Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Ellusa to je trošku mimo, no
já si právě říkám, jestli u těch nazouvacích nebude problém…beru to z vlastní zkušenosti
ale zas kdyby byly přes nárt na sucháč, tak se mohou rozepínat
s tím sundaváním mám taky trochu obavy, ponožky si stahuje v jednom kuse
![]()
@Ella9 @zmzlinka @Hoa Mai super, děkuju za další typy a komentáře ![]()
Ještě se zeptám - pokud dojde na objednání z eshopu, jak moc vadí, když vyberu třeba trošku větší? Už jsem syna měřila, asi jsem udělala trošku větší obrys, ale dle mě max o 0,5cm, tak když připočtu 1-1,5cm, tak mi vychází 13-13,5cm podrážka…číslo bych měla vybrat asi to nejbližší větší? ![]()
Moje děti ponožky taky pořád sundavaly, ale capáčky ne. A hlavně už měly a mají jinou zábavu jako stát a lézt, zkoušet chodit. Teď jsem je mláděti kupovala v kamenné prodejně bosoneboso.cz na Praze 13, protože na capiki.cz, měli ten model
vyprodaný. Vždy mi přišly trochu větší než uváděný věk, roční by se ve velikost 12-18 určitě přerazil, na ty si asi ještě měsíc počká ![]()
@Ellusa @zmzlinka já chci capáčky hlavně na ven, aby mohl stoupat třeba na trávě atp., tak to by mu snad na noze chvíli vydržet mohly
doma ho nechávám chodit bosky (máme skoro všude koberce, dlažbu jen v koupelně a na wc).
Chtěla bych koupit asi capáčkové sandálky a přemýšlím, zda v nich může chodit na boso a nebo musí mít ponožku? Jde mi hlavně o ty vedra teď.
@zmzlinka jo a ta prodejna má tedy na místě dostatečný výběr?
Ještě se optám - když jste nechávali pro dítě šít, tj. objednali jste někde na e-shopu, jak dlouho to celé trvalo?
@Ellusa jo, náš prcek taky vedro právě moc nemusí
když vidim, jak blbě to snáší, tak už se sama těšim, až bude zima ![]()
@Avrun Pises, ze chces capackove sandalky, mohu se zeptat, jak stare mas dite a zda uz dobre chodi? My mame 10 m obchazece a prave resim, co za capacky a hlavne kde a kde je bude vyuzivat. Jasne je ted na trave, ale treba od takoveho zari, rijna moc vyuziti asi mit nebudou. Doma chodime posi. Resim, zda koupit nejake hezci a nebo obyc typu Dadoos apod, ale vzhledem k tomu, ze se asi budou nosit zridka, tak vezmeme ty levnejsi.
@Ellusa asi ne
stejně mu je navleču jen v tu inkriminovanou chvíli, v kočáře bude bez ![]()
@Cuddy taky mu je 10m a stoupá si asi měsíc a půl. Nábytek obchází, zatím ale dost pomalu a když ho to štve, tak sleze na 4, popoleze a zas si stoupne
zatím je to tedy dost nezralá chůze. Chci mu je koupit teď na léto, pokud v kočáře nespí, je dost zvědavý, tak aby si mohl třeba k němu stoupnout a tak. určo právě taky nechci nějaké drahé, tak kolem 300kč. Pak na podzim budou ale potřeba nějaké teplejší a už asi ne capáčky. To bude další level. Nevím, zda barefoot nebo jinou značku…zatím se rozhlížím ![]()
Ovšem je otázka, zda jsou capáčkové sandálky pro nezralou chůzi ideální ![]()
@Avrun u nás teď taky v tom vedru všichni doma jedině naboso
Capiki teď jistí studenou podlahu u babiček v domech, a právě na to stoupání venku je máme taky, a vydrží i první kroky. Až se dítko trochu víc rozchodí, a když bude potřeba větší izolace odspodu, tak nasadím taptapi (dvojitá kůže na podrážce a špičce). A až začne chůze převládat, vyfasuje botky. Capiki sandálky máme také, ale ty asi raději vyzkoušet. Nám vyhovují, ale kámošovi z písku vadilo, že přesahují nárt na rozdíl od ostatních modelů. Nosíme i bez ponožek.
My jsme šít nenechali.
V tom obchodě měli nějaké capáčky vystavené, ale nevím, zda dostatečný výběr. Já je objednala v e-shopu, a pak jen vyzvedla. Vznesla bych na ně dotaz.
Příspěvek upraven 11.07.17 v 14:27
@Cuddy Tak diteti poroste rychle noha, bude v nich venku i lezt, takze je velmi rychle odrbe a v rijnu uz Ti muze chodit a bude to už spíš na boty (nebo mu koupis vetsi zateplene). Moje děti vyrostly na capikach a ddstepu.
@Svistice Mas pravdu, take si rikam, ze to obuje opravdu parkrat, tak si necham na hezci zajit chut. My bychom chteli obouvat barefoot boty, ale teprve se v tom zacinam orientovat, my samotni je nenosime, tak nemam predstavu, zda ty capacky jsou treba pro rok a pul lete dite jen na doma/zahradu a nebo je na jare muze nosit i venku po betonu. Teprve se to vsechno ucime ![]()
@Cuddy píše:
@Svistice Mas pravdu, take si rikam, ze to obuje opravdu parkrat, tak si necham na hezci zajit chut. My bychom chteli obouvat barefoot boty, ale teprve se v tom zacinam orientovat, my samotni je nenosime, tak nemam predstavu, zda ty capacky jsou treba pro rok a pul lete dite jen na doma/zahradu a nebo je na jare muze nosit i venku po betonu. Teprve se to vsechno ucime
S BF zkušenost nemám a obě děti začaly chodit v červenci. Ale capáčky měly od dubna/května na kočáře nebo na zahradě de facto furt, protože to nohu v tom dubnu trošku zateplilo a navíc mi prostě venku lezly, obcházely, drápaly se na klouzačky a na boso jsem je nechávat nechtěla (zima, psí exkrement, hmyz, třísky). Ale i za ty 2-3 měsíce ty capáky prostě oddělaly a šly pak rovnou do popelnice. Je teda fakt, že já mám děti v porovnání s ostatními hodně aktivní lezce.
Když začaly samostatně chodit, koupily jsme normální botky a capáčky měly ještě tak rok na doma nebo u babičky místo bačkor (máme studené podlahy a normální bačkory si akorát pořád sundavaly).