Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, ahoj!
Víte mi poradit, jestli je v Praze sekáč, který vykpuje oblečení? Mám toho opravdu spoustu, a jsou to většinou hezké a zachovalé věci, něco úplně nové, něco i pro těhule… zkoušela jsem i Vinted, ale zatím se nikdo neozval. Plánuju něco odnést i do Šatníku, ale chtěla bych za to i nějakou tu korunku
potřebuju se toho zbavit co nejdřív.
Moc díky za případné tipy a rady ![]()
Tak jsou sekáče s komisním prodejem. Takhle se zbavují dětského oblečení. Když se prodá tričko za 30 Kč, dostanu 16 kc. Vím i o jednom sekací s oblečením pro dospělé. Ale vezmou jen top věci, značkové. Žádné HM nebo Orsay. Třeba v okolí máte taky takový. Ale je to na dlouhé lokte.
Damske je skoro neprodejne, ze by ti nekde dali penize dopredu na ruku je hoodne nepravdepodobne. Vetsina bazarku funguje na principu komisniho prodeje a je pro deti. Hader je vsude kvantum, jedinou tvou moznosti kterou vidim realne je dat veci skoro zadarmo na mistni fb skupinu. Tak jedine mi prijde trochu realne, ze prodas aspon něco. Momentalni situace moc nakupum nepreje- jsou dovolene, lidi nevi jak ceny porostou, tak radeji kupuji nejnutnejsi a cekaji co bude dal.
Mozna z toho celeho udelat mix/balik/set a zkusit to prodat nekde na Bazosi, nebo tady, mozna se vam postesti, ale muselo by to byt za levno. Ja vozim damske obleceni (i panske) do azylaku pro maminy s detma. Vzdycky po tom radostne hrabnou. Delam to tak kazde jaro/podzim. Pani co to vedou rikaly, ze lidi hodne vozi detske, ale na maminy nikdo moc nemysli a ty kolikrat melou v obleceni z posledniho….
Damske je podle mě skoro neprodejné. Možná ještě v nějakým sekaci, kde si to může člověk vyzkoušet. Já věci házím do těch kontejnerů na oblečení.
Damske hadry jsou neprodejne a to i kvalitni znackove, kolegyne prodavala nenoseny pravy kasmirovy svetra neozval se ji na inzeraty nikdo, tak ho pak venovala starsi sousedce v duchodu - to same s kvalitnim znackovym vlnenym kabatem - ten si pak od ni koupila kolegyne z pobocky (na firemnim intranetu a Teamsech jsme meli bazarek na veci typu detska kola apod.)
Co ale udala a prodala hned byly znackove prave kabelky, mela dve Vuittonky, nejakou Gucci a jednu Hermes, po kabelkach-suntech (taky jsem mela) levnejsich znacek typu Guess taky nestekl ani pes a kdyz, tak jen za symbolickou cenu…
Je toho všude mraky, jak dětskýho, tak dámskýho. Takže po dětech posílám dál kámoškám nebo věnuju na místním bazárku ( ale nejlépe jim to ješte donýst pod rypák ) Po sobě dávám třebas mamce nebo něco aj ségře ![]()
Díky holky za rady
odnesla jsem to nakonec do Šatníku, byli moc rádi. Tak snad to oblečení ještě někomu poslouží ![]()
![]()
![]()
Mám tu takový nápad týkající se půjčování dražších nebo originálnějších (třeba vintage) kousků oblečení v aplikaci. Lidé, kteří by oblečení půjčovali, by uvedli dostupnost daného kusu oblečení a konkrétní poplatek. Vše by bylo uvedeno v online verzi.
Udržitelný projekt v době fast fashion o půjčování oblečení mezi lidmi.
Zajímal by mě váš názor - jak byste odpověděli na tyto dvě otázky?
Kdyby existovalo něco jako Airbnb, ale na oblečení: • Měli byste zájem o to si půjčovat oblečení? Jaké? • Byli byste ochotni půjčovat své vlastní oblečení? Jaké?