Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, nemáte nějaký tip, kde sehnat na Moravě za dobrou cenu dřevo na zimu do krbu?
A.
Dřevosklad Dobrá a sušit minimálně jednu sezónu. Občas se objeví na zastávkách prodám palivové dříví - bývá většinou za rozumnou cenu. Je třeba to sledovat. Nejlevněji vychází domluvit se s lesy ČR a vytěžit a odvést si to sám z lesa, tam je cena úplně jinde než běžný prodej, ale zase to vyžaduje tu práci
Oštěpky pila Nošovice, mají slušnou cenu.
Edit : Aha tak se dívám, že v té Dobré to vyhořelo, takže nic.
Škoda, že bydlíte tak daleko. Zrovna nějaký dřevo prodáváme, je to už suchý a naštípaný. Jenom házet do krbu. Ale jsme ze sev. Čech. ![]()
Zkus kouknout na nějaký inzertní servery, určitě něco najdeš.
No, my to potřebujeme až na další zimu, chceme to kupovat už ted na jaře, at to přes léto vyschne. Sati, na jakých zastávkách jsi tu nabídku viděla?
Abych začala jezdit busem, sakriš… ![]()
O té těžbě v lese taky uvažujeme, chlapi v rodině se těžké práce (prý) nebojí
, přemýšleli i o tom, že by jeli do Tater odtěžit nějaké spadané stromy po té vichřici, prý to tam prodávají za babku, ale musí si to člověk udělat sám.
PetroJ, možná, že k vám na sever Čech to bude blíž než do těch Tater.
Prosím tě, za kolik ho prodáváte, kolik toho máte a jaké dřevo?
hledej v inzeratech…zalezi odkud si ze bych poradila…morava je sirokej pojem
…nebo se domluv s lesakama..taky prodavaji drevo…
Jsem z FM, ale pro nás není problém dojet třeba i 200km pro to dřevo, takže po celé Moravě..
Aha, na inzeráty jsem se ještě nedívala, jdu mrknout. ![]()
V lese, skoč si na nejbližší lesní zprávu a oni ti vystaví povolení, stojí to tuším do 200, pokud budeš odebírat z lesa soušky a podobné, řeknou ti i průměr kmene, který si můžeš porazit, poplatek je za to minimální, rodiče tak dělají každý rok u Sv kopečka
Máme toho na prodej asi 50 metrů, cenu za metr říkal manžel 800 Kč (já tomu prd rozumím) a co je tady za dřevo, to taky nemám tucha, to bych se musela zeptat, ale asi nějakej mix všeho možnýho. Ale nevím, jestli by se ti to sem vyplatilo.
Fakt se zeptej u vás lesáků. My bydlíme na malý vesnici, tak se manžel šel zeptat starosty, jestli je možnost samotěžby z obecních lesů, starosta zavolal hajnýmu, co se o ty lesy stará a s ním se manžel domluvil. On mu ukázal, co může pokácet, manžel zaplatil asi tisícovku obci a hromadu toho navozil. Teď už máme svůj les, tak budeme kácet tam.
No nejblíž to asi budeš mít na Morávku ![]()
U nás na zastávce je občas plakátek že někdo prodá dřevo
, momentálně tam nic nevisí, ale bývá. Jinak ve Vyšních Lhotách prodávají i brikety na topení v krbu, ale nevím kdo to přesně je, ale vím, že sousedi brali ![]()
Ještě jsem našla toto:
PALIVOVÉ DŘEVO
Dřevosklad Vyšní Lhoty
Nabídka štípaného paliva a krbového dřeva
Sortiment: dřevo měkké i tvrdé je dodáváno
jako štípaná polena v délce (25), 33 a 50 cm.
Doprava: zajištěna na místo podle požadavku.
Při odběru 3 prm a víc do 10 km zdarma.
Informace na tel: 604239669
Luci.Kohutova@seznam.cz
ale je to už staršího data, ale zkusit to můžeš a…hlavně je to blízko ![]()
ja myslim ze v inzeratech najdes…u nas byvaji jeste hodne inzeraty na drevo v obchodnaku nebo po zastavkach nalepeny…a lesaci u nas fungujou tak ze pokaci a dovezou ![]()
Nám chodí letáky i do schránky.
Lowel ono musíš žádat u lesáků že si z lesa bereš dřevo? Já právě mám zažito že do určité šířky (tloušťky), ale jen sušky brát můžeš a nikoho se nemusíš ptát. ![]()
Sati pokusím se někde najít na netu o tom dřevoskladu ve Lhotách, není to daleko a porovnám cenu s tím co bereme my ![]()
O nějakém dřevě v Praze a okolí někdo nevíte?
Děkuji
Příspěvek upraven 27.07.15 v 16:39