Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, vím že diskuzí na toto téma tu už bylo hodně, přesto bych se potřebovala na pár věcí ohledně prvních botiček zeptat. Tak hlavně- v jakých obchodech se dají koupit kvalitní první botky? Malé byl nedávno rok a už chodí, ještě tedy ne jistě sama ale přeci. V kočárku už být vůbec nechce…Pak by mě ještě zajímalo- musí být kotníčkové nebo to není nutné? A jestli jsou lepší botky na tkaničky nebo na suché zipy…
Nejlepší je specializovaná dětská obuv, zalezi kde bydlis, ale najdeš ji asi v každém větším městě.. Určitě kotnickove. Lepší jsou tkanicky.
Specializovaná dětská obuv, prodávají tam certifikovanou obuv různých značek. Taky si myslím, že prodejny jsou v každém městě..Boty nejlépe kožené, kontníčkové a na tkaničky - v těch nejmenších velikostech jsem snad ani suché zipy neviděla.
Na první kroky kotníčkové na tkaničky budou asi nejlepší. Specializovaný obchod na dětskou obuv, prodavačky malé přeměří nožičku a poradí. Taky vyndat z botičky stélku a oměřit šířku nohy. Batole ti ještě neřekne, jak ta bota sedí, tak je potřeba zkouknout, co se dá ![]()
Ja sem kupovala a zustanu u toho prvni boty u Bati zn.BG, jsou kotnickove a na suchy zip a nevypadaji otresne.
Zrovna dávali v televizi pořad o tom, jak vybrat boty.Asi nepřijdu s ničim novym, ale třeba pro připomenutí-pevná pata, měkčí špička, rezerva by měla být 18 mm, a každé 1-3 měsíce měnit (podle toho, jak rychle nožka roste…)..
Já jsem právě z Teplic a vůbecc si nemůžu vybavit kde a jestli vůbec tu taková prodejna je
Vím kde je Baťa, Deichman, Humanic a takové prodejny…Ale právě si nejsem jistá, jestli by bylo vhodné kupovat je tam, nebo jestli je tam vůbec mají
A jen se zeptám, první botky kupujete, když už dítko začne regulérně chodit?
Podivej se na web Bati, nicmene pises, ze jeste sama nechodi, takze pokud ti to ppdminky dovoli(napr.doma), tak ji nech co nejdele capat bosou.Ja sem syna nechavala behat bez bot hooodne dlouho, ale to bylo horko, ted to asi nepujde.
@ne-silenamatka Víš co, sama kousek ujde ale ne moc daleko…Chodí za jednu ručku. Problém je právě v tom, že už mi v kočáru vůbec nevydrží sedět.
@Martina 25 když něco nevím, zeptám se strejdy Googla - například tady http://www.botkydetske.cz/
@Hadí ocásek já koupila už lezoucímu, aby měl venku nohu v teple, ponožky a capáčky si sundavá…ale doma ho nechávám naboso
@Etcetera78 Ty jo, vždyt já vlastně vim kde to je..Děkuju, mě to vůbec netrklo
![]()
@Hadí ocásek Začínající chodec se s nadměrkem 18mm přizabije.
8-12mm, víc určitě ne.
Ja se s dovolením privterim. Pouzivate meridlo Plus12? Ma cenu ho kupovat? Dekuji
@Martina 25 mám tyto:
http://www.sportisimo.cz/…e/ben/64043/
vždycky koukám, jestli jsou s žirafou, ať se jedná o tyto, nebo bačkory či sandálky.