Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Majda má něco podobného, časem teda začala kašlat i přes den.
Poslech čistý, přes den dávat něco na ředění hlenu, vykašlávání - dávám Ambrobene a Sinupret.
Na noc tlumit - Tussin, Dithiaden.
A mažu psím sádlem plus sirup z cibule.
No snad už to bude dobré, dneska v noci kašlala prakticky nonstop. ![]()
Dr. jí dala i nějaké kapky s kodeinem, ale prý max. 4 dny a máme zas přijít.
Myslím, že laryngitida to nebude. Já to mám po rýmě vždy( i teĎ), je to hnus a taky vždy v noci. Pomáhá mi přes den Ambrobene a na noc Stoptussin. Obojí se dává i dětem, takže bych zkusila. Potřebuje vykašlat ty nalepené hleny, které sedly dolů po rýmě.
Nechci te strasit, ale presne tohle jsem ted mela…na zacatku jak nachlazeni, ryma vsechno, bez teplot, postupne to opadlo ale zacal silenej kasel v noci, pri kterem jsem byla schopna si treba i ucurnout nebo se pozvracet…skoncila jsem na pohotovosti s tim, ze asi astma…pokracovalo to, obvodak mi vzal krev a zjistil cernej kasel…neverila bys, kolik ho ted je vsude…dostala jsem antibiotika, kaslat pry muzu klidne jeste pul roku, infekcni zz nejsem…ma to ted opravdu kde kdo a presne tyhle priznaky ja mela taky…
Malý 1,5 roku měl také rýmů, pak začal pokašlávat, přes den, a pak se v noci začal budit kašlem, měl třeba čtvrthodinový záchvat kašle až se poblinkal. Vyklubal se z toho zápal plic. Tak na nic nečekat a spěchat k doktorovi!
Dcerka takto mívá laringitidu. Přez den nekašle a jak si lehne tak to začne. Štěká jak pes. Na spaní tusin a dithiaden.Pak dávat studené pití, pokud dáš teplé tak se otok krku zvětší a bude jí ještě hůř. No a otevřít okno a dva polštáře pod hlavu.
Ahoj, moc děkuju všem
,
no jo, no…ono to fakt může být „cokoliv“ - on promarodil šíleně ve školce, začal kašlat a čekalo se, co se z toho vyvine…už je právě v 1. třídě, tam se - naštěstí - nějaké zakašlání nebo rýma už neřeší, takže do školy normálně zítra půjde. Vůbec nekašle jako na sucho, odchrchle vždycky nějaký „nalepený“ hlen, uvidím… ![]()
Ahoj holky
Zkoušeli jste u dětí na noc nasadit Levopront? Kamarádka mi říkala, že ho na dráždivý kašel dávala malé a prý spokojenost ![]()
myslím, že ten Levopront je na předpis - aspoň asi před 2 roky byl…zkušenost nemám.
Holky, koukám, že jsem sem psala koncem října…kdybych tenkrát věděla, jak to s ním dopadne!!!
![]()
Od 23.10. nebyl s výjímkou 5 dnů ve škole - čili skoro 2 měsíce školy zameškal!!!
Od toho 23.10. byl doma skoro 14 dnů (naštěstí do toho spadly i podzimní prázdniny) - viroza, trochu teplota, dostal Erdomed. Vrátil se do školy, byl tam 5 dnů a od 12.11. je nonstop doma!! V noci na 12.11. ho strašně chytnulo ucho - další den zjištěn hnisavý zánět středouší a ucho píchnuté, DEN NATO píchnuté i druhé ucho, které ho chytlo taky - vyfasoval atb…OK, dobrý, vše jsme zdárně vyléčili, na ORL kontrole po týdnu vše OK, měl se vrátit do školy..
DEN PO TÉTO KONTROLE opět kašel a kvečeru už teplota (max. 38,5) - dodnes nechápu, jak mohl okamžitě něco dalšího chytnout (mám podezření na dvouhodinové čekání u dětské dr. plné chrchlajících lidí..
) - takže do školy to nehrozilo a opět doma…Dr. vzala krev - tam NIC, počkat, viroza…O pár dnů později nás poslala na rentgen plic - tam taky NIC, žádný nález, ale dr. nasadila „pro jistotu“ atb. Biseptol…Další dny se nám zdálo, že byl „lepší“ - pokašlával už míň, teploty žádné, ani schvácenost, nic, dokonce jsem s ním šla 2 dny na prochajdu povenku, protože jsme byli přesvědčení, že o týden později půjde do školy…
2.12. jsem šla „jenom“ ukončit očr, dr. ho poslechla, zbledla a říká: „zhoršil se a na poslech slyším jasně zápal plic“!!! No, já se tam úplně vyvrátila, nemohla tomu vůbec uvěřit…hlavou mi hlavně běželo to, jak vyřešíme další dvoutýdenní hlídání, protože bylo jasné, že do školy to do ledna absolutně nehrozí…ještěže jsou 2 týdny ty vánoční prázdniny nějak „navíc“, protože toho dohánění ve škole je šíleně moc, je prvňáček…Takže další třetí atb. Klacid a doma. Ale nikdo by to do něho neřekl - ani nekašlal, teploty žádné…aspoň že tak.
Jo a ještě jako bonus navíc to minulý týden od něho chytnul starší brácha (9. třída) a ten má ten Klacid od minulé středy nasazený taky!!
No, takže takto jsme dopadli s „pokašláváním“ tentokrát my ![]()