Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
dlouho jsem tu nebyla, možná tu toto téme je někde vložené, ale já opravdu nemám čas ho hledat. Mohla by mi některá z vás poradit co jíst a nejíst při exému. Co fungovalo a funguje u vás? Jaká kosmetika, prášek na praní, strava, atd. Budu vděčná za jakoukoliv radu ( ústní, knihy, internet, atd.). Můžete mi napsat i na můj mail: renatakavanova@centrum.cz
Díky Renys a Pepino
Ahoj, my jse pouzivali mast s korokoidy Pimafucort. Prvni tyden jsme mazali jednou denne, druhy tyden jednou za dva az tri dny a pak uz jen podle potreby. Vim, ze se kortokoidu hodne lidi boji, dulezite je postupne snizovat davky a nepouzivat dlouho. Doted pouzivame Oilatum do koupile a promazavame Lipobasi. Prasek pouzivame Titan sensitive, je to prasek primo pro alergiky.Exemu jsme se zbavili asi za mesic, pak jsme meli asi tak tri mesice klid a ted se objevil trochu na hrudniku a kolem krku. Ale to je AE mizi a zase se vraci ![]()
Jinak ja jsem se v jidle nijak neomezovala. Kozni dr. mi rekla, at zkusi omezit mleko a mlecne vyrobky, ale detska mudra mi rekla, at nic neomezuju, kdyz kojim. No ja jsem preci jenom zkusila na tyen vyradit z jidelnicku vsechny mlecne vyrobky, ale Vojtovi to nejak nepomohlo.
Vic rad nemam, ale snad to staci. K.
Ahoj Klaarko,
a to je na předpis nebo ty mastě seženu v lekárně?
Pimafucort je jen na predpis a Oilatum a Lipobasi lze koupit bez predpisu, ale na predpis je to asi o polovinu levnejsi. Ale urcite zajdi na kozni, tam ti poradi.
Malému je rok a má na tvářích vyrážku a už to má strašně dlouho to už bylo mastiček co jsme do toho vrazili peněz a nic doktorka nám furt dávala antibiotikové mastičky chvíli to zmizí a pak majednou se to oběvý i na kožním jsme byli můžete mi poradit co s tím děkuji Monika
https://www.emimino.cz/…nkovani/316/?…
Tady se doctes vechno
Napada Vas co to
Muze byt? Syn 11 let uz to ma asi mesic, na 11 lete nam rekla doktorka ze to mame 3 tydny fotit kazde pondeli a kdyz to nezmizi posle nas na kozni.
Mazu mu to Locoidem co mam od sve doktorky na exem kdyz mam. Velice malo ho pouzivam, ale doma ho mam.
Foto rozdil tydne..
@misa1990 píše: Více
kde to má? locoid evidentně nezabírá, tak bych ho nedávala
zkuste mokrý pytlík černého čaje, několikrát denně nechat přiložený
namazat buď zinkovou nebo calciovou mastí
@cancerka prave ze to cervene zmizelo, ty skvrny.. ok zkusim. Nevim co to muze byt.. mate zkusenost s cernym pytlikem caje? Nebo mastickami..
@misa1990 píše: Více
obojí
ale černý čaj je perfektní lék na spoustu problémů a hlavně je většinou po ruce třeba i na dovolené
ale pozor žádný earl grey apod., jen čistý obyčejný
já se v něm i koupu ![]()
Nemate doma zvirata? Morce, kocka…..prijde mi to jako pliseň….
@kvetka29 vubec ne, doma zadne. Mame psa venku a ten tu uz od pristiho vikendu nebude
@kvetka29 je to pod kuzi.. vubec ne na povrchu. Ale je divne ze po tom locoidu zmizely ty flicky cervene v tom fleku.. pokud jste si vsimla rozdílu.
Nevidim to uplne dobre z fotky, pokud by to tedy byl ekzem. Vyborný je Skinamin.