Kazivost zubů

15.11.22 21:13

Kazivost zubů

Dobrý den,

Chtěla bych se zde poradit ohledně vysoké kazivosti zubů. Nejsem ještě plnoleta a furt se mi i při dobré zubní hygieně s tím že používám i mezizubní kartáček a chodím na dentální hygienu dělají kazy. U zubaře jsem naposledy byla v srpnu teď je listopad a já mám další kaz. Od poslední návštěvy si zuby čistím fakt hodně poctivě klidně i 3krat denně. Četla jsem že by to mohl být způsobeno i refluxem, který já mám. Ale fakt mě to štve protože každý kaz stojí 3-5 tisíc. Prosím pokud někdo víte co s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7188
15.11.22 21:28

3× denně čistit zuby není taky pro sklovinu zrovna ideální. Dodržuješ pauzu mezi čištěním a jídly? Piješ sladký pití? Žvýkáš žvýkačky? Co ti na to řekla zubařka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25003
15.11.22 21:30

Jo, reflux za tím být alespoň částečně může. Bereš na něj nějaké léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
15.11.22 22:08

Čistit zuby před snídaní, ne po. Když už po, tak počkat aspoň 30 min. Tím pádem nečistit hned po žádném jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
15.11.22 23:04

Reflux je jednoznačně možná příčina, řešili jsme to u syna (klidně 5 kazů za půl roku). Pomohlo zaléčení refluxu + příležitostně používáme elmex gel. Ovšem 3-5 tis za jednu plombu je teda mazec, já platím kolem 2. Teda už jsem kaz dlouho neměla, vše se zdražuje, ale tolik?! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
16.11.22 00:39
@czaky píše:
Reflux je jednoznačně možná příčina, řešili jsme to u syna (klidně 5 kazů za půl roku). Pomohlo zaléčení refluxu + příležitostně používáme elmex gel. Ovšem 3-5 tis za jednu plombu je teda mazec, já platím kolem 2. Teda už jsem kaz dlouho neměla, vše se zdražuje, ale tolik?! 8o

V Praze běžná cena. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.22 05:46

@Azeretereza žvýkačky nežvýkam, a sladky si občas dám ale většinou vodu. Zubař byl akorát naštvaný že mám furt kazy a nedokázal mi říct proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.22 05:48

@czaky za 4 kazy jsem platila dohromady 18 tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.22 05:52

@lucad77 Brala jsem nějaké teď si nevzpomínám název ale nebylo mi po nich dobře takže mi dali jiné které zatím moc nezabírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
16.11.22 10:19

@dreamis @Janaplocha já jsem taky Pražská, tak doufám, že nebudu muset zjistit o kolik zdražil můj zubař 8o… Protože jestli za dva roky narostla cena o 100%, to teda potěš koště :?

Na reflux bral syn Helicid a pomohl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2375
16.11.22 10:26

Impregnuj pravidelně 1× týdně sklovinu (např. elmex gel). Taky ti sklovinu občas může naimpregnovat silnějším preparátem i zubař. Sladké naprosto vyřaď. Nepij ani sladké nápoje, kávu, nic. Je to důležité. Kup si nějaká probiotika na ústní dutinu, aby se trochu potlačila ta špatná mikroflora, kterou máš. Užívej pravidelně D + K, zinek a C. Dostatek D+K má opravdu velký vliv na mineralizaci zubů. Čisti měkkým kartáčkem malinkými kroužky a dlouho. Klidně i 15 min. Na zubech nesmí zůstat nic. Ani ďobka plaku. Co tam zůstane, stane se za 24 hod velmi škodlivým. Reflux a díky němu i asi nějaký gastro zánět celkově organizmu nepřidá. Tělo je tím oslabené a zuby tím pádem taktéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25003
16.11.22 11:27
@Janaplocha píše:
@lucad77 Brala jsem nějaké teď si nevzpomínám název ale nebylo mi po nich dobře takže mi dali jiné které zatím moc nezabírají.

Tak žádejte změnu. Já jsem brala Omeprazol a teď Nolpazu. A potíže nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
16.11.22 11:32

Základem je dostatek tekutin, hlavně vody
zuby si několikrát denně nečistit, ale často si pusu vyplachovat vodou
zaměřit se na jídelníček, pokud je reflux, snažit se nepít sladké a kyselé, maso v rozumné míře, uzeniny téměř vůbec

potírat po čištění zubů tímto GS Tooth Mouse před spaním nepolykat, nechat co nejdýl působit

mezizubní kartáčky tam je taky riziko, sice čistí, ale ten drátek může sklovinu i poškozovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6652
16.11.22 11:47

Informuj sa u zubara, ci by u teba bolo aktualne pecatenie zubov ako ochranna pred kazom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
16.11.22 12:10

Pořiď si ústní sprchu a po nežádoucích jídlech (když už se do nich pustíš) jako sladké, oříšky, čokoláda, tak si ostříkej zuby a dásně. Mezizubní kartáčky používej jednou denně či nejlépe obden. Pokud potřebuješ nutně sladké, tak se ho snaž konzumovat v potravě nikoliv v tekutinách, to je totiž největší zlo. Ona taková koupel zubů ve Fantě nebo Cole není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí