Kde nakoupit nábytek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8284
2.10.14 17:42

Kde nakoupit nábytek?

Ahoj vsichni,
nevim si rady, tak proc se nezkusit zeptat tady :)
Takze, zarizujeme komplet cely byt, potrebujeme veskery nabytek a nejsem vubec zbehla v ceskych obchodech s nabytkem, jaka je kde kvalita, chtela bych nabytek kvalitni, pevny, z dobreho dreva. Taktez treba sedaci soupravu, aby byla kvalitni, z dobreho materialu, dobre usita.
Tady u nas neni zadny velky obchod s nabytkem, internet mi vyhledal prodejny jako Kika, Jena, Asko, Sconto… (Ikeu nechci, a jestli je nektery ze zminenych neco jako druha Ikea, tak me prosim upozornete, at vim kde nehledat, diky)
Pri prohlizeni na pocitaci bych si i vybrala, ale muzete mi prosim poreferovat, jak je to tam s kvalitou?
Treba v te Jene se mi zdaji veci moc pekne, hlavne sedacky, ale kvalitu z obrazku nepoznam… :think:
Takze jestli se nekdo podelite o zkusenosti, predem moc diky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8284
2.10.14 17:44

Jeste dodam, ze mi nejde o to poridit co nejlevneji, chci zkratka kvalitu. Ale samozrejme jestli nekde stejna vec stoji 10 tisic a jinde 20, tak chci za deset :)

http://favi.cz/produkty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.10.14 17:47

@Klementyna všechny zmíněné jsou jako Ikea a ta ikea je z nich asi „nejkvalitnější“. Jestli chceš fakt dobrý nábytek, tak leda masiv a na míru :think: u sedaček je to ještě obtížnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
2.10.14 17:50

Tyhle obchodní řetězce jsou všechno na jedno brdo. Zlatá Ikea, co se kvality týče. Pokud chceš opravdu kvalitu, tak truhlář nebo v Praze např. designové studia Stopka interier, Konsepti, Nobis studio. Ale tam jsou ty ceny opravdu hooodně jinde.
Osobně nych se i nebála využít služeb bytového designera, který poradí i přímo s konkrétním nábytkem. Zvlášť pokud finance nehrají až zas takovou roli a nevyznáš se v tom, jak sama píšeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
2.10.14 17:55

Z běžných řetězců dávám přednost Scontu a Asku.. Na doplňky zase Ikea a Kika:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
2.10.14 17:56

PS: osobní zkušenost mám se sedačkou z Aska a tam rozhodně neeee!!! Už nikdy nic :zed:
Edit: 2 kamaradky si loni pořidily sedačku Phase a jsou s ní spokojeni

Příspěvek upraven 02.10.14 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
2.10.14 17:56

@martina.se @Popokatepetla Aha… no to nerada slysim :think:

Tady u nas ve meste jsou dva obchody s nabytkem, takove mensi, pisi, ze jde o kvalitni cesky nabytek a kvalita se mi zdala ok, masiv, pekne opracovany, ale prave ceny byly cca dvakrat takove, jako ve zminenych velkonabytkarstvich. Takze jestli nakonec nebude nejlepsi povybirat tady?
No jo, ale zase ten vyber byl dosti uzky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
2.10.14 17:58

Nebo nemate nekdo tip na nejakeho ceskeho vyrobce, ktery by delal kvalitni nabytek? Na internetu jsem nasla, ale zase, kdyz si to nemuzu sama osahat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.10.14 17:59

@Klementyna pokud chceš fakt kvalitu, tak zaplatíš minimálně 2× tolik, co v Ikei a pod.. my teď vybavovali komplet byt a ceny fakt děsné.. zvolili jsme Ikeu - očekáváme, že nám to mrně zničí. Kvalitnější se koupí, až povyroste :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
2.10.14 18:02

@Klementyna my třeba máme stul a židle taky z takovedleho „no name“ českeho obchodu a jsou perfektní. To bych před velkymi řetězci rozhodně upřednostnila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
2.10.14 18:03

@martina.se My prave meli predchozi byt vybaveny prevazne nabytkem z Ikei a kdyz jsme se stehovali, tak jsem se zbavili uplne vseho, protoze po nejakych peti letech pouzivani byl fakt hnusny, zniceny..

Ale zacinam se tedy obavat, ze ani nema cenu planovat cestu do nektereho z vyse zminenych, ze budu muset opravdu hledat jinde… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.10.14 18:04

@Klementyna my to tímto vybavili fakt z jediného důvodu - očekáváme, že to mrně zničí.. a nechce se nám investovat desetitisíce, aby to do roka bylo jak kůlnička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
2.10.14 18:06

@Popokatepetla Prave stul a zidle jsem dnes koupila v jednom tom no name ceskem obchode tady u nas a kvalita opravdu skvela, krasny masiv, design. Stul za 6500 a zidle jedna za 1760, ale verim, ze nam budou leta letouci dobre slouzit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
2.10.14 18:09
@martina.se píše:
@Klementyna my to tímto vybavili fakt z jediného důvodu - očekáváme, že to mrně zničí.. a nechce se nám investovat desetitisíce, aby to do roka bylo jak kůlnička :mrgreen:

To mi nemusis vypravet, my mame tri deti a Ikea stul po peti letech mel same bodne a secne rany, a to opravdu hluboke, jen od pichani vidlickou, tlaceni na pastelky a podobne, proste ta kvalita byla fakt uboha, a to jsme rozhodne nebrali z tech nejlevnejsich :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
2.10.14 18:19

Doporučuji vybírat nábytek, kde je záruční doba pět let. Mám zkušenost, že po třech letech se na nábytku objeví vady. Jinak je nejlepší Ikea. Sedačku mám doma od Jamallu a nikdy více. Ten zadek je potažený slabounkou látkou, je to spíš papír. Zavadila jsem o to hadicí!!! od luxu a normálně se to roztrhlo. Reklamovat bych to nešla, ale ten nábytek není nejlepší. Za sebe nedoporučuji. A to ta sedačka nestála deset tisíc (víc), takže bych očekávala trošku kvalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný