Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky…chtěla jsem se zeptat, zda máte některá podobnou zkušenost jako já…dneska jsem byla se synem na půlroční prohlídce. Doktorka samo kontrolovala i pindíka. Když jsme večer koupali, přítel si při mytí všiml, že má malej na pindíkovy jakoby natrženou kůži, je to červené, ale velikostně tak milimetr…bohužel když doktorka prcka prohlížela, zrovna jsem byla otočená na sestru a domlouvali jsme další kontrolu…tak nevím, co s tím…malej se při mytí usmíval jako vždy, nijak se nekroutil, a i když jsem mu na pindíka šahala, nijak nereagoval, takže ho to asi nebojí…plenky měl taky počůraé a žádné reakce během dne jsem si nevšimla…myslíte, že to může být nějak nebezpečné? mám zítra koupit heřmánek a potírat? nebo něco jiného? moc děkuji za reakce, jsem z toho docela mimo…
Zavolala bych doktorce a zeptala se, co s tim. Jsi si jista, ze je to natrzene? To by mu prece tekla krev, ne? Drzim palce, at je maly v poradku ![]()
Tak to se mu asi odlepila trosku kuzicka. Kdyby mu to natrhla, urcite by rval, to musi byt strasna bolest.. Neboj, je v poradku. Natrela bych mu to bepantenem, tim nic nepokazis. At je dobre.
Mohla mu ho přetáhnout a někdy se to stane, že to je pak třeba červený, já bych mu to namáčela celý zítřek v heřmánku.. ![]()
Ty jo, bepanthen mě nenapadl, hned ráno mu to namažu a pro sichr asi zkusím i ten hěřmánek…asi zase vyšiluju
Ten heřmánek můžeš dát i tak, že namočíš do něj kapesník, přiložíš na pindíka a dáš normálně i plínku
v klidu, kdyby to bylo fakt něco horšího, tak by vyváděl
jak píšou holky ![]()
Kdyby moje doktorka sáhla klukovi na pindíka (a ještě k tomu s poraněním!!!) bez mého vědomí, urvala bych jí hlavu. Beze srandy. ![]()
To mě vytáčí jen na to pomyslím ![]()
@Krčka mě to taky naštvalo, to si nemysli…vždycky mu kontroluje kuličky, jestli mu náhodou nazalezly a i pindíka…asi jestli se mu tam třeba něco nedostalo…nevim… ![]()
@nunik Pokud ho to nebolí, nemá to oteklý a nehnisá mu to, tak bych neplašila. Kdyby ho to hodně bolelo, tak si na něj nenechá sáhnout a třeba plače při čůrání, akorát sleduj, aby se mu to nezanítilo
@Vrtul mě vadí, že se mu něco stalo…chápu, že se zkontrolovat musí, ale přetahovat by se asi ještě neměl, ne?
Šiš, já byla naštvaná ve dvou letech, když mu to chtěla zkoušet..
Syn, když si přetahuje, tak to má někdy červenější, jakoby prokrvenější. Trhlé by ho bolelo a pálilo ![]()
Aha, ja z prvniho prispevku pochopila, ze vy jste koupali a vsimli si toho a pak jste byli teprve na prohlidce
kurnik tak aspon ze ho to neboli ![]()
@Vrtul pro zdravi pretahovat miminku pindika? Ne, probuh, z toho jsou srusty, sam se uvolni to jsou hormony a pod. Resit jen v pripade ocividnych problemu nebo vyssim veku. Ale na mimino by mi sahla jen jednou.