Nejlepší věk pro neštovice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4530
12.4.14 08:40

Prikladam odkaz na denicek od oggy https://www.emimino.cz/…aruby-10545/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
12.4.14 08:40

Moji kamosky dcera je mela jako pul rocni a prubeh pohoda.taky ji rikala doktorka, ze cim mensi, tim lepsi.
Ja bych ale nesla nasi dceru nakazit.Jsou ji 4 roky, a nemela je.ve skolce je meli, ona chytne vsechno, ale nestovice ne.tak uvidime co bude.jsem pripravena, jestli je nechytne do nejakych 10 let, necham naockovat.

• Citovat
  • Upravit
14110
12.4.14 08:44

Když srovnám průběhy neštovic u všech svých dětí, tak za sebe bych počkala na školkový věk, imunita je procvičenější, než v necelých dvou letech,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
12.4.14 08:45

Já jsem také proti záměrné nákaze. Jednak kvůli tomu co již bylo řečeno a jednak mi to přijde i nezodpovědné vůči tomu ke komu se jdete nakazit. Přemýšlejí ty maminky co to záměrně dělají i nad tím, že zároveň ohrožují i nemocné dítě od kterého se jdou nakazit? Co když máte v sobě nějakého bacila o kterém ještě ani nevíte a dítě s neštovicemi chytne ještě něco od vás? Pak se mohou neštovice dost nehezky zkomplikovat. Neštovice jsou nemoc a děti by měli být pokud možno v klidu a léčit se.
Takže k dotazu zakladatelky - nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.4.14 08:47

Jo a já bych klidně nakazit šla, protože pak se nesmí na sluníčko a podobně, lepší doba, ketrá se hodí mě, i dítěti. imunita doživotní, za mě ok. prodělat by si ej malo každé dítko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.4.14 08:48
@Petája píše:
@nozu Já bych do toho taky nešla, je to strašný,,záhul" pro organizmus, říkám si, co se má stát, to se stane, buď je chytí, nebo ne…ale běžet do schválně někam nakazit, na to nemám žaludek…u sousedů holčička měla ve dvou letech dost těžký průběh…ale co člověk, to názor…

Mám to stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.4.14 08:52
@Míša 4 píše:
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, kdy je nejlepší věk pro neštovice. Máme možnost se nakazit a malý má 20 měsíců, tak zvažuji zda do toho jít či raději ne. Děkuji za komentáře.

pro mne je nejlepší věk, kdy to dítě chytí samo - můj v 6ti letech. A pohoda. Vědomě bych nenakazila - známá nakazila 18cti měsíční, skončila s ním ve špitálu, má doteď výčitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
12.4.14 09:48

Vědomě bych nenakazila, nechala volný průběh. Syn měl neštovice ve dvou letech (doteď nevím, kde je chytil) a průběh velmi mírný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
12.4.14 09:49
@Trudinka píše:
@El-Brno No tak ono to tak docela není jak píšeš - když něco uděláš záměrně a vlastním konáním a má to negativní následky, tak je to něco jiného než když se to stane bez Tvého přičinění, nemůžeš to nijak ovlivnit - a to že bude mít ošklivý průběh když se nakazí sám nevylučuje, že by ho neměl i když bys ho nechala nakazit záměrně ty. Ale o to vyčítání vlastně ani primárně nejde, já myslím že by se nemělo takovým věcem vycházet vstříc, navíc když je dítě takto malé…

souhlas s tím, že vyčítat si můžeš něco, do uděláš nebo neuděláš záměrně. záměrně nenakazíš, ačkoliv jsi mohla. záměrně nenaočkuješ, ačkoliv je ta možnost. záměrně nakazíš, ačkoliv jsi nemusela… všechno se dá nějak vyložit, aby si to člověk vyčítal… mě přijde liché si říkat, že si budeš vyčítat pouze jednu variantu (tedy že nakazíš), ačkoliv když se rozhodneš naopak (tedy nenakazíš) a dítě pak neplánovaně nevhodně s vážným průběhem ocemocní, že toto si vyčítat nebude. bude a úplně stejně jako jakoukoliv jinou variantu.
k věku jsem se nevyjadřovala. mluvila jsem o tom, že vyčítat si jednu variantu a druhou ne je podle mě pokrytecké, protože všechny ze zakladatelčiných možností jsou závislé na jejím rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
12.4.14 10:05

Moje děti se nakazily, když starší bylo 3, 5r. a mladší 8 měsíců.
Lehčí průběh byl u mladšího-byl ještě kojen.
Ale schválně bych je nakazit nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
12.4.14 10:32

Vzhledem k tomu, že skutečně nikdy nejde předem odhadnout průběh této nemoci, nemyslím, že existuje „nejlepší věk“ na to ji prodělat.

U nás je to teď velmi aktuální. Neštovice měli/mají oba naši kluci. U 3letého průběh naprosto pohodový, po těle jen pár pupenů, prakticky jsme o tom nevěděli. U 10měsíčního, ač je ještě trochu kojen, je to, bohužel, jiné kafe.

Osobně bych určitě nenechala dítě nakazit vědomě, ale je to každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
12.4.14 11:14

@El-Brno Jejda, myslím že rozbor psychického procesu „vyčítání“ je vyčerpán. Myslím že bych na Tvůj příspěvek vymyslela určo sáhodlouhé pojednání proč si nemyslím totéž, ale proč… :lol:

• Citovat
  • Upravit
5476
12.4.14 11:44

@Trudinka však tě nikdo nenutí, abys reagovala, vůbec se tím zatěžovat nemusíš :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.4.14 12:25
@El-Brno píše:
souhlas s tím, že vyčítat si můžeš něco, do uděláš nebo neuděláš záměrně. záměrně nenakazíš, ačkoliv jsi mohla. záměrně nenaočkuješ, ačkoliv je ta možnost. záměrně nakazíš, ačkoliv jsi nemusela… všechno se dá nějak vyložit, aby si to člověk vyčítal… mě přijde liché si říkat, že si budeš vyčítat pouze jednu variantu (tedy že nakazíš), ačkoliv když se rozhodneš naopak (tedy nenakazíš) a dítě pak neplánovaně nevhodně s vážným průběhem ocemocní, že toto si vyčítat nebude. bude a úplně stejně jako jakoukoliv jinou variantu.
k věku jsem se nevyjadřovala. mluvila jsem o tom, že vyčítat si jednu variantu a druhou ne je podle mě pokrytecké, protože všechny ze zakladatelčiných možností jsou závislé na jejím rozhodnutí…

Mně by teda nikdy nenapadlo si vyčítat, že jsem dítě nenakazila záměrně… 8o Proč? Mně by totiž samotnou taková hovadina, jako záměrně něčím nakazit dítě, ani nenapadla… :think: Jako říct si „škoda, že jsem ho nenakazila dřív“ 8o :mrgreen:

Jediný, co by mě teoreticky mrzet mohlo by bylo, že jsem ho nenechala očkovat… Ale že jsem ho záměrně nenakazila? Jako jasný, že když ve školce na nástěnce visí info, že se vyskytly neštovice, nepřestanu ho to tam dávat, pokud to tam chytí, tak co už… Ale na návštěvu bych za nemocným dítětem prostě nešla… Přijde mi to nelogický, to by mohly ty děti rovnou chodit do školky, protože „aspoň by to měli všichni za sebou“… :mrgreen:

Jen by mě zajímalo, jestli ty doktorky, co tvrdí, že „čím dřív, tím líp“ řekly i to, že dítko, který to prodělá v kojeneckým věku, si nemusí vytvořit doživotní imunitu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
12.4.14 12:46

@kate02 no vidíš, a mě by nenapadlo si vyčítat to, že jsem ho (teoreticky) nakazila záměrně, protože jsem si zvolila nejvhodnější dobu,… a přesto jsou lidi, který to napadne :nevim: proto píšu, že takový citový vydírání typu „mohla by sis to vyčítat“ je prostě podle mě zcestný. protože se dá vymyslet stopadesát variant, co by si člověk mohl vyčítat - viz očkování… viz „neměla jsem dát do školky“, neměla jsem chodit na návštěvu k XY… v životě se dělají stovky rozhodnutí, člověk za ně musí umět unést zodpovědnost. nikde nikdo neprokázal, že by záměrné nakažení mělo jinačí průběh než náhodné nakažení. ta nemoc proběhne tedy naprosto stejně ať se nemoc do těla dostane jakým chce způsobem. pokud chci, aby dítě někdy tou nemocí prošlo (pokud si tedy vyhodnotím, že je míň rizikové nemoc prodělat než jej očkovat), tak mě osobně přijde naprosto jedno, jakým způsobem se dítě nakazí, protože způsob na průběh nemoci nemá absolutně žádný vliv :nevim: proto nechápu, proč bych si měla vyčítat způsob nakažení, když ten průběh nemoci ovlivnit nemohl? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí