Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, chtěla bych poradit kde jste koupily hadrové plenky a hlavně jakou velikost? děkuji moc
bufinda píše:
Ahoj, chtěla bych poradit kde jste koupily hadrové plenky a hlavně jakou velikost? děkuji moc
Hadrovýma plenama myslíš co? čtvercovky jen pod hlavu miminka a na utírání, přes rameno.
nebo látkovky na přebalování
obycejne cvercovky se sezenou skoro vsude, kde se prodava detske zbozi… Pod hlavicku a podobne staci 70×70. Doporucuju znacku kikko, nebo libstatske.
Latkove plenky na prebalovani koupis bud na netu, nebo v nejakem kamennem obchode (Praha, Brno, Ostrava… a urcite jeste nekde, nemam moc prehled). Do zacatku samozrejme nejmensi velikost (newborn, small) a k tomu kvalitni! svrchni kalhotky
chci prave na plenky na přebalování a včera jsem byla u nas v tesku a tam je nemají… jsem z Jirkova
ahoj, mají je fakt skoro všude, i v hypermarketech…my kupovali třeba v Globusu.
Pod hlavičku 70×70, ale na široké balení se mi osvědčily ty větší 80×80
bufinda píše:
chci prave na plenky na přebalování a včera jsem byla u nas v tesku a tam je nemají… jsem z Jirkova
Tak teď záleží jestli chceš bavlněné čtvercovky (ty koupíš v obchodech s dětským oblečením nebo www.libstatskepleny.cz), nebo bambusové čtvercovky (koupíš na speciálních e-shopech třeba tady www.slune.eu) anebo moderní látkové pleny (koukni např. na www.anavy.cz, www.latkovky.cz, www.ekopleny.cz, www.branakdetem.cz, www.vbavlnce.cz a spousta dalších)
bufinda píše:
tak na prebalovani asi nejlip fakt na netu.
Pro zacatek si ujasni, kolik chces investovat. Muzes si vystacit i se 3000 (pokud pojedes prevazne ve ctvercich), nebo muzes utratit i nekolik desitek tisic, pokud tomu propadnes ![]()
Pro zacatek se mi nejvice osvedcily ctvercove pleny skladane na novosklad. Jsou levne a kdyz das jen jednu, nedelaji malemu miminku velky zadecek. A muzes velmi casto prebalovat. Novorozenec moci i 25× denne.
Pak jsem mela pak kalhotkovych plen (pripadne plen vse v jednom) na cesty k doktorovi, na navstevy a podobne. Casem jsem vyzkousela nekolik dalsich plen a ustalila jsem se na tomhle:
Skoro nic jineho nepouzivam.
Dulezite jsou kvalitni svrchnaky. Na male miminko jsou lepsi PUL, stane se, ze se prokadi az ven. Imse vimse, thirsties vim, ze si docela chvali.
Casem jsem presla skoro uplne na vlnaky. Jsou nejprodysnejsi a maji nejlepsi termoregulaci. Mam dvoje natahovaci disany a ted nove jedny merino na patentky od anavy.
Doplnky: Kybl na pleny s vikem, separacky (ze zacatku celulozove a pozdeji viskozove), snappi sponka (spis dve), pytel na plinky (na prochazky)
pomeranca píše:bufinda píše:
chci prave na plenky na přebalování a včera jsem byla u nas v tesku a tam je nemají… jsem z Jirkovatak na prebalovani asi nejlip fakt na netu.
Pro zacatek si ujasni, kolik chces investovat. Muzes si vystacit i se 3000 (pokud pojedes prevazne ve ctvercich), nebo muzes utratit i nekolik desitek tisic, pokud tomu propadnesPro zacatek se mi nejvice osvedcily ctvercove pleny skladane na novosklad. Jsou levne a kdyz das jen jednu, nedelaji malemu miminku velky zadecek. A muzes velmi casto prebalovat. Novorozenec moci i 25× denne.
Pak jsem mela pak kalhotkovych plen (pripadne plen vse v jednom) na cesty k doktorovi, na navstevy a podobne. Casem jsem vyzkousela nekolik dalsich plen a ustalila jsem se na tomhle:
- na doma ctverce, sklad na draka, snapka a svrchnaky
- na noc zavazovazky vycpane necim bambusovym, nebo bambusova kalhotovka anavy, na to vlnaky.
- na ven prevazne kalhotovky anavy, pripadne zvazovacky (hlavne do staku)
Skoro nic jineho nepouzivam.Dulezite jsou kvalitni svrchnaky. Na male miminko jsou lepsi PUL, stane se, ze se prokadi az ven. Imse vimse, thirsties vim, ze si docela chvali.
Doplnky: Kybl na pleny s vikem, separacky (ze zacatku celulozove a pozdeji viskozove), snappi sponka (spis dve), pytel na plinky (na prochazky)
Casem jsem presla skoro uplne na vlnaky. Jsou nejprodysnejsi a maji nejlepsi termoregulaci. Mam dvoje natahovaci disany a ted nove jedny merino na patentky od anavy.
děkuji vyčerpávajíci informace.. já se v tom právě moc nevyznám tak se na to musim podívat přečíst a pak půjdu nakupovat
ja chci hadrové plenky jen na doma.
tak se klidne ptej dal. Pokud te nejaka plinka zaujme, vyptej se na zkusenosti. Ale nakonec tak jako tak musis sama vyzkouset, co bude vyhovovat tobe a miminku.
Kde budes susit? Jestli v susicce, nemusis tech plinek mit tolik. Jestli mas zahradu, mas vyhrano. Ctverce zaberou hodne mista na susaku (ale zase uschnou nejrychleji), takze pokud mas problem kam povesit normalni pradlo, vybirej spis kalhotovky, ktery nezaberou tolik mista.
bohužel to budu muset sušit doma na věšáku balkon mam přez chodbu a už jednou se mi stratily věci tak to nebudu riskovat ![]()
Jestli máš fb, tak se přidej do skupiny http://www.facebook.com/…28687357305/ - poradíme ti rádi s tím jakou výbavičku koupit. Občas je nebezpečné koupit levné plenky, které pak stejně nefungují a protékají a člověka to akorát odradí…