Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Záleží ve kterém městě. U nás jsou třebas všechny pedagogické volné místa pod na jedno portálu pro celý zlínský kraj. Já když jsem hledala, tak jsem si prostě vyjela všechny školky z okresu a obvolávala, případně obchazel osobně. Ovšem tady u nás je míst maličko a drží se známým. Jinde, třeba v Praze to bude určitě lepší.
Před lety jsem zasla na školský úřad, vyplnila zadost o místo a navrhli školku, kde někoho potřebovali. Ale nevím, jestli školský úřad ještě toto dělá, bylo to před 14 lety.
Nyni bych obvolavala a domluvila si schůzku k představení se osobne.
A co soukromé hlídání? Mnoho dětí se do MŠ nedostane.
Holky, díky. Postupně procházím tipy, ale zatím nic. Asi bude nejlepší sjednat si osobní schůzku a poptat se.
Taky si myslím obvolat školky. Minimálně v okolí Prahy a v Praze se stále přistavují a otevírají nové třídy (a stále nestačí) statních školek, i školky soukromé. takže vyhledat školky v okolí a obvolat a objet…
U nás se ted otevřela nová třída. v sousední obci se bude otevírat nová třída od září. U kamarádky o 10 km dál se také má stavět a cca za rok otevírat nová třída… a všude potřebují vždy na novou třídu 2 nové učitelky. Mimochodem - od známého, který je na úřadu práce, vím, že se inzerují místa do MŠ i tam… takže i obvolat ÚP…
Našla ale v§bec ne ve školce. Já mám docela široké vzdělání, mimo jiné i spec ped, takže už pracuju ve středisku výchovné péče. Ovšem taky to byla velká náhoda - volala jsem si tam, zda tam třeba výhledově nebude volné místo a ona jim zrovna otěhotněla a akutně odcházela na rizikáč zaměstnankyně. Bylo to prakticky ze dne na den. Chce to opravdu si ty místa osobně obvolávat - myslím, že bez osobního kontaktu se dnes nehneš.
Zdravím, kde hledat místo nejlépe na Vysočině? Moc moc děkuji
Buď internet nebo zkus do školek v okolí rozeslat životopisy a uvidíš ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdravím všechny.
Nevěděla by některá z vás, kde hledat volné místo učitelky v MŠ? Procházíme jednotlivé školky, ale takovou sekci tam ani nemají. Díky za radu.