Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
řešíme doma takové dilema. Bydlíme s partnerem v Praze, ale každý pocházíme z jiného města cca 150 km od Prahy. Bydlíme v nájmu, ale sháníme vlastní bydlení a řešíme to, že když budeme mít mimčo, jestli bydlení sehnat v mém rodném městě, kde mám rodinu a všichni by nám moc rádi pomohli nebo zůstat v Praze, kde nemám nikoho. Partnerovo zaměstnání má sice základnu v Praze, ale jezdí po ČR montovat. Takže někdy se vrací domů (většinou ano), ale také někdy spí třeba týden v Ostravě. Otázka je, jestli zůstat v Praze, kam je častěji vrací, nebo se přestěhovat do blízosti mých rodičů s tím, že budu mít pomoc ale občas bude muset zůstat sám v Praze na bytě.
@bdjvbh píše: Více
za mě rada - odstěhovat se do místa rodičů, chlap si nechá na firmě auto a dojede za tebou, 150 km - 2 hodiny max
Určitě bydlet poblíž tvé rodiny, zvlášť, když chlap bude chodit na montáže a bude často pryč. V společnosti rodiny ti jeho nepřítomnost nebude tolik vadit, on bude spokojený, že ty budeš spokojena, dítě bude v zdravějším prostředí a ne izolované od širší rodiny a všichny se budou mít líp, takže hurá do toho. ![]()
Samozřejmě když ti pak bude někdo nakukávat, jak tě partner pořád zanedbává, protože pracuje a ty chudinka nemáš na nic čas jenom na kafé s bývalým spolužákem 2× denně, zatímco mamča bude hlídat vnoučátko…
..tak za to nebude moct to samotné přestěhování.. ![]()
Ber v uvahu i vlastni pracovni uplatneni v rodnem meste. Na rodicaku je clovek cca 3-6 let a utece to a bude cas jit zase do prace. Jinak spis koupit byt v tom rodnem meste. Bude to levnejsi a bude tam ta podpora rodiny. Nevim, proc se smejes, ale tahnout v soucasnosti hyposku na aktualni ceny nemovitosti v Praze a k tomu mit misto platu jen rodicak, tak to je pro mnohe neunosne.
@Oriseka zakladatelka asi nema problem s penezma, ale s rozhodovanim, kam se odstehovat. Proto se asi smeje.
Jinak souhlasim co jsi psala, ze je potreba premyslet i nad praci atd.
Pokud ti nevadí ten jiný životní styl oproti Praze, tak určitě odstěhovat. Když má muž takovou práci, kdy je často pryč, je fajn, když má člověk poblíž někoho jiného z rodiny. ne, že by to byla nutnost, ale ten život to obvykle dost ulehčí, když jsou v rodině dobré vztahy.
Něco podobného vidím u kamarádky. Když je doma sama, přebívá u rodičů i za cenu dojíždění děti do školy.
Druhá kamradka je přes týden sama. Ale oni bydlí u rodičů a mají moc dobré vztahy. Asi tam budou mračky ale fungují spolu moc dobře.
Já? No asi bych nechtěla bydlet příliš daleko. Ale zase takovou pomoc jsem s novorozencem neměla. Všichni se báli i podívat. Přitom to nebylo náročný dítě.
Pokud nemáte problém s penězi, zůstala bych v Praze. Na rodičáku se můžeš kdykoliv sbalit a jet za rodiči, ale až se vrátíš do práce a dítě půjde do skolky, školy, tak více možností máš v Praze.
Proč jste v Praze? Plánujete tam budoucnost nebo jen kvůli práci? Pokud je to první možnost, neodcházela bych kvůli mateřství pryč. Jste dva dospělí lidi, máte už svůj život. Nějaké stěhování blíž k rodičům, aby pomohli… Nevím, přijde mi to takové nedospělé, zbytečné. Plánujete rodinu, budujte si vlastní domov tam, kde skutečně chcete žít. Jako chápu, že ti jde o tu pomoc s dítětem, ale mě to prostě nepřijde jako důvod. Ty budeš někde v Kotěhůlkách, přítel bude lítat po republice a po práci ještě bude sám v Praze v bytě? To mi rodinný život moc nepřipomíná. U rodičů můžeš vždy nějakou dobu pobýt, ale pokud tam neplánujete žít, jen kvůli miminu bych toto nepodnikala.
@bdjvbh šla bych bydlet poblíž rodičům, máme je 8km od domu a chtějí pomáhat, takže nemám problém si třeba rozdělit děti, věnovat se druhému, pomůžou s logistikou školka, kroužky…ne furt, ale můžu je zaúkolovat…manžel párkrát za rok je taky třeba týden pryč a pak se hodí mít někoho za zády, když by něco nebo i na chvilku zpestření dne, rychleji to uteče 😊
@LiduNe píše: Více
Kvuli miminu ne, ale kdyz nastoupi do skolky a matka zpatky do prace, tak tedy pomoc nekoho dalsiho neni vubec marna.