Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky…dcera přes 3 roky už přes 4 týdny kašle a je zahleněná…užívali jsme Sinupret a teď Vincentku sirup. Minulý týden už to bylo lepší a teď se to zase zhoršilo…hlavně jak večer nebo v poledne ulehne, začne dost kašlat, občas se pozvrací, jelikož jí stékají hleny do krku…nevím už co bych jí dala a co by nám pomohlo. Hodně i smrká (takový hustý hlénovitý soplík). Před 14 dny jsme byli u doktorky…poradila ten Sinupret. Ale už jsme ho brali 14 dnů, tak jsem ho vysadila. Právě jsme byli 4 týdny doma a od pondělí zase nastoupila do školky, a to se nám jakoby vrátilo zpět.
Stejný věk, stejný problém. Dnes přišel ze školky a má už i teplotu. Takže zítra nás doktorka nemine. Před vánoci měl oboustraný zápal plic, tak doufám, že se to nebude opakovat.
Na vlhky kasel doporucuji Mucosolvan junior a do nosu Olynth 0,025%,do 2 dnu mi vzdycky u holek zabralo oboji ![]()
Olejovy zábal na hrudník
Na spaní větrat a mít spíš zimu
Vlhký vzduch
Větráme, netopíme a máme i zvlhčovač v pokojíčku ![]()
Mucosolvan jsem zkoušela, ale měla jsem pocit, že se to zhoršilo…více začala kašlat a jako by více hlen…tak nevím.
@nikyy1 Malá od malinka, vzdy když byla nemocná, tak hodně trpěla na kašel (jakýkoliv)
mám vyzkoušené snad všechno.. co můžu doporučit: místo zvlhčovače, dát tam, kde mala spí stojan, přes něho dva mokré ručníky a super
samozřejmě hodně větrat a podložit i více hlavu. Mucosolvan vůbec nedávam od jisté doby (snad párkrát pomohl)
ale oo mám odzkoušené a na co nedám dopustit je med s cibulí
a pokud ani to, tak domácí tymiánový sirup, tohle bych nevyměnila za nic. + doplněk když máme ten kašel a rýmu, tak vždy dávám sinupret a olynth (po trech dnech morskou vodu) a ten sinupret jak ste zminovala, ze ste ho davala i dva tydny, tak muzete dele. mě jednou dr. rekla, ze je to prirodni, ze se to muze davat preventivne (ale to mi prijde zbytecné). doma mam i eucasol, to male striknu na polstar a do vzduchu trosicku a celou noc se ji spi uzasne
a prvni dny ji mazu hrud a zada (tymianova mast a psi sadlo). samozrejme, ze nekdy to proste sedne dolu a nepomuze nic, takze zanety prudusek i zapal plic nas neminul
snad vam neco pomuze ![]()
Tak jsme tehdy jak jsem psala, že pořád kašleme skončili na antibiotikách, nakonec z toho byl zánět průdušek u obou dětí! Takže 14 dní a pomohlo to…pak jsme nastoupili do školky, odchodili jsme 4 dny a zpátky horečky, rýma, kašel…před 2 dny jsme byli u doktorky a zatím nám to nikde nesedí, tak uvidíme…ale pořád opět teploty, kašel…ta školka nám dává zabrat
I doktorka mi říkala, že mám děti raději i měsíc nechat doma a nedávat je tam…jelikož jsme od ledna pořád nemocní!