Kde mám udělat dětský pokoj?

487
6.6.12 09:53

kde mám udělat dětský pokoj?

Prosím o radu,či názor,kde mám udělat pokojíček a kde obyvák?Máme byt 3+1,jeden pokoj má 5,35×3,40 a je u něho balkon,druhý pokoj má 5,93×3,40 a má dva vchody,z toho jeden do kuchyně a druhý do chodby?Mám udělat obyvák napojený na kuchyň,nebo bude lepší s balkonem?Poradíte mi?Máte někdo podobně řešený byt?Nemáte fotky pro inspiraci?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
6.6.12 09:56

já bych udělala dětský pokoj tam,kde jsou ty dva vchody.balkon mě docela děsí.Nikdy nevíš,co děti napadne.Ale možná by bylo dobrý sundat kliky od balkonu,aby děcko nemohlo vylézt a udělat pokoj tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.6.12 09:57

@janikhlavik A co třetí pokoj? My jako děti měli stejně řešený byt. Rodiče měli ložnici s balkónem, Obývák byl ten pokoj napojený na kuchyň a poslední pokoj byl dětský.

• Citovat
  • Upravit
11565
6.6.12 09:57

No tak ono záleží, jak je taky velká kuchyň. Vejde se tam jídelní stůl? Pokud jo, tak mi přijde lepší mít balkon v obýváku, třeba abys nechodila dítěti přes pokoj věšet nebo sbírat prádlo… Navíc dítě stejně docela dlouho na balkón nemůže. Na druhou stranu, z důvodu průchodnosti a blízkosti kuchyně by byl asi lepší mít obývák v tom druhém. Taky jde o to, jaká je dostupnost do ložnice - abys třeba v noci slyšela, kdyby dítě brečelo (nevím, jak je velký…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
6.6.12 09:59
@lucenka píše:
@janikhlavik A co třetí pokoj? My jako děti měli stejně řešený byt. Rodiče měli ložnici s balkónem, Obývák byl ten pokoj napojený na kuchyň a poslední pokoj byl dětský.

Když ten třetí pokoj je nejmenší,tam chci udělat ložnici.To nám bude stačit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
6.6.12 10:02
@karolina_a_betuska píše:
No tak ono záleží, jak je taky velká kuchyň. Vejde se tam jídelní stůl? Pokud jo, tak mi přijde lepší mít balkon v obýváku, třeba abys nechodila dítěti přes pokoj věšet nebo sbírat prádlo… Navíc dítě stejně docela dlouho na balkón nemůže. Na druhou stranu, z důvodu průchodnosti a blízkosti kuchyně by byl asi lepší mít obývák v tom druhém. Taky jde o to, jaká je dostupnost do ložnice - abys třeba v noci slyšela, kdyby dítě brečelo (nevím, jak je velký…)

Do kuchyně se vejde stůl,je docela velká.právě řeším co bude lepší :nevim: Z kuchyně vidím dobře do obou místností,takže,když budu vařit,tak budu mít děti pod dohledem tam i tam.Ložnice je v blízkosti obou místností,takže je uslyším.Ale pořád nevím zda obyvák s kuchyní,nebo s balkonem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
6.6.12 10:03

my máme asi stejně řešený byt.. u Kuchyně máme obývák a jak je lodžie, tak tam máme dětský pokoj.. Nakonec jsme to vyřešili s vchodem na balkon tak, že jsme si nechali zasklít lodžii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
6.6.12 10:03

No, my máme obývák s balkonem, ale je fakt, že zase pokojiček má vchod jen do chodby..... Nicméně, ač jsem ráda za balkon u obýváku (kor ve vedrech), tak tady bych asi řešila, že obývák do průchozí místnosti a pokojíček k balkonu - a ten zabezpečit, způsobů je dost… Děti stejně povyrostou a pak ten balkon i bude aktuální, jde jen o přechodnou dobu…

• Citovat
  • Upravit
487
6.6.12 10:05
@jap14 píše:
my máme asi stejně řešený byt.. u Kuchyně máme obývák a jak je lodžie, tak tam máme dětský pokoj.. Nakonec jsme to vyřešili s vchodem na balkon tak, že jsme si nechali zasklít lodžii.

nemáte fotku dětského pokoje pro inspiraci?Hlavně pro mužíčka,protože to pořád nechává na mě a já se v tom plácám sama.Děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
6.6.12 10:06
@Gibbo píše:
No, my máme obývák s balkonem, ale je fakt, že zase pokojiček má vchod jen do chodby..... Nicméně, ač jsem ráda za balkon u obýváku (kor ve vedrech), tak tady bych asi řešila, že obývák do průchozí místnosti a pokojíček k balkonu - a ten zabezpečit, způsobů je dost… Děti stejně povyrostou a pak ten balkon i bude aktuální, jde jen o přechodnou dobu…

děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
6.6.12 10:08

Jako průchoďák bych určitě nechala obývací pokoj, tam nedostatek soukromí nevadí. Pokud bych měla obavy z balkonu, tak dám dítě do menšího pokoje, do určitého věku je to putna, protože stejně kramaří po celém bytě a hlavně se zdržuje tam, kde jsou rodiče. Vy běžte do pokoje s balkonem. Za pár let si to můžete klidně prohodit :).

• Citovat
  • Upravit
lucenka
@janikhlavik píše:
Když ten třetí pokoj je nejmenší,tam chci udělat ložnici.To nám bude stačit :think:

Tak to vypadá na stejně řešený byt co měli naši. Ten malý pokoj nám s bráchou teda na hraní stačil. Stejně jsme většinu času trávili v obýváku.
U pokoje s balkónem jako dětským by mi vadilo: bezpečnost, že nemůžu jít večer v létě posedět na balkón, pověsit prádlo kdy chci.
Obývák je takovým centrem bytu. Ten bych chtěla co největší a co nejblíž ke kuchyni, abych při vaření nebyla odtržená od ostatních.

• Citovat
  • Upravit
Petrak27
@jap14 píše:

ano taky bych to takhle udělala - zasklít balkon. Nechtěla bych jako dítě mít pokoj u kuchyně a brala bych spíš pokoj s balkonem.

• Citovat
  • Upravit
3067
@janikhlavik píše:
nemáte fotku dětského pokoje pro inspiraci?Hlavně pro mužíčka,protože to pořád nechává na mě a já se v tom plácám sama.Děkuji :palec:

my teprve zařizujeme, takže asi bych dodala tak za měsíc.. Mám taky takového nerozhodného muže, co vše necháváme na mě.. :-D a taky bych inspiraci ihned brala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.6.12 10:11

máme stejně řešený byt. Obývák máme s balkónem. Do dětského pokoje byly dvoje dveře, ty z kuchyně jsme zamknul a nepoužívají se, měla jsem strach, že když budu vařit a ponesou něco horkého, tak mi dítě může vyběhnout z pokojíčku do kuchyně a maler je na světě :-( Nehledě na to, že to je největší místnost a děti máme 2. Ložnici jsme udělali v nejstudenější místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný