Kde teď sehnat dýni?

1307
5.3.12 18:31

Kde teď sehnat dýni?

Za týden či dva budeme začínat s příkrmy. Po přečtení různých diskuzí jsem se rozhodla, že mrkvičkou začínat nebudeme. Ráda bych začala právě dýní, ale nejsem si jistá, zda je v tomto období k sehnání…Obchody mám trochu z ruky a tak bych nerada jezdila od čerta k ďáblu :mrgreen: Můžete někdo poradit? Děkuji mooooooc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5226
5.3.12 18:40

Vím že v Albertu mají BIO dýni po celý rok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
5.3.12 18:46

V bioprodejnách nebo zdravé výživě ji mají. Většinou mají sortiment vyvěšený na netu. Také se vždy koukám, než tam jdu, jestli mají to, co potřebuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
5.3.12 19:07

v albetru mají muškátovou i máslovou, myslím, že i v tescu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.12 19:11

OT, ty jooo, já četla, kde teď sehnat tchýni, no, to bych pár dobrých tipů měla, o dýni nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
5.3.12 19:30

hehe, tchýni už mám :D
díky za tipy, jsem z malého města, takže s těma zdravýma výživama a bio prodejnama to tady není nijak slavné, zkusím nejdřív Alberta, pak Tesco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
5.3.12 19:36

V Tescu mají určitě, včera jsem ji tam viděla :lol: Taky začínáme, mrkvičku už jsme zkoušeli, jinak nám nic nechutná (brokolice, špenát), tak snad ta dýně malé bude chutnat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.3.12 19:39

Taky jsem ted videla v Tescu, takovou tu bledezlutou, ne Hokaido-ta byva jenom na podzim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
5.3.12 20:42

Jj, v Tescu ji mají, myslím, že zrovna tu máslovou. Jinak naše malá dostala dýni prvně včera, s bramborem a chutnalo jí to víc než mrkvička. Mě to tedy nijak neoslovilo, taková šlichta. :poblion: :D Ale dýňový koláč nebo dýňovou polévku mám ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
5.3.12 20:53

Jednou jsem prave delala dynovo-mrkvovou polevku, takze da se to i takhle zkombinovat, ale mala mi to taky moc nebastila :) Mne samotne taky az tak nechutna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
5.3.12 21:21

Ahoj, kromě výše zmíněných mají většinou dýni i v Kauflandu (v Albertu jsem je viděla asi pokaždé). Za mě doporučuju muškátovou nebo máslovou (přijdou mi až na tvar stejné), byla jsem jejich chutí opravdu mile překvapena.
My jich máme aktuálně plný sklep, bála jsem se, že budou jen na podzim. Tak jsem je přinesla pomalu z každého nákupu. Malá trpí spíše na zácpu, tak je potřeba tu mrkev a banány něčím kompenzovat. Dávám ji téměř denně, buď na oběd, nebo i s jablkem a banánem jako svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
6.3.12 07:14

super, díky :hug: v Kauflandu ji právě zrovna včera neměli, tak mně to trošku vyvedlo z míry, ale snad zase brzo dostanou :dance:
už jsem zvědavá, jak se na ni bude prcek tvářit hihi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
9.3.12 12:14

taky jsem se těšila, jak bude zlatíčku chutnat, s radostí navařeno, pak dvě lžičky a konec, naprskáno všude :lol: :lol: :lol: ale hned se to spraví, přeju hodně trpělivosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
9.3.12 13:14
janula L píše:
taky jsem se těšila, jak bude zlatíčku chutnat, s radostí navařeno, pak dvě lžičky a konec, naprskáno všude :lol: :lol: :lol: ale hned se to spraví, přeju hodně trpělivosti :kytka:

To časem půjde. :D A když ne, tak bude dlabat ráda něco jiného. :mrgreen: Naší malé nejede samotná mrkvička, ale v kombinaci s bramborem nebo dýní už to baští jedna radost. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
9.3.12 21:41
janula L píše:
taky jsem se těšila, jak bude zlatíčku chutnat, s radostí navařeno, pak dvě lžičky a konec, naprskáno všude :lol: :lol: :lol: ale hned se to spraví, přeju hodně trpělivosti :kytka:

To byl úplně první příkrm? A povedl se rozmixovat do hladka?
My jsme byli na opravdu několika málo lžičkách snad 3 týdny. A začátek si i celkem vyčítám, pokusila jsem se jí dát mrkev 3 dny po sobě, každý den s horším výsledkem. Navíc doma dělanou, nevěděla jsem pořádně jak na to, jedna se blbě mixuje, tak tam kousky určitě byly. Příště bych rozhodně začala skleničkou, nebo si ji aspoň koupila a prozkoumala konzistenci. Oni ji mají pro ta prďolata přece jen vychytanou.
Po tom nezdařeném začátku jsme přešli na skleničky (to nechtěla nic jiného), po nějaké době jsem to začala míchat (brambory jsem teda dávala od začátku doma připravované, ale to není problém) a teď už by skleničku dio pusy nevzala.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko