Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je nadpis… Čekala jsem o nových přítelkyních a tady se řeší savičky…
@Daisy86 píše:
To je nadpis… Čekala jsem o nových přítelkyních a tady se řeší savičky…
Já taky. Čekal jsem jak Zdenda půjde do sebe a vytyčil si cíle na příští rok a ono prd. ![]()
A já už se bála, že to bude další diskuze na očkování proti covidu ![]()
Savička. Lahvičku bych měnila, kdyby byla nějak poškozená, ťuklá, zevnitř poškrábaná.
Hmm.. já jsem neměnila snad nikdy, po každém použití jsem akorát umyla a dala savičku i lahev vysterilizovat do toho sterilizátoru do mikrovlnky. Nikdy žádný problém nebyl ![]()
Taky jsem byla zvědavá jestli se tu budou měnit přítelkyně nebo 4× ročně ockovani ![]()
Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit, co mám pořídit za lahvičky? Jsme na UM a máme lahvičky od Aventu vel. 150ml a za chvíli budu potřebovat větší lahvičku na větší množství mléka. Jenže jsem si všimla, že většina větších lahviček je nejvíc ve vel. 260 ml.. přitom to mlíčko bude mít furt okolo 200ml, tak mi 260 přijde zbytečně hrozně veliká a myslím, si že se z ní musí špatně krmit. Ani nevím od kdy mám miminku dávat vodu a kolik a zda taky do lahviček nebo do nějakýho hrníčku pro první doušky..
A jestli mám dávat i čaj nebo místo vody jen čaj
děkuji
@LP4 píše:
Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit, co mám pořídit za lahvičky? Jsme na UM a máme lahvičky od Aventu vel. 150ml a za chvíli budu potřebovat větší lahvičku na větší množství mléka. Jenže jsem si všimla, že většina větších lahviček je nejvíc ve vel. 260 ml.. přitom to mlíčko bude mít furt okolo 200ml, tak mi 260 přijde zbytečně hrozně veliká a myslím, si že se z ní musí špatně krmit. Ani nevím od kdy mám miminku dávat vodu a kolik a zda taky do lahviček nebo do nějakýho hrníčku pro první doušky..A jestli mám dávat i čaj nebo místo vody jen čaj
děkuji
proč by se z větší lahvičky špatně krmilo? Krmím občas vnoučka a nikdy neměl lahvičku, aby byla mlékem plná, běžně je naplněná do dvou třetin, a to pije kolem 150, v pěti měsících. A v pohodě se to drží.
Je to úplně v pohodě velikost. Menší se nedělají, jsou děcka co prostě pijou víc.
Jedná se o 60ml… asi 3cm navíc. Nevím o co ti jde.
Ahoj taky jsem používala Avent. Jenom úplně první lahvičku jsem měla tu malou, potom už pila z těch větších. Stejně to malému miminku pridrzujes přece, tak vůbec nevadí že je větší
Pak jenom vyměnujes savičky podle potřeby
Vodu nebo čaj zatím vůbec nepotřebuje, stačí plně to mléko, potom až začneš s příkrmama, můžeš nabízet tu vodu normálně ze stejné lahvičky jako dáváš mléko. Jinak čaj vůbec není potřeba, opravdu jen koj. převařená voda. Doktorka ti to určitě všechno řekne na prohlídce ![]()
Vždy jsem měla lahvičku větší a zrovna tohle jsem neřešila ani u jedné
Avent má skvělé lahvičky.
Ahoj holky. Chci se zeptat lahvička na UM se musí měnit každé 3 měsíce a nebo jen savička? Děkuji