Kde budou přístupnější k CS?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sad 1
30.11.12 12:42
@Bábrdl píše:
Ono zas na gyndaři tolik nezáleží. Rozhodují se v poradně. Jen si dohlédni na to, aby ti stížnosti na bolest v jizvě psal do karty.Může být zastáncem třeba přirozeného porodu slona uchem, ale tvoje problémy do karty zapsat musí.

Tak dneska spousta doktorů dělá i poradnu, třeba můj, čili já jsme chodila do konce těhotenmství k němu, a en do porodnice, takže mě to nedocvaklo, ok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.12 12:52

Jdi normálně na svojí gyndu řekni co a jak domluvte se že tě bolí a táhne jizva pak se dělá vždy císař a toto respektují třeba v bohunkách nebo kyjově

• Citovat
  • Upravit
16631
30.11.12 12:55

Ahoj, nečetla jsem vše - nestíhám, ale přístupní by měli být v Ivančicích - krom pana primáře - pokud se domluvíš s někým jiným měl by ti dát vybrat co chceš. Nebo aspoń před rokem to takhle bylo… Sice prim. přesvědčoval, ale sekce byla.. záleželo na rodičce.

Já pro tenhle způsob porodu nejsem, ale každý jsme jiný a respektuji. Jinak by měla být ještě možná domluva v Brně u Mil. bří…Bohunice a Obilňák vidím neprůstřelně.
Pak možná i Boskovice - což není tak daleko - vím, že se tam kamarádka domluvila docela v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ssssss
30.11.12 12:56

Já jsem po SC rodila přirozeně - jednak tě chci uklidnit, kdybys náhodou „musela“ rodit vaginálně, neboj, když jsi přežila hojení po císaři, normální porod zvládneš levou zadní :twisted:

V Praze u Apolináře dají, řekla bych, na názor rodičky. Já jsem chtěla zkusit přirozeně, nedělali problémy. Zajímala je jizva (UTZ a jestli nebolí), váhový odhad a proč byl předtím SC.
Kamarádka zase preferovala opět SC a taky nedělali problémy.
Naopak z malé porodnice jsem já měla pocit, že se víc bojí komplikací a SC by mně naordinovali raději hned, než čekat, jestli to dopadne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36556
30.11.12 13:19

@ynax A proč to slovo od slova píšeš znova? :mrgreen:
Jasně, že když jsi neuváděla žádné problémy, je možné zkusit rosit přirozeně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.12 13:35

Fakt děkuji moc za rady, trochu se mi ulevilo a vlila se do mě naděje, že má situace je řešitelná :-) ještě se zkusím objednat do více porodnic až mě tam má Dr. odešle a uvidíme, kde na mě budou hodnější, ti vyhrajou :-)

• Citovat
  • Upravit
Pce
13873
30.11.12 15:38
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji poradit, jsem nyní v 25 tt. a přemýšlím nad výběrem porodnice, jedná se o mé druhé těhotenství, první bylo ukončeno plánovaným CS z důvodu KP a velké hmotnosti plodu (4100g). Bydlím Brno-venkov a ráda bych i podruhé rodila sekcí, prosím, neraďte mi, že přirozený porod je lepší, vím to, jenže mě opravdu z vaginálního porodu jímá hrůza a šílený strach o mimino, které se již nyní jeví opět větší. Chtěla bych tedy porodnici, kde by respektovali mé přání, jenže v brněnských špitálech vyhlásili zřejmě boj proti císařům, proto by mne zajímalo, jestli jsou dána kritéria pro vedení porodu sekcí, či kde by mohli přihlédnout k názoru vyděšené rodičky, děkuji.

Já si nechala napsat z toho samého důvodu (strach o miminko) od doktorky „zvýšený nitrooční tlak“ a udělali mi ho bez problému…a nemůžu si stěžovat vůbec na nic. Druhé chci taky rodit císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.11.12 16:07
@Pce píše:
Já si nechala napsat z toho samého důvodu (strach o miminko) od doktorky „zvýšený nitrooční tlak“ a udělali mi ho bez problému…a nemůžu si stěžovat vůbec na nic. Druhé chci taky rodit císařem.

Ať chtějí, nebo ne, plánovaná sekce je pro mimi nejbezpečnější. A někdo prostě nechce riskovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
30.11.12 16:15

Teda, holky ještě chvilku vás tady budu číst a nakonec mě do toho CS ukecáte taky :lol:

• Citovat
  • Upravit
36556
30.11.12 16:23

Uřímně, lituju, že jsem, neprožila ten moment, kdy miminko vyjde ven a pocit, že jsem to dokázala… Ale zvolila bych CS znova. V některých věcech se podle mě nevyplatí riskovat. Kdybych to zkusila a nedokázala, nikdy bych si to neodpustila. Mít třeba postižené dítě po nepovedeném porodu. Brrr. : :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.11.12 16:26

@novo123 : Už jsi to jednou dokázala, druhý porod bývá jednodušší. A určitě je to úžasný pocit, o který se CS připravíš.

Ale nebudu ti lhát, mně by to riziko za to nestálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
30.11.12 16:36
@Bábrdl píše:
Uřímně, lituju, že jsem, neprožila ten moment, kdy miminko vyjde ven a pocit, že jsem to dokázala… Ale zvolila bych CS znova. V některých věcech se podle mě nevyplatí riskovat. Kdybych to zkusila a nedokázala, nikdy bych si to neodpustila. Mít třeba postižené dítě po nepovedeném porodu. Brrr. : :? :,(

já měla panickou hrůzu z kleští nebo vexu…a o to víc že malá je z umělýho a fakt vymodlená. Kdyby se ji něco u porodu stalo nepřežila bych to… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.12 17:04

@novo123 tak to jsi pobavila :-) každopádně máš můj obdiv, že dvojčata chceš rodit přirozeně a myslím, že vzhledem k tomu, že porod je hodně o psychice, tak to zvládneš, já mám prostě blok a vím, že díky tomu bych přirozený porod měla opravdu komplikovaný

• Citovat
  • Upravit
novo123
30.11.12 17:21
@Anonymní píše:
@novo123 tak to jsi pobavila :-) každopádně máš můj obdiv, že dvojčata chceš rodit přirozeně a myslím, že vzhledem k tomu, že porod je hodně o psychice, tak to zvládneš, já mám prostě blok a vím, že díky tomu bych přirozený porod měla opravdu komplikovaný

Když já měla minule fakt super PA a nemám z porodu žádný trauma - jediný hnusný bylo snad zavedení epiduralu a to se u CS dělá taky :nevim: můj hlavní strach z CS spočívá v tom, že po normálním porodu prostě vstaneš a jdeš se umejt, po CS je to všechno takový složitější a bojím se, jak bych s jizvou a po operaci zvládala péči o tři děti. No, ale když se malý neotočí, tak mi stejně nic než CS nezbyde :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
novo123
30.11.12 17:23

@Bábrdl Normální porod není žádný hrdinský čin, tak to tak nevnímej :mrgreen: Z mého pohledu je to jednodušší než CS.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková