Kde budou přístupnější k CS?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.11.12 11:14

Kde budou přístupnější k CS?

Ahoj, potřebuji poradit, jsem nyní v 25 tt. a přemýšlím nad výběrem porodnice, jedná se o mé druhé těhotenství, první bylo ukončeno plánovaným CS z důvodu KP a velké hmotnosti plodu (4100g). Bydlím Brno-venkov a ráda bych i podruhé rodila sekcí, prosím, neraďte mi, že přirozený porod je lepší, vím to, jenže mě opravdu z vaginálního porodu jímá hrůza a šílený strach o mimino, které se již nyní jeví opět větší. Chtěla bych tedy porodnici, kde by respektovali mé přání, jenže v brněnských špitálech vyhlásili zřejmě boj proti císařům, proto by mne zajímalo, jestli jsou dána kritéria pro vedení porodu sekcí, či kde by mohli přihlédnout k názoru vyděšené rodičky, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
446
30.11.12 11:20

Porod sekcí bych už nechtěla zažít, já jsem spíš pro přirozený, ale našla jsem na netu spoustu výhod i nevýhod a důvodů proč se císař dělá. Např tady, ale myslím že panická hrůza by taky mohl býát důvod. http://www.maminkam.cz/…arskeho-rezu přeju ať to dopadne podle tvých představ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.11.12 11:21

Vůbec nemluv o tom, že se „bojíš a jsi vystrašená“. To se bojovníkům proti CS okažitě spustí alarm „pozor císař na přání, nedovol to, za žádnou cenu“. Od začátku říkej, že tě bolí jizva, vyžádej si ultrazvuk a hned po dobrý den si na gyndě stěžuj na jizvu.

A neboj se, po prvním císaři dělají druhého celkem automaticky. Naopak třeba v Praze Podolí, co vím, dělají komisi, když má být CS (rozuměj doktoři hučí do matky, že má rodit normálně, děsí ji statistikami - které jsou zmanipulované, protože se v nich směšují rizika z akutních sekcí s malými riziky sekcí plánovaných), ale když je někdo po CS, tak mu naopak v Podolí dávají papír, že si je vědom rizik přirozeného porodu a sekci nechce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.11.12 11:24

I v těch důvodech pro CS je „porod po předchozích císařských řezech – po jednom císařském řezu je vaginální porod v dalším těhotenství v některých případech možný, po dvou a více císařských řezech je však riziko prasknutí dělohy příliš velké a císařský řez je první volbou,“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.11.12 11:26

No nevím, ač nejsem z Prahy, tak po prvním císaři během druhého těhotenství ani porodu slovo císař vůbec nepadlo. Nic mi podepisovat nedávali. Jizvu mi nikdo nekontroloval. Druhé dítě jsem porodila přirozeně a mělo 4,1kg.
Budeš muset asi obvolat porodnice a poptat se rovnou jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.11.12 11:26

No nevím, ač nejsem z Prahy, tak po prvním císaři během druhého těhotenství ani porodu slovo císař vůbec nepadlo. Nic mi podepisovat nedávali. Jizvu mi nikdo nekontroloval. Druhé dítě jsem porodila přirozeně a mělo 4,1kg.
Budeš muset asi obvolat porodnice a poptat se rovnou jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
30.11.12 11:35
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji poradit, jsem nyní v 25 tt. a přemýšlím nad výběrem porodnice, jedná se o mé druhé těhotenství, první bylo ukončeno plánovaným CS z důvodu KP a velké hmotnosti plodu (4100g). Bydlím Brno-venkov a ráda bych i podruhé rodila sekcí, prosím, neraďte mi, že přirozený porod je lepší, vím to, jenže mě opravdu z vaginálního porodu jímá hrůza a šílený strach o mimino, které se již nyní jeví opět větší. Chtěla bych tedy porodnici, kde by respektovali mé přání, jenže v brněnských špitálech vyhlásili zřejmě boj proti císařům, proto by mne zajímalo, jestli jsou dána kritéria pro vedení porodu sekcí, či kde by mohli přihlédnout k názoru vyděšené rodičky, děkuji.

Domluv se se svým gynekologem, aby ti napsal indikaci k císaři - psychické důvody. Lze to, je to na dohodě s tvým doktorem. Já to tak udělám. Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
7139
30.11.12 11:37
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji poradit, jsem nyní v 25 tt. a přemýšlím nad výběrem porodnice, jedná se o mé druhé těhotenství, první bylo ukončeno plánovaným CS z důvodu KP a velké hmotnosti plodu (4100g). Bydlím Brno-venkov a ráda bych i podruhé rodila sekcí, prosím, neraďte mi, že přirozený porod je lepší, vím to, jenže mě opravdu z vaginálního porodu jímá hrůza a šílený strach o mimino, které se již nyní jeví opět větší. Chtěla bych tedy porodnici, kde by respektovali mé přání, jenže v brněnských špitálech vyhlásili zřejmě boj proti císařům, proto by mne zajímalo, jestli jsou dána kritéria pro vedení porodu sekcí, či kde by mohli přihlédnout k názoru vyděšené rodičky, děkuji. [/citace zkus Ostravu Vítkovice, napiš přímo primáři dotaz
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
30.11.12 11:40
@Anonymní píše:

zkus Ostravu Vítkovice, napiš přímo primáři dotaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.11.12 11:45
@ynax píše:
Budeš muset asi obvolat porodnice a poptat se rovnou jich.

A proto právě radím, hned křičet, že jizva bolí :cert: Ale jsi dobrá, já osobně neznám nikoho, kdo by po CS rodil normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.11.12 11:46

To je hlavně na proodnici a doktorech, co v ní slouží. respek. politice primáře. Obecně lae lze říct, že druhá sekce je pravděpoodbnější než přirozený porod, nikoli však tutovka. Já naopak byla tlačena do přirozeného porodu, taky jsem nechtěla absolvovat stejné martyrium jako při prvním pokusu o přirozený prood, který skončil právě sekcí. A jen prootže to vypadalo, že se scénář bud eopakovat, začala jsem bý systematicky velmi nespolupracující rodička (hysterka hadr, ale vážně jsem toho měla dost!) a operaci jsem si normálně vynutila a vyřvala. Obávám se teda, že bych stejně na sále skončila, ale o nějakých 12 až 20 hodin později. :poblion:

Za sebe a po svých zkušenostech - kdybych měla simulovat já nevím co, tak to udělám, a fakt nečekám na to, co páni doktoři. Oni taky totiž jen čekaj, jak to moje tělo nakonec vyřídí. :nevim:

Ještě já nechtěla sekci z toho důvodu, abych se vyhnula proodu. Ale porpvé jsem rodila téměř 30 hodin a v závěru kolabovala, neporodila bych. Dítě už začalo mít arytmii a já omdlévala, proto mně odvezli na sál. A po druhé to prostě vypadalo, že se to bude opakovat. Proto jsem to chtěla ukončit co nejdřív. Jenže mi to nebylo dovoleno. Až když jse začala řádit jak černá ruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.11.12 11:48
@sad 1 píše:
Domluv se se svým gynekologem, aby ti napsal indikaci k císaři - psychické důvody. Lze to, je to na dohodě s tvým doktorem. Já to tak udělám. Držím pěsti.

Jenže to zakladatelka nepotřebuje, ona svoji indikaci má, jen to musí trochu připomenout :nevim: A v realitě je prostě lepší, nemít „psychické důvody“, už kvůli chování personálu a kecům doktorů :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
30.11.12 11:50

Tak vyhlášeným bojovníkem proti císaři je např. Vyškov a i tam dělali známé CS, když přišla s papírem od očaře - třeba by to šlo vyřešit takhle - najít doktora, kterej tě prohlídne a napíše ti, že císaře doporučuje kvůli riziku poškození očí nebo určitě existují i jiné indikace :nevim: Já jsem tvůj pravý opak, čekám dvojčata a modlím se za přirozený porod - každý se k tomu staví jinak a určitě by měl mít právo se k tomu vyjádřit - mě ani nepohoršuje to, že by si ženská rovnou řekla, že chce CS a hotovo, nechápu, co je na tom špatného :nevim: Jinak taky znám dost ženských, které rodili druhé dítě CS, protože první bylo CS taky. Kamarádka má právě z CS takové trauma, že druhé dítě nechce ze strachu, že bude zase CS :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36556
30.11.12 11:51

@Emilie To víš, jejich dítě to není :nevim: Naopak statistiky kolik mají CS jejich jsou.

Obecně si myslím, že k k CS budou příznivěji nakloněny velké „továrny na děti“, kde jich dělají desítky denně a statistiky jim jsou ukradené, protože každý ví, že jsou špitál specializovaný na komplikované případy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.12 11:51

Díky za tipy, blbé je, že mám bolesti břicha už od počátku těhotenství, jsou silnější než ty klasické z růstu dělohy a u prvního těhotenství jsem je neměla, nevím jestli to přičítat jizvě, nebo prostě tomu, že u druhého těhotensví je vše citlivější, má Dr. toto spíše bagatelizuje a max. doporučí hořčík, který mi ale stejně nepomáhá a obávám se navíc, že je zastánce přir. porodů :-) tam mi pšenka asi nepokvete :-) asi budu zkoušet teda volat, ale obávám se, že mi po telefonu nikdo stejně nic neřekne…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková