Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak já teda nevím, co to je…je to prostě jako strhlá kůžička, jako když si utrhnu kůži ze záděry…je to malinký, ale stejně…hlavně, že ho to nebolí, aspoň teda nic nepozoruju…
zítra ho budu sledovat jako ostříž a asi si uděláme „větrací“ den…
Mam stejny problem.Mam miminko a doktorka rika stahovat!
Tak stahujem a taky to ma natrzene. Ptala jsem se zda je nutne stahovat a pry je. Bojim se stahovat a bojim se nestahovat. Prcic. ![]()
Neplašila bych, když je spokojený, pouze bych to sledovala a zvýšenou hygienu a pro anonymní, u synů jsem stahovala, jen co jsme vylezli z porodnice
Každé koupání. Jen tak lehounce, jen co ti to dovolí, opatrně, nenásilně, opláchla jsem vodou a každý den. Ničeho se neboj
Určitě je to dobré - už jen z hlediska hygieny.
@Anonymní píše:
@dlouha Dekuji.Ja kdyz mu to par dni nestahnu tak mu to zaroste.
Jako že bys mu to nechala zahojit? Jak to má cca velké? Nepláče ti u toho?
@dlouha Neplace u toho, neboli ho to.Je to tak 5mm dlouhe.Ted jsme byly na 4mesicni kontrole a doktorka nic nerikala. Takze asi to nic neni. Stahla mu predkozku a dobre.Jsem ji rikala ze se toho bojim.Ona na to ze bych musela mu tu predkozku rvat na silu abych mu ji pretrhla. Pritom natrhla je.Mam prvniho syna. Nekde ctu ze se ma stahovat jinde zas ze ne.Na palici.
Ono to jako kdyz sroste a jak to pretahnu po par dnech tak se to odchlipne.
@Krčka já nepsala přetahovat. Ale kouká zda má sestouplá varlata atp. a navíc zakladatelka byla otočená a neví zda mu ho dr přetbgovala
@nunik píše:
Ahojky holky…chtěla jsem se zeptat, zda máte některá podobnou zkušenost jako já…dneska jsem byla se synem na půlroční prohlídce. Doktorka samo kontrolovala i pindíka. Když jsme večer koupali, přítel si při mytí všiml, že má malej na pindíkovy jakoby natrženou kůži, je to červené, ale velikostně tak milimetr…bohužel když doktorka prcka prohlížela, zrovna jsem byla otočená na sestru a domlouvali jsme další kontrolu…tak nevím, co s tím…malej se při mytí usmíval jako vždy, nijak se nekroutil, a i když jsem mu na pindíka šahala, nijak nereagoval, takže ho to asi nebojí…plenky měl taky počůraé a žádné reakce během dne jsem si nevšimla…myslíte, že to může být nějak nebezpečné? mám zítra koupit heřmánek a potírat? nebo něco jiného? moc děkuji za reakce, jsem z toho docela mimo…
jo to mel starsi parkrat, kdyz jsme se snazili pretahovat. samo se zahoji. mladsiho uz netrenujem, starsimu se to zlepsilo az po trech letech, kdy si to zacal delat sam.
Holky děkuju moc za rady. prcek je úplně v pohodě, otírám ho jen vlhkou žínkou, a nijak nereaguje, chechtá se jako každý den. Tak už nebudu plašit, odpolko na procházce koupím heřmánek a budu ho otírat tím…opravdu moc děkuju, uklidnily jste mě