Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moc vám děkuju, hodně jste mě uklidnily
to víte malej má pořád nějaký nemoci tak už vše vidím černě ![]()
Diagnozu LMR máme od asi 6 měsíců
malá byla v něčem moc hyperaktivní v něčem opožděná, dnes je jí 14let až na nějaké jiné zdravotní problémy docela v pohodě slečna, jen to učení nějak nejde do hlavičky, ale nemůžou být všichni geniové ![]()
@Zástavanda Určitě, uvidíš zítra ho zkoukne neurolog a určitě tě uklidní ![]()
@Zástavanda píše:
Dobrý den maminky dnes jsem byla s malým (4 měsíce) u doktorky vypisovala nám žádanku na neurologie kvůli pasení koníčku (trošku míň zapojuje levou ruku) No a doktorka na žádanku do kolonky základní diagnoza: F70 což jsem si našla že znamená, lehká mentální retardace…Mám mít strach? malej je jinak akční živej brouká směje se… a ještě má velký rozfíl mezi obvodem hrudníku a hlavičky, Hlavička 41,5cm a hrudník 48cm.. máte někdo něco podobného? Mám strach aby byl malý v pořádku
Uplne klid. Nejakou diagnozu proste musi vzdycky napsat, aby dostala zaplaceno od pojistovny za vykon. Diagnoza „zdrave dite“ v seznamu neni. Zvolila nejakou nahodnou blizkou vasemu problemu. Seznam diagnoz je silenej, blbe se v nem hleda. Ja tu ciselnou taky casto placnu uplne nahodne, fakticky nejde vubec o nic. podle toho se neleci.
Příspěvek upraven 15.04.14 v 19:01
@Zástavanda píše:
Moc vám děkuju, hodně jste mě uklidnilyto víte malej má pořád nějaký nemoci tak už vše vidím černě
neboj, tohle mi měli s výrustkem na kostrči u syna. Dětská pohoda, raději ale do špitálu na UZV. Tam mě vyděsili, že může mít nějaké píštěle nebo kanálky na páteři, že je nutná rezonance a příjem. Za měsíc proběhla rezonance a při předávání výsledné zprávy ze mě udělal doktor hysterickou matku, že výrustky na kostrči má spousta dětí a nic to neznamená. ![]()
Takže se nenech vybláznit
![]()
Jo potvrzuji, minule nám lékařka psala diagnozu a vzhledem k tomu, že to je u dítěte nezvyklé, tak přemýšlela, co tam napíše. Nějaké číslo tam prostě být musí, pak to teda našla. Takže je opravdu možné, že je to jen kvůli pojišťovně. A ani nám nikdy hrudník neměřila.
@Zástavanda Nám tohle napsala do papírů neuroložka podezření na mentální a pohybovou retardaci, doporučuji pokračovat ve cvičení vojtovy metody (malý měl 6 měsíců), nakonec jiný doktor zjistil, že má jen skoliózu páteře, ted má skoro 6 let a je naprosto zdravý, jen atlet z něj asi nebude, trochu se to podepsalo na jeho držení těla ![]()
@Zástavanda Vůbec to neřeš. diagnoza „míň zapojuje levou ruku“ neexistuje. Musí kvůli pojišťovně napsat diagnozu která ji opravňuje k tomu aby dítě poslala k neurologovi. Nic to neznamená. říct ti to měla, ale asi jinenapadlo, že to budeš sondovat.
Mi připomíná, když me gynekoložka v 34t poslala na hned z ordinace do nemocnice na monitor, protože se jí přes doplera (nebo jak se ta krabička jmenuje) uplně nezdály ozvy. Napsala na žádanku tachykardie podu, ale upozornila mě na to, že to přehání, aby mě hned bez keců vzali. Že to asi nic nebude a chytla akčnější periodu mimina, ale chce to mít pro sichr potvrzené monitorem, aby se něco nezanedbalo. ![]()
Tak jsme dnes byli na té kontrole, doktorka skutečně napsala jako důvod systematické opožďování vývoje (to mi řekl neurolog) ale podle neurologa je malej naprosto v pořádku jen trošku víc preferuje levou stranu proto ty problémy s pasením, máme na něj mluvit z prava a i mu tak podávat hračky
spadl mi kámen ze srdce, jo a strašně se divil co je to za nesmysl s tím obvodem hrudníku že to vživotě neslyšel že by se to porovnávalo… akorát nevím co znamená u hlavičky 25-50 percentilu?? nevíte někdo?
@Zástavanda píše:že zhruba 25-50% lidí má palici menší, než on.
Tak jsme dnes byli na té kontrole, doktorka skutečně napsala jako důvod systematické opožďování vývoje (to mi řekl neurolog) ale podle neurologa je malej naprosto v pořádku jen trošku víc preferuje levou stranu proto ty problémy s pasením, máme na něj mluvit z prava a i mu tak podávat hračkyspadl mi kámen ze srdce, jo a strašně se divil co je to za nesmysl s tím obvodem hrudníku že to vživotě neslyšel že by se to porovnávalo… akorát nevím co znamená u hlavičky 25-50 percentilu?? nevíte někdo?
@dari74 Řekl že na kontrolu podle potřeby a nebo zas na doporučení obvodní doktorky ![]()
@Zástavanda píše:
@Lama Lama ježiš zas něco… je to hodně špatný?
jak špatný? co plašíš? prostě 50% dětí má palici větší, 50% menší. takže by byl uprostřed. když vemeš tu variantu 25. percentil, tak máá 25% dětí menší, než tovje dítě, 75% větší.
kluk měl na 97. percentilu, takže jen 3% dětí mělo větší hlavu než on a taky je v cajku.