Kde bydlet s dítětem, co je praktičtějši?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
24.7.25 22:05

Kde bydlet s dítětem

Ahoj holky,

řešíme doma takové dilema. Bydlíme s partnerem v Praze, ale každý pocházíme z jiného města cca 150 km od Prahy. Bydlíme v nájmu, ale sháníme vlastní bydlení a řešíme to, že když budeme mít mimčo, jestli bydlení sehnat v mém rodném městě, kde mám rodinu a všichni by nám moc rádi pomohli nebo zůstat v Praze, kde nemám nikoho. Partnerovo zaměstnání má sice základnu v Praze, ale jezdí po ČR montovat. Takže někdy se vrací domů (většinou ano), ale také někdy spí třeba týden v Ostravě. Otázka je, jestli zůstat v Praze, kam je častěji vrací, nebo se přestěhovat do blízosti mých rodičů s tím, že budu mít pomoc ale občas bude muset zůstat sám v Praze na bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75920
24.7.25 22:13
@bdjvbh píše: Více

za mě rada - odstěhovat se do místa rodičů, chlap si nechá na firmě auto a dojede za tebou, 150 km - 2 hodiny max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
24.7.25 22:29

Určitě bydlet poblíž tvé rodiny, zvlášť, když chlap bude chodit na montáže a bude často pryč. V společnosti rodiny ti jeho nepřítomnost nebude tolik vadit, on bude spokojený, že ty budeš spokojena, dítě bude v zdravějším prostředí a ne izolované od širší rodiny a všichny se budou mít líp, takže hurá do toho. :kytka:

Samozřejmě když ti pak bude někdo nakukávat, jak tě partner pořád zanedbává, protože pracuje a ty chudinka nemáš na nic čas jenom na kafé s bývalým spolužákem 2× denně, zatímco mamča bude hlídat vnoučátko… :mrgreen:..tak za to nebude moct to samotné přestěhování.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22796
24.7.25 22:49

Já bych vybrala svoji rodinu a bydliště co nejblíže k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
24.7.25 22:56

@smile_xxx ano, budeme si moci dovolit hypotéku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22304
24.7.25 23:41

Ber v uvahu i vlastni pracovni uplatneni v rodnem meste. Na rodicaku je clovek cca 3-6 let a utece to a bude cas jit zase do prace. Jinak spis koupit byt v tom rodnem meste. Bude to levnejsi a bude tam ta podpora rodiny. Nevim, proc se smejes, ale tahnout v soucasnosti hyposku na aktualni ceny nemovitosti v Praze a k tomu mit misto platu jen rodicak, tak to je pro mnohe neunosne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
24.7.25 23:51

@Oriseka zakladatelka asi nema problem s penezma, ale s rozhodovanim, kam se odstehovat. Proto se asi smeje.
Jinak souhlasim co jsi psala, ze je potreba premyslet i nad praci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12816
25.7.25 05:43

Pokud ti nevadí ten jiný životní styl oproti Praze, tak určitě odstěhovat. Když má muž takovou práci, kdy je často pryč, je fajn, když má člověk poblíž někoho jiného z rodiny. ne, že by to byla nutnost, ale ten život to obvykle dost ulehčí, když jsou v rodině dobré vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.25 06:37

Něco podobného vidím u kamarádky. Když je doma sama, přebívá u rodičů i za cenu dojíždění děti do školy.
Druhá kamradka je přes týden sama. Ale oni bydlí u rodičů a mají moc dobré vztahy. Asi tam budou mračky ale fungují spolu moc dobře.

Já? No asi bych nechtěla bydlet příliš daleko. Ale zase takovou pomoc jsem s novorozencem neměla. Všichni se báli i podívat. Přitom to nebylo náročný dítě.

• Citovat
  • Upravit
34473
25.7.25 07:07

Pokud nemáte problém s penězi, zůstala bych v Praze. Na rodičáku se můžeš kdykoliv sbalit a jet za rodiči, ale až se vrátíš do práce a dítě půjde do skolky, školy, tak více možností máš v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
25.7.25 07:14

Proč jste v Praze? Plánujete tam budoucnost nebo jen kvůli práci? Pokud je to první možnost, neodcházela bych kvůli mateřství pryč. Jste dva dospělí lidi, máte už svůj život. Nějaké stěhování blíž k rodičům, aby pomohli… Nevím, přijde mi to takové nedospělé, zbytečné. Plánujete rodinu, budujte si vlastní domov tam, kde skutečně chcete žít. Jako chápu, že ti jde o tu pomoc s dítětem, ale mě to prostě nepřijde jako důvod. Ty budeš někde v Kotěhůlkách, přítel bude lítat po republice a po práci ještě bude sám v Praze v bytě? To mi rodinný život moc nepřipomíná. U rodičů můžeš vždy nějakou dobu pobýt, ale pokud tam neplánujete žít, jen kvůli miminu bych toto nepodnikala.

• Citovat
  • Upravit
295
25.7.25 08:07

@bdjvbh šla bych bydlet poblíž rodičům, máme je 8km od domu a chtějí pomáhat, takže nemám problém si třeba rozdělit děti, věnovat se druhému, pomůžou s logistikou školka, kroužky…ne furt, ale můžu je zaúkolovat…manžel párkrát za rok je taky třeba týden pryč a pak se hodí mít někoho za zády, když by něco nebo i na chvilku zpestření dne, rychleji to uteče 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22304
25.7.25 08:36
@LiduNe píše: Více

Kvuli miminu ne, ale kdyz nastoupi do skolky a matka zpatky do prace, tak tedy pomoc nekoho dalsiho neni vubec marna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí