Kde koupit capáčky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13475
6.7.17 21:08

@Ellusa to je trošku mimo, no :) já si právě říkám, jestli u těch nazouvacích nebude problém…beru to z vlastní zkušenosti :think: ale zas kdyby byly přes nárt na sucháč, tak se mohou rozepínat :think: s tím sundaváním mám taky trochu obavy, ponožky si stahuje v jednom kuse :roll: :lol:

@Ella9 @zmzlinka @Hoa Mai super, děkuju za další typy a komentáře :palec:

Ještě se zeptám - pokud dojde na objednání z eshopu, jak moc vadí, když vyberu třeba trošku větší? Už jsem syna měřila, asi jsem udělala trošku větší obrys, ale dle mě max o 0,5cm, tak když připočtu 1-1,5cm, tak mi vychází 13-13,5cm podrážka…číslo bych měla vybrat asi to nejbližší větší? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
7.7.17 16:14

Moje děti ponožky taky pořád sundavaly, ale capáčky ne. A hlavně už měly a mají jinou zábavu jako stát a lézt, zkoušet chodit. Teď jsem je mláděti kupovala v kamenné prodejně bosoneboso.cz na Praze 13, protože na capiki.cz, měli ten model :) vyprodaný. Vždy mi přišly trochu větší než uváděný věk, roční by se ve velikost 12-18 určitě přerazil, na ty si asi ještě měsíc počká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.7.17 15:08

@Ellusa @zmzlinka já chci capáčky hlavně na ven, aby mohl stoupat třeba na trávě atp., tak to by mu snad na noze chvíli vydržet mohly :think: :) doma ho nechávám chodit bosky (máme skoro všude koberce, dlažbu jen v koupelně a na wc).
Chtěla bych koupit asi capáčkové sandálky a přemýšlím, zda v nich může chodit na boso a nebo musí mít ponožku? Jde mi hlavně o ty vedra teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.7.17 15:15

@zmzlinka jo a ta prodejna má tedy na místě dostatečný výběr?

Ještě se optám - když jste nechávali pro dítě šít, tj. objednali jste někde na e-shopu, jak dlouho to celé trvalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.7.17 21:30

@Ellusa jo, náš prcek taky vedro právě moc nemusí ;) když vidim, jak blbě to snáší, tak už se sama těšim, až bude zima :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30900
10.7.17 21:36

@Avrun Pises, ze chces capackove sandalky, mohu se zeptat, jak stare mas dite a zda uz dobre chodi? My mame 10 m obchazece a prave resim, co za capacky a hlavne kde a kde je bude vyuzivat. Jasne je ted na trave, ale treba od takoveho zari, rijna moc vyuziti asi mit nebudou. Doma chodime posi. Resim, zda koupit nejake hezci a nebo obyc typu Dadoos apod, ale vzhledem k tomu, ze se asi budou nosit zridka, tak vezmeme ty levnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.7.17 21:46

@Ellusa asi ne :) stejně mu je navleču jen v tu inkriminovanou chvíli, v kočáře bude bez ;)

@Cuddy taky mu je 10m a stoupá si asi měsíc a půl. Nábytek obchází, zatím ale dost pomalu a když ho to štve, tak sleze na 4, popoleze a zas si stoupne :mrgreen: zatím je to tedy dost nezralá chůze. Chci mu je koupit teď na léto, pokud v kočáře nespí, je dost zvědavý, tak aby si mohl třeba k němu stoupnout a tak. určo právě taky nechci nějaké drahé, tak kolem 300kč. Pak na podzim budou ale potřeba nějaké teplejší a už asi ne capáčky. To bude další level. Nevím, zda barefoot nebo jinou značku…zatím se rozhlížím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
10.7.17 21:47

Ovšem je otázka, zda jsou capáčkové sandálky pro nezralou chůzi ideální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
10.7.17 22:41

@Avrun u nás teď taky v tom vedru všichni doma jedině naboso :) Capiki teď jistí studenou podlahu u babiček v domech, a právě na to stoupání venku je máme taky, a vydrží i první kroky. Až se dítko trochu víc rozchodí, a když bude potřeba větší izolace odspodu, tak nasadím taptapi (dvojitá kůže na podrážce a špičce). A až začne chůze převládat, vyfasuje botky. Capiki sandálky máme také, ale ty asi raději vyzkoušet. Nám vyhovují, ale kámošovi z písku vadilo, že přesahují nárt na rozdíl od ostatních modelů. Nosíme i bez ponožek.
My jsme šít nenechali.
V tom obchodě měli nějaké capáčky vystavené, ale nevím, zda dostatečný výběr. Já je objednala v e-shopu, a pak jen vyzvedla. Vznesla bych na ně dotaz.

Příspěvek upraven 11.07.17 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
10.7.17 22:49

@Cuddy Tak diteti poroste rychle noha, bude v nich venku i lezt, takze je velmi rychle odrbe a v rijnu uz Ti muze chodit a bude to už spíš na boty (nebo mu koupis vetsi zateplene). Moje děti vyrostly na capikach a ddstepu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30900
11.7.17 06:24

@Svistice Mas pravdu, take si rikam, ze to obuje opravdu parkrat, tak si necham na hezci zajit chut. My bychom chteli obouvat barefoot boty, ale teprve se v tom zacinam orientovat, my samotni je nenosime, tak nemam predstavu, zda ty capacky jsou treba pro rok a pul lete dite jen na doma/zahradu a nebo je na jare muze nosit i venku po betonu. Teprve se to vsechno ucime :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30900
11.7.17 06:25

@zmzlinka To je krasne „kamosovi z pisku“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
11.7.17 08:05
@Cuddy píše:
@Svistice Mas pravdu, take si rikam, ze to obuje opravdu parkrat, tak si necham na hezci zajit chut. My bychom chteli obouvat barefoot boty, ale teprve se v tom zacinam orientovat, my samotni je nenosime, tak nemam predstavu, zda ty capacky jsou treba pro rok a pul lete dite jen na doma/zahradu a nebo je na jare muze nosit i venku po betonu. Teprve se to vsechno ucime :-)

S BF zkušenost nemám a obě děti začaly chodit v červenci. Ale capáčky měly od dubna/května na kočáře nebo na zahradě de facto furt, protože to nohu v tom dubnu trošku zateplilo a navíc mi prostě venku lezly, obcházely, drápaly se na klouzačky a na boso jsem je nechávat nechtěla (zima, psí exkrement, hmyz, třísky). Ale i za ty 2-3 měsíce ty capáky prostě oddělaly a šly pak rovnou do popelnice. Je teda fakt, že já mám děti v porovnání s ostatními hodně aktivní lezce.
Když začaly samostatně chodit, koupily jsme normální botky a capáčky měly ještě tak rok na doma nebo u babičky místo bačkor (máme studené podlahy a normální bačkory si akorát pořád sundavaly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková