Pátá nemoc a já týden do TP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3085
12.4.14 18:27

Pata nemoc a ja tyden do TP

Dobry den,

Tak mam podezreni na patou nemoc. Jelikoz uz jsme mely sestou a probihalo to velmi podobne. Horecky a zadne jine priznaky. Dostala atb Ospen 400 crp 82. Stale breci je nevrla a spava. Ale taky se bojim. Mam tyden do TP a za tyden jdeme vyvolavat. Je mozne, ze novorozene to muze chytit? Ikdyz ma atb? Nebo nemuze to jeste ted poskodit miminko, bojim se abych to nechytla. Jsem zoufala. Dekuji!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2597
12.4.14 18:36

Na patou nemoc se nedavaji antibiotika!! Infekcni je dite myslim jen do te doby nez se osype, to si ale nejsem jista, pokud ale porodis za tyden a 3 dny budes v porodce, tak myslim nic nehrozi

Jinak jsem se docetla, ze pri pate nemoci nebyvaji teploty, takze to muze byt uplne neco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
12.4.14 18:38

Pátá nemoc je virové onemocnění, takže antibiotika na něj nezaberou..nechápu proč je má. Infekční je do výsevu té typické červené vyrážky na tvářích, popřípadě trupu. Problém je, že až od výsevu vyrážky je teprve jisté, že je to pátá nemoc.
Zavolala bych na gyndu, jestli jsou schopni udělat nějaké preventivní opatření.. Co já vím, tak pátá nemoc v jakékoli fázi těhotenství může být nebezpečná pro miminko. Syna jsem kvůli tomu 1/2 roku v těhotenství nedávala do školky, protože se jim tam opakovaně vyskytovala.. A vůbec rodit miminko v inkubační době nějaké takovéhle virové nemoci může být nebezpečné. Třeba i neštovice (1nebo 2. z těch uváděných 6ti virových nemocí dětského věku), kdy je matka v inkubační době a novorozeně do pár dní od porodu jimi onemocní, může být smrtelně nebezpečné. Nechci tě strašit, třeba se u dcerky 5. nemoc nepotvrdí a i kdybyjo, nemusíš jí taky chytnout.. Ale rozhodně bych na to možné riziko upozornila doktory teď a i v porodnici.
Hodně štěstí, ať jste v pořádku všichni tři. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
12.4.14 18:39

Nemate spis po ockovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.4.14 18:46

ATB na 5. nemoc? mě tady stačí přečíst pár příspěvků, a mám pocit že bych i s gymplem mohla jít dělat doktorku. jestli dnešní doktoři opravdu dělají takový hovadiny :zed:
jinak jistý riziko tam je, ale to prober spíš s dr..ale prosím s jinou než která na 5. nemoc napsala ATB :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
12.4.14 18:49

Holky, to podezreni mam jen ja jelikoz jsme prodelaly sestou tak vim ze to probihalo podobne par dni vysoky horecky a pak se osypala a byl klid. Dr vychazela z crp 82. Dle toho nasadila atb. V hodnotach se ja lajk bohuzel nevyznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.4.14 18:52
@FamilyB píše:
Holky, to podezreni mam jen ja jelikoz jsme prodelaly sestou tak vim ze to probihalo podobne par dni vysoky horecky a pak se osypala a byl klid. Dr vychazela z crp 82. Dle toho nasadila atb. V hodnotach se ja lajk bohuzel nevyznam.

tak to ale pro pátou nemoc vůbec nesvědčí. to bude s velkou pravděpodobností něco jinýho, bakteriálního. crp nad 50 je jasná bakteriální infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
12.4.14 18:53

Jestli ale bylo CRP 82, tak jsou atb na místě, ne? V tom případě by to ale nebyla 5. nemoc, ta je virová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
12.4.14 18:54
@slavuska1 píše:
tak to ale pro pátou nemoc vůbec nesvědčí. to bude s velkou pravděpodobností něco jinýho, bakteriálního. crp nad 50 je jasná bakteriální infekce.

takze paty nemoci se bat nemusime, jsou to bakterie! Napr zanet mocaku? Ptz co jineho by to mohlo byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
12.4.14 18:57

Třeba angína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.4.14 18:57
@FamilyB píše:
takze paty nemoci se bat nemusime, jsou to bakterie! Napr zanet mocaku? Ptz co jineho by to mohlo byt?

ne, 5. nemoc ne, určitě bakterie. pokud nemá jiný příznaky, tak to močová infekce klidně být může. nebo i něco jinýho. mě se vysokýma horečkama u kluka projevovala angína, bylo mu 3,5, a na bolest v krku si nestěžoval, jen horečkoval. ale to by dr. poznala z krku. škoda že ses jí nezeptala na diagnozu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
12.4.14 19:01

@slavuska1 zeptala muze to byt prej zanet mocaku nebo viroza, prej nevi, ptz vse ma jinak v naprostem poradku. Jo jenze to mi tenkrat rekli i u te seste nemoci. A pak se osypala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.4.14 19:13
@FamilyB píše:
@slavuska1 zeptala muze to byt prej zanet mocaku nebo viroza, prej nevi, ptz vse ma jinak v naprostem poradku. Jo jenze to mi tenkrat rekli i u te seste nemoci. A pak se osypala.

tak viroza je virová, ta asi těžko. asi spíš ten močák :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.4.14 19:17

@FamilyB Podle mě to nebude pátá nemoc. U ní nebývá teplota. Popis sedí na šestou nemoc, pokud jste jí ale už měli, bude to nejspíš jiná viroza.

http://www.babyonline.cz/…u/pata-nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.4.14 19:18
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie