Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
snažila jsem se pátrat ve všech diskusích, ale narazila jsem jenom na zmínku o tom, že Toskánsko je drahé a v Caorle jsou komáři
.Chtěli bychom jet v létě (asi začátkem září) do Itálie vlastní dopravou (takže jih nepřichází v úvahu
) s 2 malými dětmi (3 a 4 roky). Moje představa je nějaký apartmán, nebo chatička, bungalov, blízko moře. Prostředí by mělo být přizpůsobeno dětem (takže třeba nějaké houpajdy u pláže). A hlavně bych si tam nechtěla připadat jako chudý příbuzný
- takže nějaký levnější region bez komárů
, dostupný autem a kdyby tam byla i trocha historie bylo by to úplně super
.
Poradíte?
Díky ![]()
Hanka
emilia romagna komáři ale levno. toskánsko dražší ale nádhera. a klasiku bibione apod. nechceš? s dětma asi ideál, blízko z čr, čisto, spoustu čechů (dětský kamarádi) ale já bych tam třeba nejela- moc „provařený“ a byla jsem tam jako dítě asi stokrát.
Ahojky ![]()
Jsou to asi dva roky, co jsme se vydali na Gargáno.
Místečko je to úžasné. Draho tam nebylo. Jsou tam nádherné pláže a nějaká památky taky nejsou daleko. Mohli jsme jet na výlet na Vezuv - Pompeje. Nakonec jsme tam nejeli, páč jsme jeli na výlet lodí, ale lidi, co tam byli, byla nadšeni.
Bydleli jsme v apartmánu ( dva dospělí a jedno dítě ) a cenově to náročné nebylo. Ale byli jsme na začátku září. Byla to naše nejkrásnější dovolená. Všechno bylo dokonalé.
Posílám odkaz, kde jsme přímo byli.
http://www.valek-tour.com/…-vieste.html
http://www.valek-tour.com/…gargano.html
Nejhorší byla asi cesta 1 600 km.
ahoj já jezdila Caorle a bibione a nikdy jsem na komáry nenarazila a měla jsem štěstí i na čisté moře..... čím jižněji se jede tím dráž je to je jisté
jezdíme Caorle a komáři, no jsou, ale jako tady v Čr
na noc jsme před spaním dali raid, akorat neteř se stříkala čím si a řekla bych, že ji žrali potom nejvíc ![]()
Tak mi už 14 sezónu jezdíme do Bibione. Komáři jak u nás, nic hrozného a ceny tam nejsou špatné. Pláže připravené pro děti, všude samé skluzavky a prolézačky. Večer chodíme s dětmi do lunaparku. Pár kilometrů od Bibione je Caorle a tam je pro změnu velký aquapark. Na památky je poblíž Verona a do Benátek to je slabá hodina jízdy.
Tak já byla v Bibione letos podruhé,poprvé někdy v 90.letech.A musím říct,změna letoviska obrovská v pozitivním slvoa smyslu.Ale nemůžu říct,že by tam bylo zrovna vyloženě levno. A to jsme chodili na večeře do restaurace.Řekla bych,že je tam standard jako kdekoliv jinde.Už to dávno není to nejlevnější místo v Itálii.
Za mě můžu doporučit region Marche,je to asi 1200km z Prahy,letovisko Marcelli di Numana. Malý městečko,nádherné moře ze severu omýlané horou Monte Conero.15km odtud historické městečko Loreto.
Handulino, ja muzu doporucit Lago di Garda, autem je to kousek, prima pocasi, super okoli a voda cista jak v mori. Je tam primorsky podnebi a super hospudky a obchody (supermarkety). My byli v mestecku Manerba a tam to bylo super ![]()
pamatky jsou taky kousek: Verona je kousek, takze i pamatek je dost a kdyz na to prijde, tak i Benatky nejsou tak daleko, ale zalezi na vas co povazujete za dalku ![]()
Já teda Bibione fakt nemusím, zato Toskánsko podle mýho cena/výkon fakt odpovídá. Klid, rozumný ceny, jídlo velmi dobrý a památky taky. Ubytování si každý vybere podle svý peněženky.
Jinak jestli je to hlavně o penězích, zvaž třeba i Řecko nebo Bulharsko.
Ja ziju v Ravenne a tady jezdi k nam tady spousta cechu..slovaku..polaku a rusu..more tady mame pekne..draho tady neni… a komari jsou vsude.. ![]()