Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky holky, chtěla bych se zeptat, jestli máte nějakou zkušenost co s provlhajícími svrchními kalhotkami - máme je cca 4 měsíce a začínají provlhat kolem nožiček, dá se to zachránit? (Plánovala jsem je používat i pro druhé mimi…:-( ) Co byste mi doporučili udělat? A pokud už není možno je spasit, které kalhotky hodně dlouho vydrží, ať se zase nenachytám… díky ![]()
Jaké teď používáš? Já si taky dlouho stěžovala, že malému kalhotky provlhají, ale bylo to o tom, že jsem dávala moc malou savou vrstvu, takže to nepobrala a logicky to proteklo
Ale trvalo čtvrt roku, než jsem na to přišla ![]()
Pokud máš plenku hodně mokrou, tak se ani moc nedivím, je to v místě, kde se to hodně namáhá a „ždímá“ do kraje
Mě to udělají taky, pokud to neodhadnu a složím třeba blbě plenku nebo nepředpokládaně dlouho spí, hodně pije ![]()
mám svrchňáčky imse vimse první mi neprotékaly ale teďka začaly…není to tím, že by byla moc počůraná, spíš mi přijde, že už se ten pul zátěr nějak poškodil, je na to něco??? jaké svrchňáčky se vám holky osvědčily?
Já mám pul kupované jedny http://www.totsbots.com/…range/wraps/ tyhle, ty tedy fakt drží, ale nejsou tam „měsíčky“ okolo nožiček, jinak si je šiji, ale nikde se mi PUL nesetřel, říkám, provlhnou, když se „prodojí“ ![]()
Mi přišly všechny stejný. Měla jsem Bummis super Brite, Brite (nebo jak jsou ty dva druhy), Blueberry na patentky, Popolini Popo/BravoWrap, všechny jeden čas protékaly a pak „záhadně“ přestaly.
Já jsem někde viděla nějaký přípravek na obnovení impregnace švů u PULek, ale nevím, kde ![]()
kyki píše:
mám svrchňáčky imse vimse první mi neprotékaly ale teďka začaly…není to tím, že by byla moc počůraná, spíš mi přijde, že už se ten pul zátěr nějak poškodil, je na to něco??? jaké svrchňáčky se vám holky osvědčily?
Máš IV Organic nebo Soft? Organic mi přišlo, že provlhá, Soft ne.
Mám imse vimse organic
Jancic díky za typ, asi to vyzkouším, taky jsem právě slyšela, že na to něco je…ale nemohla jsem nějak nikde najít co… díky za typ.
Organic si buď lidi děsně chválí nebo proklínají za provlhání. Soft mi nikdy neprotekly a to už je používám u druhého.
Na impregnaci se dá použít lanolin nebo nějaký vosk to je, nevím přesně, zatřou se jím švy a pak se to ofénuje, aby to celé „prosáklo“. Ale zrovna u organiců bych ve výsledek moc nedoufala.
Momentálně nedokážu poradit spolehlivé kalhotky, přebaluju dvouměsíčního po každém vyčurání, tak nedokážu posoudit, co jsou držáky ![]()
Myslíte holky, že by na ty kalhotky IV organic mohla zabrat ta lanolinová kůra co se dává na vlněné svrchní kalhotky?
Mě se to u jedněch stalo taky, a neprotejkalo to kolem nožiček, ale v prostřed pleny, častokrát po sobě a nanucaností to nebyla a u těch co jsem měla předtím (imse V.) se to nikdy nestalo. myslím, že ten Pul byl vadnej…taky jsem je odložila, zachraňovat se mi nechtěly. Bohužel si nevzpomenu jaký to byly.
Teď mám Thirstees a jsem spokojená.
kyki píše:
Myslíte holky, že by na ty kalhotky IV organic mohla zabrat ta lanolinová kůra co se dává na vlněné svrchní kalhotky?
No to nevím jestli to té bavlně pomůže, ale za zkoušku nic nedáš, že? Max. těch pár korun za lžičku lanolinu a šamponu ![]()
Mně právě na IV Organic vadilo, že jsem pořád cítila moč - neprovlhaly sice, ale smrděly mi. A to jsem je měla nové a skoro neprané… tak jsem je prodala. Jinak střihově super svrchňáčky, nedělaly vůbec velký zadek.
tím skoro neprané jsem myslela, že nemohl být poškozený PUL, né že bych je neprala ![]()