Kašel - vápno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1696
31.3.17 11:11

Kašel - vápno

Syn skoro sedm let kašle, ale jen v noci a ráno, po pátrání jsme došli k tomu, že ho něco dráždí v pokojíku. Až teď mě napadlo, že by to mohlo být zazděné okno, které nemá na osobě omítku, jsou odkryté cihly (není dodělané), jestli je ho nedráždí vápno z kterého je vlastně malta… Jinak plíseň tam není, prach taky ne (uklízím teď častěji), spí v peřinách z dutýho vlákna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
31.3.17 11:50

Zajděte na alergologii na testy.

Nejpravděpoodbnější jsou roztoči. Ti prostě v posteli jsou tak jako tak.

Další variantou může být reflux.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
31.3.17 12:34
@statecna.oslice píše:
Syn skoro sedm let kašle, ale jen v noci a ráno, po pátrání jsme došli k tomu, že ho něco dráždí v pokojíku. Až teď mě napadlo, že by to mohlo být zazděné okno, které nemá na osobě omítku, jsou odkryté cihly (není dodělané), jestli je ho nedráždí vápno z kterého je vlastně malta… Jinak plíseň tam není, prach taky ne (uklízím teď častěji), spí v peřinách z dutýho vlákna…

a nějaké další noční zvláštnosti? Sucho v ústech, sýpaní na plících/průduškách, noční chození na malou..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
31.3.17 12:37

Souhlas s @Ou
vapno ve forme CaO ani CaOH ani v omitce uz neni, protoze reakci se vzdusnym CO2 se premenilo davno na vapenec - coz je podstatou reakce tvrdnuti omitky. To je latka vsudypritomna v prirode, napriklad tvori podstatnou cast lidskych kosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
31.3.17 13:27

V noci curat chodí, ale on se pocuraval do 4,5 let, teď se stane, že má občas nehodu (jen pyzamo), trvá to asi od podzimu. Chrápe, ale to je kvůli velkým krčním mandlím… No ještě mě napadlo, že se na těch odhalených cihlach může držet prach, roztoče, otřít to prostě nejde…
Jinak jsme v únoru byli na měsíc v lázních, v té době úplně zdravý, nekašlal. Po návratu domů do dvou dnů opět kašel, tak se domnívám, že je to naším bytem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
31.3.17 13:37

A nemůže to být tou zvětšenou mandlí? Když i chrápe? My jsme řešili stejný problém u dítěte 1,5 roku ( suchý noční kašel přetrvávající i v letních měsících) a byli jsme posláni na vyšetření refluxu a právě jestli nemá zvětšenou mandli, která může ke kašli v noci dráždit. Nakonec byly všechny vyšetření v pořádku, měli jsme jít ještě na alergologii, ale napřed jsme vyhodili koberec z ložnice a pomohlo to. Bylo po kašli.
U druhého dítěte (6)jsem řešila zase chrápání a i když zvýšenou nemocnosti netrpělo, tak mandle prý obrovská a šla ven. Výsledek okamžitý, chodila jsem na dítě nahlédat, jak krásně tiše a spokojeně spí. To chrápání ho trápilo téměř dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
31.3.17 13:43

@Tichopredbouri
Jenže on v létě nekašle a nekašlal ani v lázních… Pokud by to bylo mandlí, kašlal by furt, mandle má velký pořád :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí