Kde ty spermie čekají?

2089
6.2.20 19:28

Kde ty spermie čekají? :D

Hezký večer, tak me napadla taková myslenka.. :mrgreen: Kdyz spermie pockaji na vajicko i nekolik dní, tak kde pockaji? Vzdyt cipek je pred ovulaci zavřený, tak pres nej neprojdou nebo se pletu? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45689
6.2.20 19:37

Ve vejcovodech, maji tam takove cekarny ;)

Pres cipek projdou, on neni zavren neprodysne, spermie jsou mrnave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
6.2.20 19:44

@veria no joo jasně že mě to nenapadlo 🤔 :mrgreen: ja jsem si právě říkala že pres zavreny čípek a neplodny hlen snad neprojdou :think: ale teda asi ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
6.2.20 19:45

Taky by mě to zajímalo, kdyz je čípek zavřený. Asi čekají přímo na tom čípku a když se otevře, tak se aktivují a frrr :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.2.20 19:47

Čekají hlavně u čípku a postupně procházejí. Než doputují vejcovody, tak se uvolní i vajíčko a potkají se zhruba v první třetině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.2.20 19:49

@yareah Tak neprodyšně to uzavřené není, akorát hustý hlen jim taky moc cestu neusnadňuje, takže to ideální není, ale taky zdaleka ne nemožné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
6.2.20 20:09

Díky za vysvětlení :) právě často čtu jak zeny otehotni stykem pred ovu tak jsem si rikala kde tam jsou. Takze radsi po styku si nedavat dva dny vanu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.2.20 20:13

Plodný hlen a otevřený čípek je několik dnů před samotným uvolněním vajíčka a tyhle dny se nazývají plodné. Spermie pak čekají ve vejcovodech, byly tam prokázané už pár minut po styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
6.2.20 21:16

Ve vejcovodech, jsou názory, že vymesky vejcovodu jim poskytují výživu a zvyšují jejich životnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí