Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, poradíte mi prosím kde koupit první botičky v Praze?
Jde mi hlavně o vyškolený personál, který umí skutečně poradit a nedoporučí mi jen ty nejdražší boty v celém krámě, aby si udělal kšeft.
Netrvám na BF.
Ideálně na Praze 6 a okolí.
Mockrát děkuji ![]()
Když netrváš na BF, čili aby boty na nohu seděly, neutlačovaly a nebyly těžké, tak na co ti je školený personál? Poradit s barvou nebo obrázkem? ![]()
@prejeta_zaba Já se v dětských botičkách právě nevyznám. A Barefoot mi přijde jako nějaká nová móda.
Ale jestli jsou opravdu nejvhodnější tak jdu do nich ![]()
V Praze nevím. Jsem z Plzně a chodíme do malého obchůdku U beránka na Klatovské třídě. Při poslední návštěvě tam byli zákazníci z Prahy a říkali, že takový obchod v Praze nemají. Tak nevím 🤔. A jinak proškolený personál, za mě dělá hodně. U malých dětí, které si ještě neřeknou, je to pro mě priorita.
@Lulisek555 Spíš si neco nacti a rozhodni se. Zastanci BF budou říkat, ze vse ostatní je špatně, odpurci zase kritizuji BF. Je to jeden z tech okamžiku, kdy se musis rozhodnout a vybrat. Ja treba dite v barefootu mam, za me je to dobra volba. Ale logicky, prodavačka vychvali boty, ktere bude mit v krame.
Dívej, móda nemóda, dítě by se mělo v botách cítit dobře a chodit normálně, ne jako robot. Tak ať už ti prodavačky budou nabízet cokoliv, určitě nechej dítě projít a zkoumej, jestli se mu boty někde nevyzouvají, nemá je na noze zbytečně narvané. Obkresli mu nohu na papír a změř délku i šířku, aby měl v botě prostor pro prsty. Bota musí být lehká a dobře ohebná (barefoot je sice i o tenkých podrážkách, ale to není podmínkou, hlavně, ať bota tu nohu neomezuje). A podle toho si nech poradit. Je taky možné, že ti budou nabízet plno zdravotních a certifikovaných botiček, ale k čemu to, když v tom dítě chodí jak v lyžácích. ![]()
Příspěvek upraven 03.07.21 v 21:21
@Lulisek555 nejaky kramek (ne BF nebo nejenom) byval na Csl Armady, hned vedle uradu MC. Anebo zkus Veselou tkanicku ve Kbelich, tam mi vzdy dobre poradi.
@Helca83 píše:
@Lulisek555 nejaky kramek (ne BF nebo nejenom) byval na Csl Armady, hned vedle uradu MC. Anebo zkus Veselou tkanicku ve Kbelich, tam mi vzdy dobre poradi.
Tam je Bota-bota, tu teda zrovna moc nedoporučuju…
Jinak ja to beru podle toho, ze za me bylo považováno za nejlepší pevna kotníková obuv, tvarovaná stélka… Nohy jsem mela ploché, řešil to i ortoped, mama se mnou slitala kde co, cvicili jsme, jednu dobu jsem mela boty na miru (ještě pevnější a ještě tvarovanejsi) a hrůza, nohy mam ploche, bortí se mi klenba… Takze pro svou dceru chci neco jineho. Jestli to bude lepší, ukáže cas. Ale u pevnych, tvarovaných bot uz cas ukazal, ze to neni ono… ![]()
Proč zakladatelce vnucujete BF, když je nechce. Koukám další módní vlna jako vegani. Oni se taky snaží vnutit lidem, že jejich stravování je to nejlepší. ![]()
@topazio Já nepsala že je nechci, ale že na nich netrvám.
Samozřejmě chci jako každá správná máma pro svoje dítě to nejlepší. A pokud jsou opravdu nejlepší BF, tak do nich jdu.
Já osobně bych je nenosila, protože miluji Nike Air max a v jiných botách se necítím dobře… Ale u mě je to něco jiného než u dítěte 😊
@Lulisek555 píše:
@topazio Já nepsala že je nechci, ale že na nich netrvám.
Samozřejmě chci jako každá správná máma pro svoje dítě to nejlepší. A pokud jsou opravdu nejlepší BF, tak do nich jdu.
Já osobně bych je nenosila, protože miluji Nike Air max a v jiných botách se necítím dobře… Ale u mě je to něco jiného než u dítěte 😊
Některé matky to už ale přehání. Najednou je nejlepší BF a ostatní out.
Vždyť i jiná obuv je kvalitní. Prodávají i jinou vhodnou obuv pro děti než je BF. Zdravotně prospěšnou pro dětské nožky. ![]()