Kde a jak vyřídit rodičovský příspěvek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No já jsem šla normálně na sociálku, v krese, kde mám trv. pobyt, dala papíry mě a přítelovi, ten to musel dát do práce, aby mu vyplnily příjem za celej rok, nechápu to s tou nemocenskou!!na OSSZ jsem taky posílala žádost, pod okres kde máš ten pobyt.At chlap zajde zpátky za účetní a řekne ji at vyplní příjem za určitej rok, at tam neplete žádnou nemocenskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska si zavolám do Liberce, kde mám trvalej pobyt, snad mi to vysvětlej líp.
- Citovat
- Upravit
Tak zajdi dnes tam kdes poprvé byla na sociálku ařekni ji o té nemoc. a uvidíš co ti řekne a v po zavolej do Liberce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je pátek, nemají úřední dny, tady kde žiju je to bohužel ještě jak za dob hlubokýho totalismu.
- Citovat
- Upravit
Nebo mě napadlo, neříkala ti že to máš všechno poslat na OSSZ? plus teda to přítelovo, já už si to moc nepamatuju, ale mám za to že jsem to posílala na OSSZ všechno, a tam kde bydlíš je to stejnej okres? Liberec?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, bydlím v západočeským kraji a doposud mě vyplácela pražská spr.soc.zab., protože jsem v Liberci pracovala pro pražskou firmu. V Liberci mám trvalej pobyt. Ale objevila jsem nějakou zelenou linku na OSSZ, jdu tam volat, snad řeknou co a jak.
- Citovat
- Upravit
No já jsem si nejprve musela zajít na to OSSZ a tam mi potvrdili denní vyměřovací základ mateřské a stím jsem pak šla na ÚP vyřídit rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nene nemusela. Jsme teda vzití, tak nevím jestli je to jinak. on ten vyměřovací základ slouží k tomu že na té sociálce si z toho jen vypočítají kolik ti mají za měsíc doplatit. Mě např končila mateřské v půlce měsíce a dostala jsem nějakých 6 tisíc a oni mě doplatili litr. Pak už ti to budou posílat cely. Ale na tom papíru na rodičák ani nebyla kolonka na to kolik vydělává partner.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak jsem ted mluvila s Libercem a OSSZ mi musí doložit denní základ a pak si mám dojít tady na úřad práce, kde mi to zkontrolují, k tomu přítelovo doklady a povolení k pobytu včetně pracovní smlouvy, protože je cizinec a pak jí to mám poslat. Takže stejně budeme muset do toho Liberce jet, protože cizinecká mu to vydá tam, kam spadá, tudíž pod Liberec. Ach jo.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, jelikož nebydlím v místě trvalého bydliště, došla jsem si včera tam kde žiju na pracák s tím, aby poradili, kde a jak vyřídit rodičovský příspěvek. Dostala jsem asi 5 lejster, z něhož 2 pro přítele. Jedno měla vyplnit jeho účetní, ale vrátila mi to s tím, že to vydává pouze pro nemocenské. Tak jsem trochu v nesnázích, zřejmě mi to slečna na UP špatně vysvětlila. Prý si musím zažádat i OSSZ, aby mi přiznali nějaký výměr. Před porodem jsem 10 let odpracovala. Jak jste to řešily?