Kašel - déle než rok

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.3.22 19:08

Kašel - déle než rok

Ahoj, syn/12let/, má dlouhodobý kašel který trvá více než rok. Neustále jsem lékařce zdůrazňovala že není dne který by nekašlal. Poslechový nález není. Léčí se na astma.
Spirometrii má vpořádku. Alergoložka zkusila léky na alergii nepomohlo, pak Omeprazol na žaludek, nic. Nakonec mi řekla že když má dobrou spirometrii, tak ať to neřeším a mávla rukou.
Pediatr nasadil pokaždé co jsme přišly Cotrimoxazol, bez efektu.
Nyní máme novou pediatru/původní odešla do důchodu, takže žádná výměna/a ta nás poslala na rentgen plic. Jdeme zítra.
Půjdeme ještě na krev. Takže doufám že se to někam pohne a konečně synovi někdo pomůže.
Zajímalo by mě ale co se dá poznat z krve když kašle. Máte někdo zkušenosti? Napadly mě nějaké chlamydie nebo něco takového?
Jsem docela zoufalá protože opravdu to trvá dlouho. A nejvíc se bojím, že se nezjistí příčina
a bude kašlat dál……

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30395
21.3.22 19:20

Možná mě budeš mít za blázna, ale nemůže to souviset s psychikou? Dcera mi v podobném věku kašlala bez příčiny víc než rok. Oběhli jsme všechno možné. Nakonec jsem se začetla do Hnízdila a do jeho teorií o tom, jak neduhy těla odrážejí strádání duše. Uvědomila jsem si, že dcera začala kašlat v době, kdy se druhá dcera vyléčila z onkologického onemocnění. Prostě jsme na ni kašlali. Časem se to spravilo, kašlat přestala, už je to dlouho. Nemusí to tak být, jen byste třeba mohli vzít v úvahu i tuhle možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.22 19:24
@hanka.br. píše:
Možná mě budeš mít za blázna, ale nemůže to souviset s psychikou? Dcera mi v podobném věku kašlala bez příčiny víc než rok. Oběhli jsme všechno možné. Nakonec jsem se začetla do Hnízdila a do jeho teorií o tom, jak neduhy těla odrážejí strádání duše. Uvědomila jsem si, že dcera začala kašlat v době, kdy se druhá dcera vyléčila z onkologického onemocnění. Prostě jsme na ni kašlali. Časem se to spravilo, kašlat přestala, už je to dlouho. Nemusí to tak být, jen byste třeba mohli vzít v úvahu i tuhle možnost.

Ano, tuhle možnost lékařka také zmínila a také jestli nekašle po lécích, které dlouhodobě bere.
Nevím ale, jak zjistím, jestli je to psychického rázu.

• Citovat
  • Upravit
669
21.3.22 19:30

Reflux jícnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.22 19:41
@Salome123 píše:
Reflux jícnu?

Byl na ultrazvuku, tam dobrý a k tomu ještě
ten Omeprazol, nezabral.

• Citovat
  • Upravit
9013
21.3.22 21:37

Psychosomatika. Bohužel, zakusit načíst Hnízdila, jak tu někdo radil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
21.3.22 22:02

Nemůže to být prostředím, ve kterém žijete? Různí lidé jsou různě citliví k toxinům a pod.

• Citovat
  • Upravit
13010
21.3.22 22:09

Z krve se nic nepozná, neupínejte se nijak na krev u kašle u dítěte…

nemáte doma plísně?
odtahat skříně, zvednout a vynést koberce, důkladná prohlídka všeho…často mohou za podobné vlekoucí se kašle plísně, schované za nábytkem…

jinak už zde padlo, reflux, psychosomatika…

u dospělých je psychosomatika jako příčina kašle docela častá, jak častá je u dětí to nevím

a statisticky nejpravděpodobnější- — astma

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.22 06:41

@alisekR Četla jsem, jak má vypadat ten psychosomatický kašel, ale takový bych řekla nemá…..to má být suchý kašel snad….
@Capelucia žijeme na vesnici, prostředí snad vpořádku….
@Borrealis Máme 9 let nový dům, o plísních nevím, ale podívám se, možné je vše.
Astma má, ale to nám řekli že spirometrie je vpořádku, tak nic.

Kašle nejen doma, ale i když jsme celý den venku, možná více po zátěži jsem si všimla.
Třeba po běhání, jízdě na kole apod.Ale kašle
i v klidu při psaní úkolů.
Nevím jak se toho zbavíme….

• Citovat
  • Upravit
9013
22.3.22 08:59
@Anonymní píše:
@alisekR Četla jsem, jak má vypadat ten psychosomatický kašel, ale takový bych řekla nemá…..to má být suchý kašel snad….
@Capelucia žijeme na vesnici, prostředí snad vpořádku….
@Borrealis Máme 9 let nový dům, o plísních nevím, ale podívám se, možné je vše.
Astma má, ale to nám řekli že spirometrie je vpořádku, tak nic.Kašle nejen doma, ale i když jsme celý den venku, možná více po zátěži jsem si všimla.
Třeba po běhání, jízdě na kole apod.Ale kašle
i v klidu při psaní úkolů.
Nevím jak se toho zbavíme….

Psychosomaticky může mít různou podobu. Jinak obecně v rovině psychosomatiky, dítě které kašle se vlastně dusí, nemůže ze sebe dostat emoce, tak je vykašlává. A obecně nemoci a úrazy dětí, jsou projevem, že se maminka nemá ráda, sama sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.22 09:35
@alisekR píše:
Psychosomaticky může mít různou podobu. Jinak obecně v rovině psychosomatiky, dítě které kašle se vlastně dusí, nemůže ze sebe dostat emoce, tak je vykašlává. A obecně nemoci a úrazy dětí, jsou projevem, že se maminka nemá ráda, sama sebe.

To je zajímavé, ale nemyslím si že se u nás něco takového děje……

• Citovat
  • Upravit
9013
22.3.22 09:55
@Anonymní píše:
To je zajímavé, ale nemyslím si že se u nás něco takového děje……

Tohle by ti pomohl rozklíčovat někdo, kdo to umí. Bude se tě ptát na zdánlivě nesouvisející věci z tvého života…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.22 10:03

@alisekR Už jen proto, že mám ještě další dvě děti a žádné z nich mi nekašle….

• Citovat
  • Upravit
3457
8.9.22 17:15

Zkusím se připojit k diskuzi.
Anonymní, přišli jste na nějaký původ kašle? Mám totéž se synem. Díky moc za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
8.9.22 17:27

@rezulka
Měl syn klasickou spirometrii, nebo i s provokačním testem? Dostal nějaké léky od alergologa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí