Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Taky bych rozhodně nedávala dítěti hned jakmile se postaví a ťapká kolem nábytku pevnou kotníčkovou obuv. Jsem pro nolenky, s odměřováním velikosti bych se nebála ( na jejich stránkách máš návod jak změřit nožičku a když jsou capáčky o něco málo větší tak to v ťapkání vůbec nevadí… Apozději jak dítko začne samo chodit a chůze je častější než lezení tak bych pořídila pevnější botičky ale stále je střídala s nolenkama…
My máme zatím jen nolenky dceři je 11měsíců a obchází už perfektně nábytek ale ještě dost leze tak pevné botičky ještě nemá ty pak zase vadí při lezení(dětem se stáčí nožičky)
@AnastazieB píše:
@KikiC jakože ten, kdo vyhledává měkké botičky a jde mu jen o zateplení nožičky, tak pro toho jsou capáčky ideálníJako třeba já
Jo jasně taky mám taková názor…
Ahoj,
můžete mi prosím doporučit, kde koupit kožené capáčky, pokud nechci objednávat přes net? Kluk bude mít širší nožku po mě, tak to potřebuji omrknout na živo.
Potřebuju něco, v čem se bude moct stavět a obcházet na zahradě (takže ne úplně jen na parádu do kočáru nebo kvůli zateplení nožek).
Jestli ti nevadi jet z kladna do prahy tak v obchode Brana k detem u manesa
videla jsem je tam pred rokem, kdyztak nez vyrazis si tam radeji zavolej.
@superandrysek Super, moc děkuji za tip.
V pátek razíme za babičkou a Bránu k dětem znám skrz látkovky.
V Bráně mají všechno předražené, stejně dobré capáčky jsou Capiki
www.capiki.cz a za polovic!
@Svistice Souhlasím, Brána k dětem má luxusní modely - já bych pětikilo za capajdy nedávala. S capiki.cz mám taky dobrou zkušenost. A přijde mi lepší si nechat poslat a případně vrátit, než dvojnásobně přeplatit kvůli image. (Navíc teda co mi ukazovala kamarádka capáčky z Brány, tak to byly spíš bačkůrky, pevný a chlupatý; ale možná mají i normální měkký, mě odradilo už jen to, když mi řekla, co za ně dala.)
Ja taky doporučuju capiki.cz, mají tam míry v cm, takze se to dá dobre odhadnout. A ceny velmi příznivé ![]()
@Svistice Teď jsem objednávala z dadoos, udělají ti je na míru ![]()
Dívala jsem se na capáčky nolen i capiki (brána je má fakt předražený)…jedná se o nazouvací botky? Máme s mužem oba velké nohy a syn na tom není o moc lépe. Ještě jsem mu tlapku neměřila, ale všude jsou návody pouze na zjišťování délky chodidla ve stoje…šířka nohy a výška nártu se nikde neřeší
co když mu budou úzké? Sama mám nohu širokou s vysokým nártem, tak bych dala přednost vyzkoušení v kamenné prodejně ![]()
Objednávala jsem si na fler.cz od paní, co je šije na míru pro děti i dospělé a jsem s nimi max. spokojená, malá doma v ničem jiném nechodi, navíc nejsou drahé. Mrkněte na uživatelku luschen.
Cakipi a taptapi se nám skvěle osvědčily pro širší nohu a vysoký nárt. Krytí nožky na studené podlaze, první krůčky a pak jako přezůvky.
@Avrun Obchody Svobodná chůze nebo Naboso. Adresy nevím, Naboso je někde v Dejvicích, ale to si najdeš na netu, mají i e-shopy.