Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, prosím pracujete některá na katastru? Nebo nerušila jste některá teď někdy věcné břemeno z důvodu úmrtí?
@Kristyna19866 píše: Více
my máme na domě dvě věcná břemena, úmrtí v roce 2013 a 2020, rodiče to chtěli zrušit a zjistili, že těm tiskopisům vůbec nerozumí, navíc se za jedno zrušení platí 2000, teď možná víc, tak se na to vykašlali
@stinga Aha. Takže nemáš zkušenosti:(. Je to desny, ty jejich formuláře, úplně me z toho omývá. Ja budu prodávat, tak potrebuju zrušit věcně břemeno po babičce.
aha, no moje matka pracuje celý život jako účetní, ale ten tiskopis nepochopila
, asi když je to nutné zrušit, bych si někoho zaplatila - podplatila, aby mi to vyplnil
Zeptej se na katastru, já měla jinak zamotanou situaci a pan vedoucí mi vše předvyplnil
a neruší se to umrtím samo?
Tak pokud je to tak složitý, tak předpokládám, že jsou zvyklí s tím lidem pomáhat.
@Anonymní píše: Více
Nerusi, neb katastr nedostava automaticky info o umrti.
@Anonymní píše: Více
To jsme takhle udělali. Ale každý vklad se platil zvlášť. Takže přepis za 2 tisíce, zrušení původní věcného břemene 2 tisíce a nové věcné břemeno 2 tisíce. Ale dělal to za nás všechno notář. Pokud se to třeba řeší v rámci dědictví, tak bych požádal právě toho notáře, aby vyřídil i to zrušení věcného břemene na katastru. Ale bude to něco stát.
@stinga píše: Více
Taky jsem se na to vykašlala. Věcné břemeno zaniklo úmrtím osoby. Zápis mi nevadí.
Když jsem dům dostala/kupovala (půl a půl), tak to vše zařídil notář. Jen jsme mu předložili úmrtní list.
Díky všem za rady a máte pravdu. Zkusím to vyplnit a pak tam zajdu a budu doufat, ze mi poradi 🙂