Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem,
s manželkou a dcerkou se budeme nejspíše stěhovat do Mostu. Stěhujeme se proto, že tam má manželka kamarády a rodinu a jako učitelé si v naší milované dosavadní Olomouci těžko něco pořídíme vlastního.
Jak tedy píši v názvu: Kde bydlet v Mostě? Ulice Česká a Lidická mají teď hezké byty, takže mě zaujala lokalita Výsluní. Vím, že Liščí Vrch ani třídu budovatelů (tchánovci bydlí hned u kašny, kde do rána vyřvávají romové) ani okolí nádraží nechceme.
Díky!
@CveČe píše: Více
Na Lidické mám kamarádku, tam se prý bydlí dobře, Olomouc znám taky, máme tam rodinu.
Mně se Most líbí, strašně moc, ale asi bych tam radši nešla, je tam obrovský problém s parazity, běžně zaštěnicovaný celý panelák, který se sice po čase vyhubí, ale je to na dlouhé lokte.
Kamarádka v bytě štěnice neměla, prý neví ani o tom, že by byli v nějakém jiném bytě u nich v paneláku, ale v jiných bytech měli šváby a i jim tam dávali gelové pasti na ně jako prevenci.
Kamarádka bydlí na České, přepsala jsem se v minulém příspěvku, omlouvám se a u anonymu nelze editovat, je to kousek od hypermarketu Albert, jak se bydlí na Lidické nevím, tam nikoho neznám, jen ještě na ulici Zdeňka Štěpánka a tam tedy vím, že štěnice měli.
@Anonymní píše: Více
Ten kraj je zakletý, štěnice jsou všude od Klášterce až po Děčín. A lepší to nebude, je to ráj pro dezoláty.
@Zumpa píše: Více
Severní Čechy jsou nádherné, třeba v Mostě je krásná příroda, jsi v městě a je tam spousta zeleně, předpokládám, že jsi tam nikdy nebyl, se štěnicemi je tam ovšem velký problém, kamarádka provozuje penzion, bohužel tam ubytovala Rumuny a ti ji tam dovezli štěnice, teď je po dezinsekci, krásný, čistý penzion, žádná blešárna, provozuje ho 12 let a na severu Čech, město nenapíšu, není to Kláštěrec, Most, ani Děčín.
Příroda je jedna věc, ale pokud žiješ v kraji, kde ti denně řvou pod okny cikáni, pravidelně tě vykradou, standard je tam žít ze sociálních dávek, tvoje dítě má od školky spolužáky, kde je jich půlka zralá pro diagosťák a druhá pro zvláštní školu, tak je ti zeleň ve městě úplně k ničemu.
Nežiješ zelení, ale společností lidi a prostředím města. Takže k čemu je ti pěkný park, když je plný feťákű a bezďáků a stejně tam nemůžeš samotné dítě pustit, ani si tam udělat piknik.
@mado
Já sice nežiju v Mostě, ale v Chomutově, nicméně to, co popisujes, tu absolutně nezazivam. Ano Romů je tu hodně, ale drží se v tom svém ghetu, takže moje děti nemají žádného romského spolužáka například… Vykradení jsme ještě nebyli nikdy, nezamykam ani branku, občas zapomenu i zamknout auto před barákem a zatím se mi taky nic neztratilo
Štěnice tu jsou, ale asi tak stejně jako například v Praze…
Most se mi jako takový tolik nelíbí, ale celkově to tam není špatné, je tam dost věcí pro děti, hernicky, divadlo, v létě jezero Most, Matylda, pro lyžaře kousek na sjezdovky.. neviděla bych to tak tragicky
@dickys píše: Více
Ta moje kamarádka na České má děti, kteří chodí do školy a to, co popisuje mado, o tom mi nikdy nevyprávěla, naopak, jí se žije v Mostě docela dobře. Prý tam má vše, co potřebuje.
Příroda super, ale ty lidi, to je fakt odpad.
@CveČe píše: Více
A znate Most? Abyste nebyl hodne zklamany. Za me jedno z nejhorsich mest na ziti v CR. Serial MOST se tam netocil jen tak nahodou
Doporucuju si ho radsi pripomenout a pripadne to jeste promyslet ![]()
A nejde ani o Romy, to nemam na mysli. Ale v Moste je zivot proste jiny.
Most znám, co je tam tak jiné než jinde?
@Zumpa píše: Více
Asi bych si netroufla pouzit na lidi z Mostu tak tvrdy vyraz, ale souhlasim, ze lidi jsou tam fakt jiny. Spousta lidi na davkach, velky socialni problemy, od toho se samozrejme odrazi nalada mistnich, atd.
Kdyz budu hodne nekorektni a trochu to prezenu, tak cca tretina jsou Romove a dalsi tretina bily romove. Bily socialove, ktery Romy sice nenavidi, pritom maji uplne stejny zivotni styl jako oni. A dalsi tretina tam tise trpi. Neblaznete, z Mostu vetsina lidi utika pryc, promyslete to jeste.