Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, vim, ze toto tema je tady hodne omylane, ale presto bych chtela vedet vase nejcerstvejsi (i mene cerstve) zkusenosti s temito porodnicemi. Nejsem jeste rozhodnuta, jelikoz vetsina mych kamaradek rodila ruzne a neni vetsina , ktera by prevazela jednu z techto porodnic. Jde mi spise o profesionalitu a zkusenost personalu. Slysela jsem, ze v Motole jsou hodne mladych a zacinajicich porodniku, coz bych urcite nechtela
. A pry si rodicka muze vybrat porodnika, co je na tom pravdy? Vse diky za prispevky.
Ahoj, já jsem rodila před půl rokem u Apolináře a byla jsem naprosto spokojená! Ale znáš to, vždy také záleží na jaký personál narazíš, já měla štěstí, měla jsem u sebe mladé, ale řekla bych dost zkušené PA, které mi se vším moc pomohly, byly na mě moc hodné a milé, když jsem byla po klistýru a seděla jsem na záchodě v největších bolestech a se slzama v očích, přišla prostě za mnou a začala mi masírovat záda a utěšovat mě. sice ze mě šla jen voda, ale stejně, moc mě tohle lidské gesto překvapilo a měla jsem pak pocit, že se nemusím za nic stydět a můžu tomu dát volný průběh.
Neustále mě držely za ruku, chválily mě a radily. Dr, která mě přímo rodila, byla taky skvělá, vždycky mi všechno řekla, co mám a nemám dělat, vysvětlila.
Navíc každý kdo tam přišel se mi nejprve představil.
Nevýhoda je ta, že když nejsi na porodním boxu ale na předpokoji, tak tam s Tebou nemůže nikdo být, jelikož je to tam spojené - příjem rodiček, vyšetřovna rodicích a sprchy, takže by bylo blbé, aby tam mezi tím chodili tatínci. Mě to ale nevadilo, měla jsem bolesti přes noc, takže tam nikdo nebyl a mohla jsem si tam dělat co jsem chtěla. Ale přítele jsem tam neměla, protože jsem měla odteklou plodovou vodu, měla jsem hrozný bolesti, ale neotvírala jsem se. Takže mi pak dali nějaký gel na děl. čípek a když jsem se začala otvírat, šla jsem na porodní box a přítel tam za mnou přijel.
Kubíček se mi narodil s vývojovou vadou, má roštěp močové trubice (nejlehčí forma naštěstí!!!) ale když jsem ho porodila, nedali mi ho na břicho, ale myslím si, že to bylo kvůli tomu, že viděli toho pindíčka a nevěděli, jestli jsou postižené i ledviny či co, takže mi ho ukázali a odnesli ho na ošetření (to že má roštěp moč. trubice jsem se dozvěděla až na odd. šestinedělí)a přinesl mi ho přítel v náručí (nádherný pohled
) tak jsem z toho byla zklamaná, ale pak mi došlo, že to asi bylo kvůli té hypospadii, chtěli ho prostě rychle zkontrolovat. Ale všem kamarádkám co tam rodily, mimča na bříško dali.
Jo a ještě, do poslední chvíle mě nechtěli nastřihnout, ale nakonec to udělali, ovšem hrozně malinko, jen na dva stehy. Ale pomohlo to, byl pak hned venku ![]()
Na oddělení šestinedělí jsou některé sestřičky milé, jiné podle toho, jak se vyspí
ale převážně mám pozitivní dojem, navíc je tam hrozně hodná a milá dětská dr., která mi vždycky na všechno ochotně odpověděla a z vlastní iniciativy mi hledala i články na netu (ohledně té hypospadii).
Omlouvám se za román
snad jsem trošku pomohla.
Přeji krásný, pohodový a rychlý porod ![]()
Tynkka, a tu hypospadii nezjistili ultrazvukem pred porodem? A vubec se neomlouvej za roman, moc rada jsem si ho precetla ![]()
Zakladatelko, skoro se mi chce skepticky až pateticky odpovědět: jdi rodit nejlépe tam, kde se ti podaří urvat místo při registraci! ![]()
Pokud bys byla v takové situaci, že by sis mohla mezi těmito porodnicemi ještě vybírat, tak pak budeš asi jediná, narozená pod šťastnou hvězdou a nebo máš v obou porodnicích blízké známé!
Blizke zname tam nemam, ale nechapu tvou skeptickou odpoved. Vsechny me kamaradky si mohly vybrat pokud prisly v presny den terminu.
Já jsem před pěti roky rodila v Motole a teď jsem se znova zaregistrovala tam. Byla jsem spokojená, a ani teď pokud přijdeš včas, tak se tam při registraci fronty nedělaj. Nejhorší je v tomhle směru Podolí.
Jinak na každý porodnici se vždycky něco najde, ale mně se tam líbilo, akorát jedna sestra na šestinedělí mi lezla na nervy, měly jsme problémy s kojením a tahle mi to dávala pěkně sežrat, jak jsem neschopná matka.
A na tu registraci mam prijit radsi o neco driv nebo staci v tech ordinacnich hodinach? A mela jsi u sebe porad miminko?
smilen.m píše:
Tynkka, a tu hypospadii nezjistili ultrazvukem pred porodem? A vubec se neomlouvej za roman, moc rada jsem si ho precetla
Nezjistili
ale nevadí, on to má opravdu jen malinko a rozhodně mu to na kráse neubralo
ale byl to šok, když mi to dětská dr. vysvětlovala - Kubíček má vývojovou vadu na pindíkovi… málem to tam semnou seklo
ale stávají se i horší věci, za dva roky jde na operaci a bude to vypadat, jako když má jen obřízku ![]()
Malého jsem porodila v 10:57 dopo, byl semnou na porodním boxu, pak mi ho vzali do inkubátoru (nevadilo mi to, byla jsem hodně unavená)chvíli jsem si na boxu zdřímla, pak mě ty moje milované PA pomohly na odd. šestinedělí, tam jsem si zase zdřímla
pak jsem se šla na malého podívat do inkubátoru, byl tak krásňoučkej a slaďoučkej
(ale měl na sobě plínky, takže jsem o té hypospadii pořád nevěděla) a sestry mi ho začaly vozit po třech hodinách na kojení (ale nepřebalovala jsem ho, takže jsem pořád neměla ani tušení
) a večer za mnou přišla dětská dr aby semnou prokonzultovala zdravotní stav Kubíčka a řekla mi to, hned mě vzala za malým a ukázala mi toho pinďulu a dobrý
a od druhého dne od šesti ráno jseme ho měla už pořád u sebe ![]()
Registrovala jsem se tam v tom termínu ukončeného 14tt…
No já jsem tam byla dřív, ale moc potřeba to nebylo. Byly jsme tam 4, akorát se snaž jít fakt v 14tt. Já jsem byla 14+1.
Mimčo můžeš mít u sebe hned, jak se na to cítíš. Já jsem byla po císaři tak to bylo pozdějc.