Má nárok na mateřskou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Má nárok na mateřskou
Vím témat je tu milion, ale nemám čas hledat.
Kamarádka potřebuju vědět jestli bude mít nárok na mateřskou, když má smlouvu na dobu určitou a to Od3.10.2011 do 30.6.2012. děkuji za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To je málo informací zdá se mi.Jak dlouho je těhotná? Nevím jak to je po novu, ale myslím si, že nárok na mateřskou má ten, kdo je v době porodu zaměstnán (jako že je na neschopence).Dřív to bylo, že musí být v zaměstnání 270 dní za poslední dva roky. Lépe je zeptat se rovnou na úřadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snad tady odpoví někdo zkušenější. Já mám navazující rodičáky, takže bych musela jít na 4 roky automat, ale manžel bude v době porodu zaměstnán, tak se to bude počítat z jeho platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom, co dělala předtím. Mateřská má 2 podmínky - mít odpracováno (respektive být nemocensky pojištěná) po dobu alespoň 270 dní v průběhu posledních 2 let - z dotazu nepoznám, zda to splňuje, nebo ne. A druhá - být zaměstnaná/pojištěná v době nástupu na mateřskou nebo v ochranné lhůtě, která trvá tak dlouho, jako poslední zaměstnání nebo 180 dní (co je kratší). Do toho by se vejít bez problému měla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli jsem dobře počítala, tak odpracováno má asi 272 dní (což na PPM stačí) a na mateřskou by mohla nastupovat tak v půlce listopadu, takže by se měla vejít ještě do té ochranné lhůty. Pokud počítám špatně tak se omlouvám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky vzhledem k tomu ze jste byli tak hodne a vzdy mi poradili tak jsem se chtela zeptat kde mam nahlasit ze chci byt na materske 3 roky. zamestnavateli jsem donesla papir ohledne materske respektive penezita pomoc protoze jsem na nemocenske nebyla ale pracovala ale nikde jsem nenasla kolonku s tim jak dlouho budu na materske. dekuji za rady…drzte se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katanulka to se hlásí až u rodičovské, takže písemně zažádáš v práci o RD (stihnout to musíš asi do konce MD) do 3 let a rodičovský příspěvěk si vyřídíš na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo super děkuji…jsi strašně hodná a mám na ten pracák zajít až po porodu???a dojdou mi nějaké peníze???šla jsem na mateřskou 1.9.2012 a zatím na účtu nic nemám tak nevím jestli to šéf poslal.jsem s toho zmatená…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katanulka no tak RP se vyřizuje až po porodu, ale jestli tam můžeš jít hned týden po porodu, nebo třeba až 4 měsíce po porodu to nevím ![]()
Já jsem na MD nastupovala 24. září a peníze mi dorazily teď v pátek, takže 5. října. Moje účetní to ale na OSSZ posílala někdy v půlce září - vím 100% že to poslala. Pokud to neposlal, tak ti nic nepřijde, ale pokud to poslal tak penízky přijdou každým dnem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
studentka a mateřská
Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda mám nárok na mateřskou či jiný příspěvek, pokud jsem studentkou na sš. Všude čtu, že nárok na něco je pokud úspěšně dokončím studium. Ale nikde jsem se nedočetla co mám dělat pokud nebudu připuštěná k maturitě. Poradíte mi někdo prosím? Jsem v 5tt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicoo kromě úspěšně ukončeného studia musíš mít denní vyměřovací základ- ten se počítá z platu nebo ze mzdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud tedy nebudu připuštěna k maturitě a nechám se zaměstnat např u známých a maturitu si dodělam třeba individuálně, tak nějaký nárok na něco je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicoo Ne, není…resp. tedy na rodičák ano, ale na mateřskou ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit