Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
můj syn (taktéž 3,5 roku) bere Singulair již delší dobu, ale on teda takové obtíže nemá, sice mu alergoložka konstatovala astma, ale krom občasných „záchvatů“, kdy se mu hůře dýchá a kašle, na to dostává dýchat Ventolin, žádné jiné potíže nemá. Snad ten Singulair brzy zabere.
Smokie
Muj syn v tomto veku mel to samy. Suchy kasle , pak dusnosti. Dg. astma a alergie na kdeco. Bral Singulair, Ventolin pri potizich a pres zimu Imudon(na posileni imunity) a pomohlo to. Ze srandy jsem rikala, ze od te doby, co ma astma, je zdravej jako ryba.Ted je mu 13, je 3 roky bez leku a krome behu na dlouhy trate je bez problemu.Puberta to vyresila sama.
Tak vydrz, mozna to chce brat dele.
Já si ještě vzpomínám, že dětská doktorka říkala hlavně ať ten Singulair bere dostatečně dlouho, ať mu ho nikdo nevy:,–(í, že většinou tyto potíže časem přejdou, tak snad nás to taky potká
.
Prosím maminky poraďte, dcerka 3,5 roku se již měsíc trápí s nočním kašlem suchým. Žádné kapky nepomáhají. Před měsícem jsme byli na alergologii kde dělali testy z krve s tím že má alergii na pyly, další testy prý se dělají až za rok jak bude větší. Dostala Aerius.No ale skoro od té doby se začala trápit s nočním suchým kašlem dráždivým, již jsem si nevěděla rady a šla znovu na alergologii, dostala singulair, bere ho již 3 noc a jen první noc byl klid. Další noci zase kašlala stejně jako by nic nebrala. Předpokládala jsem ,že ji pomůže, taktéž lékařka to tvrdila. Nic!!
Jsem už fakt nešťastná. Před měsícem taktéž foukala a bylo mi řečeno že je vše OK..takže astma asi nenašla..nevím. máte s tímto zkušenosti prosím?