Jak zvýšit rodičovský příspěvek?

257
4.10.12 09:49

jak zvýšit rodičovský příspěvek??

Ahoj všem, mám prosbu a dotaz ohledně zvýšení dávky RP pro maminky, které žádaly již v minulých letech. Beru nyní dávku třetím rokem a naskytla se mi nabídka práce o půl roku dřív, tak bych si nyní ráda dávku zvýšila - jde to vůbec i pro mě, když jsem nežádala o dávku letos? Moc děkuju za každou radu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
257
4.10.12 09:50

Respektive -zaždáala jsem o RP na 3 roky, takže beru 7600,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.10.12 09:52

Spočítej si, kolik peněz už jsi celkem dostala, odečti od 220 000,– a co zbyde, vyděl počtem měsíců, které bys ještě chtěla pobírat a uvidíš, jestli se ti vyplatí přejít na nový systém.
Jinak rodičák můžeš pobírat a zároveň pracovat, pokud dítko nebude ve státní školce/jeslích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
4.10.12 09:55

Nejspíš máš ještě starou variantu a nevím zda s to to vyplatí přejít na nodou můžeš si to vypočítat nová varianta je taková že máš 220 000kč na jak dlouho chceš. TAkže by jsis mohla z té čásky vypočítat kolik jsi už vybrala jako by a kolik by ti zbylo do té doby než chceš jít do práce a uvidíš o koliv víc budeš mít nebo nebudeš mít a uvidíš zda se to vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
4.10.12 09:59

Jestli má kdo dítko pohlídat, nechala bych to tak a přividělávala si ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
4.10.12 10:49

Holky a těch 24 měsíců je minimum? Kratší dobu než dva roky to nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
4.10.12 10:57

@Linettka nejviší čásku kterou můžeš pobírat je 11500kč měsíčně tak si to rozpočti na tu dobu a vyjde ti na jak dlouho nejmíň můžeš být doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
4.10.12 10:58

@Linettka jo a ještě musíš na to mít z práce i vyšší příjem ale teď nevím kolik to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
4.10.12 11:03

@Linettka ne, to nejde, asi by se to státu nevyplatilo, protože by si to každý kdo plánuje děti rychle po sobě vybral co nejrychlejš aby o nic nepořišel - zatímco když stát umožní jen dva roky a delší varianty, tak spousta mamin je nevyčerpá až do konce

• Citovat
  • Upravit
1360
4.10.12 14:02
@Animatu píše:
Ahoj všem, mám prosbu a dotaz ohledně zvýšení dávky RP pro maminky, které žádaly již v minulých letech. Beru nyní dávku třetím rokem a naskytla se mi nabídka práce o půl roku dřív, tak bych si nyní ráda dávku zvýšila - jde to vůbec i pro mě, když jsem nežádala o dávku letos? Moc děkuju za každou radu :srdce:

já si myslím, že s tím už nic nenaděláš, pokud jsi dokonce roku 2011 nebo ledna 2012 (nevím teď přesně, kdy byl termín) nepřešla na nový systém. Pro tebe pořád platí ten starý systém a tam se s dávkama hýbat nedá..aspoň mám ten pocit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
4.10.12 20:58
@Dalla píše:
já si myslím, že s tím už nic nenaděláš, pokud jsi dokonce roku 2011 nebo ledna 2012 (nevím teď přesně, kdy byl termín) nepřešla na nový systém. Pro tebe pořád platí ten starý systém a tam se s dávkama hýbat nedá..aspoň mám ten pocit

To je špatný pocit, v zákoně žádné omezení o tom do kdy jde přejít není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
5.10.12 09:55

Díky holky, myslela jsem si to… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
11.10.12 08:49

Já jsem nakonec zkusila zavolat na úřad a pro všechny, kdo by o to měly zájem - je tu možnost s dávkou hýbat. Jen já jakožto pobýrající starých dávek mám nárok na 229tisíc a pokud přejdu na nový systém - tedy chci si dávky měnit, tak přijdu o těch 9 tisíc- čili mám nárok jen na 220tisíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
11.10.12 09:17

@Animatu No, tak to je, bylo to tu řečeno už mnohokrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
11.10.12 09:21

No a jak je to pokud někdo nemá nárok na mateřskou a pobírá rovnou rodičák :?: Bere pak míň než ty co pobíraj rodičák od pěti měsíců dítěte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat