Dávivý kašel v noci

33
14.4.14 07:27

Dávivý kašel v noci

Ahoj, prcek má už asi 9 dní kašel, minulé pondělí jsme byli u dr. a předepsala mu ambrosan, ale ten je jen na vykašlávání vubec mu to nepomohlo, na chvili mu to přestalo a ted se kašel opět vrátil hlavně v noci i blinká jak se dáví, je mu 14 měsíců, co pomohlo vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6869
14.4.14 07:35

Znovu zajít k lékaři, že malý kašle tak až blinká?!?! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.4.14 07:39

@kve-tinka No jen občas blinká :-) predtim rekla, ze nic na produškách nemá, tak mě napadá jestli to nemuze byt alergie :-/ ale zase to by asi kašlal i přees den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
14.4.14 07:40

@Bubunka diskutuješ pod dvěma nicky?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
14.4.14 07:41

Ahoj, presbe to co pipisujes ma malej taky. Na noc pred spanim mu dam ditustat. Ten jediny na noc zabira. Teda nalynu. Pres den davam normalne na odkašlávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
14.4.14 07:41

@Raduczka92 To je laryngitida… dosla bych znovu, ze prasky nepomahaji. A doma hodne zvlhcovat vzduch - staci treba nechat susit pradlo v mistnosti, kde se spi nebo koupit zvlhcovac vzduchu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
14.4.14 07:42

Omlouvám se ta překlep. Pisu z mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
14.4.14 07:46

@kve-tinka ano :-) z toho jednoho mi nejdou zakládat diskuze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
14.4.14 08:31

Vždyť máš založené diskuse z obou nicků, holt není nad to mít zálohu :mrgreen:
Jinak malý měl teď kašel tři noci opravdu, že nemohl zabrat, ale jestli to trvá 9 dní, trvala bych na vyšetření, to si ani nedovedu představit, mě bohatě stačily ty tři noci, taky se i pozvracel chudinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
14.4.14 08:34

@Raduczka92 -

zajít k doktorce DNESKA.
Trvat na vyšetření, příp. na rentgenu plic…naše doktorka takto posílala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65336
14.4.14 08:55

@Bubunka běžte k dr.
na průduškách to mít nemusel, ale ted to tak klidně mohlo spadnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
18.10.14 16:30

Ahoj všem,

koukám, že v dubnu jsem tu přispívala a teď bych sama potřebovala poradit :think:…snad mě tu někdo ještě najde a napíše…

Synek (7 let a kousek, je v 1. třídě) měl tak před 14 dny rýmu - naprosto obyčejnou, to hned nasazuju stříkání nosíku vincentkou, na noc olynth atd…ta rýma se celkem vyléčila, ale co mě znepokojilo, že cca od středy minulého týdne začal mívat takový dávivý kašel v noci…

prostě si večer lehne, usne, naprosto v pohodě, žádný kašel, žádná teplota, žádná schvácenost, nic a okolo druhé v noci slyším, jak začne kašlat a úplně „cítím“, jak se snaží vykašlat nějaký hlen nebo prostě něco, co ho tam dráždí…naštěstí to netrvá dlouho, pak zase usne a spí do rána. Do školy chodil a chodí - přes den - až na jednu nebo dvě výjímky nezakašle. Už jsem si myslela, že na dnešek nic a ouha - v noci na dnešek se právě vzbudil okolo třetí a dráždilo ho to tam až skoro k pozvracení - ale k tomu už nedošlo. Říkám - já úplně „cítím“ ten hlen, jak to potřebuje dostat ven a pak je klid…

Co mu dávám - přes den 2× ráno a odpoledne Stopkašel, a na tu noc mu dneska zkusím dát Stoptussin, to je asi jediné, co tu jinak mám, jinak bych musela skočit do lékárny..nevím, co jiného. Kdysi dávno nám dr. radila Fenistil - ale to si pamatuju, že mu vůbec nezabíralo… :nevim:

Napadlo mě, že bychom skočili k dr. na poslech - někdy v druhé polovině příštího týdne, abychom byli jistí na ten prodloužený víkend - školáci pak mají 3 dny podzimní prázdniny, ale aby to nebylo za dlouho?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
18.10.14 16:49

@Gerberka

laryngitida… vypnout topení v místnosti před spaním hodně vyvětrat… na krk priznitz… jinak hlídat kdyby se to stupňovalo, okamžitě k dr… dcera to teď má taky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
18.10.14 16:52

@nazdarek

ahoj a děkuju!!

myslíš fakt laryngitida?? Jednou ji měl starší kluk a jeho to chytlo tak strašně, že se nemohl ani nadechnout, takže k otevřenému oknu atd…ale u toho malého teď se mi to nějak nezdá, když PŘES DEN NEZAKAŠLE!!! A když už, tak si „odchrchle“ hlen, který tam má a hotovo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.10.14 17:11

Majda má něco podobného, časem teda začala kašlat i přes den.
Poslech čistý, přes den dávat něco na ředění hlenu, vykašlávání - dávám Ambrobene a Sinupret.
Na noc tlumit - Tussin, Dithiaden.
A mažu psím sádlem plus sirup z cibule.

No snad už to bude dobré, dneska v noci kašlala prakticky nonstop. :zed:

Dr. jí dala i nějaké kapky s kodeinem, ale prý max. 4 dny a máme zas přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí