Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Po předchozí zkušenosti s Budějovickou porodnicí jsem se tentokrát rouhodla rodit v Krumlově, ale nikde nemůžu najít, co všechno porodnice maminkám a miminkům poskytuje (plenky, ubrousky, vložky, noční košile…) Mlžete prosím napsat své zkušenosti. Za jak dlouho Vás propustili domů? Díky moc
Ahoj, já tam rodila před rokem. Dostaneš základ pro miminko do začátku, pár plen, krém na zadeček i na tělíčko, vodičku na čištění pupíku včetně tampónků na čištění i oblečení. Do svého si ho oblečeš až na cestu domu. Ubrousky musíš mít tedy svoje a plínky ti pak někdo doveze. Do začátku ti dají asi na 3 dny, už nevím přesně kolik. Jinak pro sebe musíš mít vše, vložky, poporodní kalhotky atd. Jestli jsem něco nejmenovala a nevíš tak se zeptej.
Jinak Krumlovskou porodnici můžu jen doporučit. Báječný přístup, a na porod jsem chytla primáře, nemůžu říct křivýho slůvka. Měla jsem problémy s kojením a moc mi tam pomáhali.
Jo a já šla domu 5den, ale prvorodička, druhorodičky jdou myslim 4den.
děkuji za odpověd, košily (andělíčka) musím mít taky svojí? i k porodu? Děkuji
Já tam rodila v srpnu minulý rok a řekla bych, že je to taková průměrná porodnice. Malá měla silnou žloutenku a oni jí nedali včas do inkubátoru na fotoléčbu a když už jí tam sestry daly, tak na ní zaply špatné světlo (mělo být modré a zaply bílé), na což přišel primář až druhý den na vizitě. A setkala jsem se i s nepříjemnou sestrou, které dělal problém mi svazovat prsa na odstavení mléka ze zdravot. důvodů…
Ale výbavičku nám dali veškerou kosmetiku na mimi, jen ubrousky musíš mít vlastní. A plenky už dávají tak max. na den.
Nás pouštěli až za 10 dní, kvůli té žloutence, ale jinak prvorodičky šly po 5 dnech a vícerodičky po 4 - 3 dnech.
Košile musíš mít vlastní, žádné erární oblečení pro maminky nedávají, jen pro miminka.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.