Muže si rodička vybrat porodnika? Apolinář nebo Motol?

4119
13.5.10 09:54

Kde rodit? Apolinar nebo Motol?

Ahoj holky, ja vim, ze uz tady bylo hodne diskuzi co se tyce porodnici, ale presto bych chtela vedet vase nejcerstvejsi (i mene cerstve) zkusenosti s temito porodnicemi. Nejsem uplne rozhodnuta, jelikoz vetsina mych kamaradek rodila ruzne a neni vetsina, ktera by se shodla na jedne porodnici. Jde mi spise o profesionalitu a zkusenost. Slysela jsem, ze v Motole je hodne mladych porodniku, kteri se zaucuji, coz bych urcite nechtela 8-o . A taky si pry rodicka muze vybrat porodnika, co je na tom pravdy? Vsem dekuji za vase prispevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
13.5.10 10:13

Ahoj. Já rodila před 3 měsící (a před 4 lety) v Motole a byla jsem spokojená. Šla jsem tam s tím, že je to „továrna na děti“, ale dobře vybavená a plná profesionálů. To byl hlavní důvod, proč jsem se registrovala právě tam (autem nám to do porodnice trvalo asi půl hodiny, a to nebyl žádný provoz, protože Maruška se naštěstí rozhodla přijít na svět v noci, jeli jsme ve 23h). U mého porodu zrovna mladá doktorka byla, ale mně to nevadilo, byla jsem s ní spokojená. Byla moc příjemná. Obrovskou výhodou v Motole je WC a sprcha na pokoji (pro 2pokoje ve společné „chodbičce“) i ve standardních pokojích. To byl hlavní důvod, proč jsem tam jela rodit poprvé. Nedovedu si představit, že bych po každém WC chodila do sprchy přes celou chodbu (ale nevím, jak je to u Apolináře, tam jsem nebyla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4119
13.5.10 11:40

Hkac, moc ti dekuju za odpoved. A mela jsi Marusku porad u sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.5.10 21:57

Ahoj,já rodila před rokem u Apolináře a byla jsem taky velice spokojená. Před porodem jsem měla trochu obavy z toho,že tam nemají samostatné porodní pokoje,ale jen boxy,ale nakonec jsem tam zrovna rodila sama.Pak jsem teda několik porodů slyšela během těch 2 hodin,co se po porodu čeká,ale dalo se to.Stihla jsem standardní i nadstand.pokoj,u těch „obyč“ je nepříjemné, že záchod je na chodbě (sprchy jsou společné pro dva pokoje, to je ok).Mít záchod vedle sprchy je po porodu fakt super.Ale co se týká personálu, byli všichni skvělí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
17.5.10 21:31

Já rodila v Motole dvakrát, sice naposledy už před 2,5 lety, ale jsem rozhodnutá, že do třetice zase tam, pokud se rozhodneme. Profesionalita a vybavení je tam na místě a nikdy se mi na žádným odd. nestalo, že by mě ošetřoval začínající lékař sám. Samozřejmě, je to fakultní nemocnice, ale mě osobně nevadí, že těch dr. tam chodí víc - medici a doktoři.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
17.5.10 21:34

Ještě doplním, že poprvý jsem rodila císařem a malou jsem u sebe neměla, byla na sesterně a já na trojlužáky. Upřímně jsem za to ráda, že se těch miminek tak brzo nezbavují, protože se mi krásně jizva zahojila a celý hojení jsem měla bez problémů oproti třeba jináým, které i po císaři měly mimčo hned druhý nebo třetí den u sebe. Podruhý jsem rodila normálně a malou měla u sebe okamžitě, narodila se v 17:20 a ptaly se, jestli jí chci na noc k sobě, nebo si chci spíš odpočinout. A to jsem byla na dvojlužáku. A to je taky super, s dětma mají jen dvoulužáky, takže se miminka vzájemně neruší

• Citovat
  • Upravit
4119
18.5.10 17:30

Ahoj jjeleno, diky za odpoved. Abych rekla pravdu me by taky nevadilo pokud by se o me staral nejaky zacinajici lekar ci medik, ale nechtela bych aby u toho byl sam. Uz jsem byla skoro uplne rozhodnuta pro Motol, kdyz jsem se dozvedela prave tohle. Spousta znamych prave rikaly, ze skoro vzdycky (hlavne v noci) se o ne staral nebo odrodil nejaky zacinajici medik. Sice byly spokojeny a bylo vse v pohode, ale premyslim, ze nedej buh a nastanou komlikace tak copak?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
18.5.10 18:15

Aby byk medik sám, jsem nezažila na žádným z oddělení motolské nemocnice. Ležela jsem na Ortopedii, ale je pravda že tam mě operoval kamarád, pak na gynekologii, na rizikovém těhu a v porodnici. Ale pokud by si tím měla být zbytečně stresovaná, že by náhodou tam mohl být sám…
JInak si myslím, že si to nelajsnou nechat tam medika samotnýho. Já třeba rodila v sobotu a to mě rodila vedouc odd. rizikového těhu a podruhý na štědrý den a to mě rodila vedoucí ted nevím jestli 6nedělí nebo něčeho jinýho. Ale i v tyhle dny - víkend a svátek- tam byly „kapacity“
Určitě se rozhodneš správně a přeju ti příjemný porod

• Citovat
  • Upravit
292
19.5.10 12:48

Ahoj, ja som rodila v prosinci 2008 U Apolinare a maximalna spokojnost.Je to tiez taka „tovarna na deti“, ale s perfektnym vybavenim. Rodila som sama, ziaden iny sucasny porod. Ale musim povedat, ze vo chvili, ked rodis, ti je uplne jedno, ci je medzi boxami len plachta alebo stena, to je asi to posledne, co v tej chvili vnimas. WC a 2 sprchy su sice na chodbe, ale spojene, takze nemusis z izby na wc a potom cez celu chodbu do sprchy. Nemala som nadstandard a vobec mi to nevadilo. Ak este budem niekedy rodit, tak znova U Apolinare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4119
20.5.10 15:16

Holky, tak jsem stale jeste nerozhodnuta kde rodit. Vsechno jsem uz procetla a vsude se najde dobre i zle. Hodne se vychvaluje Motol, ale tady na Miminu ze zkusenosti ma nejmensi ohodnoceni.
Chtela jsem se zeptat kdy mam prijit, jak dlouho pred oteviraci dobou na registraci do Motola a k Apolinari? Pry do Podoli se musi strasne brzy tak bych rada vedela jak to je s Motolem a Apolinarem. Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
21.5.10 08:35

Poprvý jsem se neregistrovala vůbec a podruhý někdy ve 12 TT, když jsem tam byla na vyšetření na gynekologii, ne na těhu kontrole, a vzali mě úplně mimo registrační hodiny.

• Citovat
  • Upravit
4119
21.5.10 18:03

Holky, nevite jak s tou registraci? Nechci tam byt treba zbytecne brzo, ale taky ne jako posledni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
26.5.10 17:05

Já za sebe musím říct, že 100% MOTOL. Rodila jsem tam první dítě a chci tam rodit znovu :palec: Byla jsem max. spokojená - profesiální, příjemný personál, malou jsem měla celou dobu u sebe. Já mohu Motol jen a jen doporučit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
9.6.10 19:53

Ahojky,
tady máš všechny informace: http://www.fnmotol.cz/…m-ve-fn.html?…

já jdu rodit do Motola,ty mladí doktoři jsou fajn, a upřímně mi připadají milejší než ty starší!
Hodně štěstí. :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.17 12:42

Prosim vas, a kde je to lepsi na planovaneho cisare?(uz po jednom jsem, mam sklony k predcasnemu porodu) Motol nebo Apolinar?

jinak se asi budu rozhodovat mezi hezci koupelnou a prostredim… protoze pry muj gynekolog rikal, ze v Praze mezi temi velkymi porodnicemi: podoli - motol - apolinar, to pry je vse spickove (kdyby se staly komplikace) a neudelam chybu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková