Apolinář, nebo Benešov - kde rodit?

15290
28.11.12 13:37

Apolinář nebo Benešov - kde rodit?

Ahoj všem,

zakládám tuto diskuzi, protože si nevím rady a pořád přemýšlím o tom, kde rodit! Jsem z říčan, tudíž jestli zahnu na dálnice doprava k Apolináři nebo doleva na Benešov mi vyjde časově stejně. Prosím o radu, kde rodit? V menší porodnici v Benešově, která je taky dobře hodnocena a hlavně co se týče přístupu nebo u Apolináře, kdy v případě komplikací by mimčo mělo asi vůbec nejlepší péči a zase se smířit se sprchami na chodbách a více maminkami na pokoji (pokud nebude volný nadstandard, který se mi nechce platit)?

Děkuji všem za radu.

PS: Pokud někdo rodil letos v Benešově, co je pravdy na tom, že epidurál nedávají na požádání jako jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
28.11.12 13:39

Jééé, já mít tu možnost rodit u Apolináře, tak sem šťastná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
28.11.12 13:45

@lilia81 Asi takhle, já rodila 2× u Apolináře a spokojenost. Nadstandard jsem neměla, přijde mi nesmyslně drahý, byla jsem na P3 a tak jsou sprchy hned u pokoje (společná koupelna pro 2 pokoje, jsou vlastně tou koupelnou spojené, takže super).
Akorát tu dojezdovou vzdálenost, záleží na tom, kdy bude chtít mimčo na svět, pokud ve všední den přes den, tak bych neřekla, že máš dojezdový čas stejný, ale to holt člověk neovlivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69093
28.11.12 13:47

Asi jde hodně o tvůj osobní pocit. Já taky neměla cestu k dítěti zrovna jednoduchou a celou dobu jsem věděla, že pro mě je absolutní prioritou ta nejšpičkovější péče o dítě a moje pohodlí vem čert, když budu vědět, že v případě jakýchkoliv komplikací bude v těch nejlepších rukou. Takže já volila Apolináře a v nejmenším nelituju, byť teda porod byl nakonec naprosto pohodový, rychlý a nekomplikovaný, byla jsem tam moc spokojená.
Ale v žádném případě netvrdím, že by byl Benešov špatný (nemám zkušenosti), takže pokud naopak cítíš, že by ti nedělalo dobře prostředí „továrny na děti“ a pro svou pohodu potřebuješ klid a soukromí, těhotenství je doposud nekomplikované, tak proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
28.11.12 13:48

@j.a.n.i1 - díky za názor, mě právě všichni v gyncentru v hloubětíně (sestřičky) říkaly, že radši menší porodnici, ale co když se něco po… na druhou stranu, já jsem teď strašná citlivka a mám strach, že jak by na mně někdo houknul, že se tam buď rozbrečím nebo je pošlu takovým stylem do patřičných míst, že to pak bude ještě horší… prostě mám strach hlavně pak co po porodu, aby byli na mně i mimčo hodní, což prý u apolináře ne vždy je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
28.11.12 13:50

@ugluk - no těhotenství je komplikovanější, krvácení, pak vcestná placenta - ale ta už se naštěstí trochu hnula, jinak mimčo je naprosto zdravé a v pohodě, takže já právě tím, že se to zlepšuje začínám mít „roupy“ na pohodu a klídek a rodinnější prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69093
28.11.12 13:52

Tak zrovna z lidské stránky myslím, že je Apolinář úžasný (samozřejmě, výjimky se najdou všude), já si připadala, jak kdybych byla jediná rodička v celém baráku (a to bylo přeplněno). Ono bohužel asi z každé porodnice uslyšíš nějaký hrůzostrašný příběh, od Apolináře pochopitelně více, protože tam taky rodí podstatně více žen. A aniž bych chtěla veškeré negativní komentáře bagatelizovat, dost často je to i o přístupu rodičky samotné a jejím očekávání. Někdo by byl asi nespokojený všude. A taky samozřejmě na tom, koho zrovna „chytneš“, opravdu se obávám, že nějaký ten debil se najde naprosto všude, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
28.11.12 13:52
@lilia81 píše:
@j.a.n.i1 - díky za názor, mě právě všichni v gyncentru v hloubětíně (sestřičky) říkaly, že radši menší porodnici, ale co když se něco po… na druhou stranu, já jsem teď strašná citlivka a mám strach, že jak by na mně někdo houknul, že se tam buď rozbrečím nebo je pošlu takovým stylem do patřičných míst, že to pak bude ještě horší… prostě mám strach hlavně pak co po porodu, aby byli na mně i mimčo hodní, což prý u apolináře ne vždy je…

Mám stejné obavy jako ty. Myslím, že vždy záleží na personálu, někdo si stěžuje na doktory v X a jiný v Y

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
28.11.12 13:53

@lilia81 Tak já mám zkušenost pouze s tou P3, teď podruhé jsem si o ni vyloženě řekla :-) a ani jednou se mi nestalo, že by tam byl někdo nepříjemný, ani při porodu, ani na šestinedělí, ani na novorozeneckém…
Akorát tedy je potřeba počítat s tím, že Apolinář není udělaný na to, aby s tebou mohl být doprovod po celý porod, nejsou na to zařízeni, může až na porodní box, což tedy v mém případě bylo fuk, neb poprvé jsem tak akorát zvládla přípravu než stihl partner dojet a podruhé jsme dojeli tak, že se ani nevypisovali papíry a lifrovali nás rovnou na box. Takže u dlouhého porodu tohle může být nepříjemné.
A druhá věc, může se stát, že nebude místo na šestinedělí a pak můžeš být první noc bez mimča, což se mi stalo u prvního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
28.11.12 14:00

@j.a.n.i1 - no v benešově je doprovod celý porod a mimčo 100% u tebe, pokud to zdravotní hledisko dovolí samozřejmě a je fakt, že to by mi asi vadilo, dkybi mi partnera poslali dom nebo nemohl být se mnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.11.12 14:11

Ahojky, sice jsem v Benešově rodila už před 6 lety, ale byla jsem tam max. spokojená, krásné pokoje s příslušenstvím, partner mohl všude se mnou… a co se týká personálu, doktor co mě rodil, byl super, porodní asistentka taky, ale pak se našla jedna protivná baba na dětském a jeden protivný ženský doktor… naštěstí to je jen na pár dní (pokud tedy nejsou nějaké komplikace) takže se to dá vydržet… Podruhé jsem rodila v Kolíně a to byl rozdíl, pokoje děs proti Bene, sestřičky tedy super, ale opět jedna protivná baba z dětského a pár ženských doktorů… ale nemůžu říct proti nim extra nic špatného, protože mi malýho zachránili, protože zvolili rychlý císař, malý měl omotanou pupeční šňůru kolem krčku a dusil se… Udělej si výlet do obou nemocnic, nech si všechno ukázat a pak uvidíš, kde se budeš cítit líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
28.11.12 14:13

@lilia81 já rodila v Bene před 3 roky a epidural je na uvážení lékáře, já o nej prosila, že si ho i zaplatim, ale prostě doktor řekl ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
28.11.12 14:18

Já to zvládla bez, protože prý epidurál pak porod trochu zpomalí… třeba nebude mít takové bolesti a zvládne to i bez… záleží na celém tom průběhu porodu a pohodě rodičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.12 14:18

Lilia já bych teda radši volila ten Benešov. Taky jsem o něm hodně přemýšlela, ale jsem z Vestce a hrozí, že bysme to nestihli, tak jdu podruhý do Krče (první kluk za necelý 3 hodiny a druhej byl venku za 20 minut). Jezdila jsem do BN na UTZ a moc se mi to tam líbilo. Mají to nově opravený a přijdou mi proti Praze takový přístupnější.
Co kdyby sis Benešov vyzkoušela třeba na UTZ? A myslím, že dělají i prohlídky. To docela napoví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
28.11.12 14:20

@gaborka18 - u apolináře už jsem byla, jsem tam zatím zaregistrovaná a máš pravdu, prostě si udělám před 36tt výlet do benešova, poptám se a hlavně uvidím, to je rozumný nápad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková