Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu,či názor,kde mám udělat pokojíček a kde obyvák?Máme byt 3+1,jeden pokoj má 5,35×3,40 a je u něho balkon,druhý pokoj má 5,93×3,40 a má dva vchody,z toho jeden do kuchyně a druhý do chodby?Mám udělat obyvák napojený na kuchyň,nebo bude lepší s balkonem?Poradíte mi?Máte někdo podobně řešený byt?Nemáte fotky pro inspiraci?Děkuji
já bych udělala dětský pokoj tam,kde jsou ty dva vchody.balkon mě docela děsí.Nikdy nevíš,co děti napadne.Ale možná by bylo dobrý sundat kliky od balkonu,aby děcko nemohlo vylézt a udělat pokoj tam.
@janikhlavik A co třetí pokoj? My jako děti měli stejně řešený byt. Rodiče měli ložnici s balkónem, Obývák byl ten pokoj napojený na kuchyň a poslední pokoj byl dětský.
No tak ono záleží, jak je taky velká kuchyň. Vejde se tam jídelní stůl? Pokud jo, tak mi přijde lepší mít balkon v obýváku, třeba abys nechodila dítěti přes pokoj věšet nebo sbírat prádlo… Navíc dítě stejně docela dlouho na balkón nemůže. Na druhou stranu, z důvodu průchodnosti a blízkosti kuchyně by byl asi lepší mít obývák v tom druhém. Taky jde o to, jaká je dostupnost do ložnice - abys třeba v noci slyšela, kdyby dítě brečelo (nevím, jak je velký…)
@lucenka píše:
@janikhlavik A co třetí pokoj? My jako děti měli stejně řešený byt. Rodiče měli ložnici s balkónem, Obývák byl ten pokoj napojený na kuchyň a poslední pokoj byl dětský.
Když ten třetí pokoj je nejmenší,tam chci udělat ložnici.To nám bude stačit ![]()
@karolina_a_betuska píše:
No tak ono záleží, jak je taky velká kuchyň. Vejde se tam jídelní stůl? Pokud jo, tak mi přijde lepší mít balkon v obýváku, třeba abys nechodila dítěti přes pokoj věšet nebo sbírat prádlo… Navíc dítě stejně docela dlouho na balkón nemůže. Na druhou stranu, z důvodu průchodnosti a blízkosti kuchyně by byl asi lepší mít obývák v tom druhém. Taky jde o to, jaká je dostupnost do ložnice - abys třeba v noci slyšela, kdyby dítě brečelo (nevím, jak je velký…)
Do kuchyně se vejde stůl,je docela velká.právě řeším co bude lepší
Z kuchyně vidím dobře do obou místností,takže,když budu vařit,tak budu mít děti pod dohledem tam i tam.Ložnice je v blízkosti obou místností,takže je uslyším.Ale pořád nevím zda obyvák s kuchyní,nebo s balkonem ![]()
my máme asi stejně řešený byt.. u Kuchyně máme obývák a jak je lodžie, tak tam máme dětský pokoj.. Nakonec jsme to vyřešili s vchodem na balkon tak, že jsme si nechali zasklít lodžii.
No, my máme obývák s balkonem, ale je fakt, že zase pokojiček má vchod jen do chodby..... Nicméně, ač jsem ráda za balkon u obýváku (kor ve vedrech), tak tady bych asi řešila, že obývák do průchozí místnosti a pokojíček k balkonu - a ten zabezpečit, způsobů je dost… Děti stejně povyrostou a pak ten balkon i bude aktuální, jde jen o přechodnou dobu…
@jap14 píše:
my máme asi stejně řešený byt.. u Kuchyně máme obývák a jak je lodžie, tak tam máme dětský pokoj.. Nakonec jsme to vyřešili s vchodem na balkon tak, že jsme si nechali zasklít lodžii.
nemáte fotku dětského pokoje pro inspiraci?Hlavně pro mužíčka,protože to pořád nechává na mě a já se v tom plácám sama.Děkuji ![]()
@Gibbo píše:
No, my máme obývák s balkonem, ale je fakt, že zase pokojiček má vchod jen do chodby..... Nicméně, ač jsem ráda za balkon u obýváku (kor ve vedrech), tak tady bych asi řešila, že obývák do průchozí místnosti a pokojíček k balkonu - a ten zabezpečit, způsobů je dost… Děti stejně povyrostou a pak ten balkon i bude aktuální, jde jen o přechodnou dobu…
děkuji ![]()
Jako průchoďák bych určitě nechala obývací pokoj, tam nedostatek soukromí nevadí. Pokud bych měla obavy z balkonu, tak dám dítě do menšího pokoje, do určitého věku je to putna, protože stejně kramaří po celém bytě a hlavně se zdržuje tam, kde jsou rodiče. Vy běžte do pokoje s balkonem. Za pár let si to můžete klidně prohodit
.
@janikhlavik píše:
Když ten třetí pokoj je nejmenší,tam chci udělat ložnici.To nám bude stačit
Tak to vypadá na stejně řešený byt co měli naši. Ten malý pokoj nám s bráchou teda na hraní stačil. Stejně jsme většinu času trávili v obýváku.
U pokoje s balkónem jako dětským by mi vadilo: bezpečnost, že nemůžu jít večer v létě posedět na balkón, pověsit prádlo kdy chci.
Obývák je takovým centrem bytu. Ten bych chtěla co největší a co nejblíž ke kuchyni, abych při vaření nebyla odtržená od ostatních.
@jap14 píše:
ano taky bych to takhle udělala - zasklít balkon. Nechtěla bych jako dítě mít pokoj u kuchyně a brala bych spíš pokoj s balkonem.
@janikhlavik píše:
nemáte fotku dětského pokoje pro inspiraci?Hlavně pro mužíčka,protože to pořád nechává na mě a já se v tom plácám sama.Děkuji
my teprve zařizujeme, takže asi bych dodala tak za měsíc.. Mám taky takového nerozhodného muže, co vše necháváme na mě..
a taky bych inspiraci ihned brala..
máme stejně řešený byt. Obývák máme s balkónem. Do dětského pokoje byly dvoje dveře, ty z kuchyně jsme zamknul a nepoužívají se, měla jsem strach, že když budu vařit a ponesou něco horkého, tak mi dítě může vyběhnout z pokojíčku do kuchyně a maler je na světě
Nehledě na to, že to je největší místnost a děti máme 2. Ložnici jsme udělali v nejstudenější místnosti.