeš z té knihy. Zcela jistě se nebude jednat o balastní potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
7.4.14 11:29

Reakce na omites.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.4.14 11:31

@evale jen tak od boku bych si tipla, že tam jsou vynechané mléčné výrobky. Ani ne tak, že zahleňují (protože nad tímhle se někteří odborníci dohadují), ale protože ochlazují. Pak nedávat exotické ovoce, to taky ochlazuje.
Velký důraz je kladen na obiloviny - na celé zrno.
Zbytek si už netroufám tipovat. Po obědě jdu do práce a knihu si donesu domů. Budu mít na to čas, jak dám dítě spát. Samotnou mě to zajímá a už se na to tak 3 dny chystám to sepsat, akorát jsem teď byla o víkendu mimo domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
7.4.14 11:36

Rýma- tak u nás pomohlo prolívání dutin. V lékárně jsme koupili nádobku (cca 220) Konvička Rhino Horn pro výplach nosu, ale když jsem v lékárně nevěděla přesný název řekla, že je to na proplachování dutin nádobka. Tak věděli co chci. Je tam odměrka na sůl s mícháním s vodou. Přiloží se to k nosu a samo teče. Lůca to dělá ráda a sama. Honza je taky rád, že tak čistý nos neměl už dlouho. Když to samovolně nevytéká z druhé dírky, tak se musí smrkat a zase přiložit. Zkrátka někdy to trvá, než se ten roztok dostane přes dutiny ven. Možná ze začátku je lepší „vybublaná“ vincentka.
Rýmu míváme s malými (týdenními) přestávkami celou zimu :( Tak doufám, že tímhle tipem to zmírníme. Nebo se nám to táhne zadní rýmou a ta bohužel vysmrkat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
7.4.14 11:39

Je a kolikrát jsem slyšela názor, že deti snad až do desíti let, by neměly jíst celozrnné pečivo. Nikdy jsem nepochopila proč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.4.14 11:51
@evale píše:
Je a kolikrát jsem slyšela názor, že deti snad až do desíti let, by neměly jíst celozrnné pečivo. Nikdy jsem nepochopila proč!

protože sem tam to někdo přehnal a střeva malého dítěte jsou citlivé na vlákninu, tak to podralo dětem střeva. Takže se z toho udělalo všeobecné pravidlo.
Ale když uvaříš ovesné vločky, pohanku, jáhly, bulgur, quinoa, celozrnný kuskus,… tak se dítěti určitě nic nestane.
Krom toho, chleba, potažmo pečivo je první fast food lidstva a moc bychom ho jíst neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
7.4.14 11:52

@Tadruhá byli jste na orl? neteř měla taky pořád rýmy a na orl ji zjistili, že to má jaksi chronické. Doporučili jí odstranit mandle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.4.14 11:54

Mandle se řezat nemusí. Čínská medicína zná bylinky, které ji zmenší. Určitě to stojí za zkoušku, když to zabere, vyhnete se zbytečné narkóze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
7.4.14 11:58

@Tadruhá malej má 15m a má rýmu co dva měsíce, vždycky ho to drží skoro 14 dní :zed: co on už měl v nose mořské vody, by se dalo počítat na litry…

• Citovat
  • Upravit
20885
7.4.14 11:58

@omites už je má odstraněné :mrgreen: na nějaké přírodní medicínky nevěříme ;) každopádně dle mě návštěva orl je na místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.4.14 12:01

@Bavi třeba časem uvěříte.
Mě třeba chtěl chirurg řezat úplně klidný slepák a vůbec ho nezajímaly zvětšené uzliny v břiše, které byly vidět na ultrazvuku. Od té doby jsem na západní medicínu obezřetná a používáme ji na akutní případy. Většinou se snažíme hodně věcem předcházet.
Mě tenkrát fakt naštval a to břicho jsem nakonec rozháněla baňkama a bylinkama, protože mi řekl, že z uzlinama se nic nedělá, že to přejde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
7.4.14 12:04

Nase zvire ( 14m ) neustale ryma. Docela „zavidim“ kazde dva, tri mesice. My ji mame od listopadu snad nonstop. Malej ma tez spatnou imunitu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
7.4.14 12:06

Jen k tomu mléku - naše děti mají zcela bezmléčnou dietu (z jiných důvodů) a rýmu mají furt, pořád a nadále…Na to bych moc nevsázela. A citrusy jim nechutnají tak taky nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.4.14 12:08
@Ainy píše:
Jen k tomu mléku - naše děti mají zcela bezmléčnou dietu (z jiných důvodů) a rýmu mají furt, pořád a nadále…Na to bych moc nevsázela. A citrusy jim nechutnají tak taky nic.

tam je toho víc, co se jídla týká. Nejde jen o mléko jako takové. :kytka: Může tam být chyba jinde.

Jinak taky mám tuhle zkušenost - syn intolerance na BKM a rýmu má taky.
Teď jsem začala dávat MycoBaby a hledám, jak mu dál upravit jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
7.4.14 12:13

@omites Já jen že se o tom v této souvislosti hodně mluví, ale pomůže to jen někomu. Já už na to moc nevěřím, my jíme tak zdravě, že už to víc nejde a nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí